На море в България 2020 г.! - 5

• 38 647
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • here and now
Ограничения за Гърция няма. Правите си по един тест и отивате да пиете гръцки сок и гръцка фанта, както правят много други хора.

Темата е много приятна, докато не се появят хора, от които разбирам, че съм плебс и съм бедна, защото ходя на ОИ да ям боклуци и да храня български мутри.

Ми ще ходя, никого не карам да идва с мен.

# 376
  • There I was on a July morning
Доколкото знам гръцката фанта е с портокалов сок.
Предпочитаме хотели само със закуска или със закуска и вечеря. Или апартхотел без храна с добри ресторанти наблизо. Важен ми е хубавия плаж и прясната храна, плюс липса на шум и анимация.
И още съм в издирване на нашето място за началото на септември.
Мисля че трябва да се ориентираш към апартхотелите във Влас, по това което казваш.
Апелирам към всички да се придържаме към темата най- вече Hands V
Виждала съм в Букинг хубави и удобни апартаменти във Влас, но ме притесняват плажовете. Изглеждат ми малки спрямо легловата база и застрояването. Или бъркам?

# 377
  • В.Търново
В понеделник ще ходим до Бургас по работа и е възможно, ако остане време, и ако е хубаво времето да направим бърз плаж. Бургас не го познаваме като град. Кой плаж ще ни препоръчате, който да е близо до центъра или Морската градина? И къде ще може да паркираме в близост?

# 378
  • Sofia
Виждала съм в Букинг хубави и удобни апартаменти във Влас, но ме притесняват плажовете. Изглеждат ми малки спрямо легловата база и застрояването. Или бъркам?

Да, точно така е, плажовете са малки. Ако е нормален сезон е доста пълно. Ние също ще ходим там тази година с надеждата, че туристите са доста по-малко.

# 379
  • Пловдив
Може ли препоръка за хубави плажове около Ахтопол?

# 380
Засегна се темата за румънците...хотела ни в момента е пълен с тях/ Топола Скайс/, дойдоха и много поляци...Искрено съм им благодарна обаче, защото без тях така хубавия хотел нямаше да отвори врати изобщо....Българските семейства се броим на пръсти/ вероятно сме не повече от 5-6/.... Така,че те донякъде спасяват така измъчения ни туризъм в момента.Нямаме проблеми с тях, повечето са много възпитани и чакат кротко по опашките....
Относно храната нз дали сме бедни щом сме на ОИ...,но ядем всяка вечер миди и всякакъв вид риба / дори акула/ Simple Smile

# 381
Вероятно сте много прав/а. Понякога не се прибираме за обяд, друг път за вечеря, ако не ми харесва алкохола, съответно си купувам бутилка вино за терасата вечер. Но не обичам да обикалям заведения, не искам да готвим като сме ваканция, та ми е удобно и ок като цена. Обикновено като не сме на all in даваме доста по-голяма сума.

Другата ми любима опция за почивка е къмпинга, но говорим за съвсем различна емоция и преживяване. Да готвим в апартамент на морето не ми е в представите. Виж на газово котлонче и скара до плажа - мога Joy Всеки с дефектите си.
Почивката на къмпинг ми е мечта, но мъжът ми не ще и да чуе.
 Мен и готвенето в апартамент не ме натоварва и в последните години гледам да наемем такъв, та да си ползваме и кухнята, ако не ни харесат заведенията в района. Миналата година ни се случи да си я ползваме ударно и останахме много доволни от почивката си. Предишната година я ползвахме най-много за кафе и закуска, защото си бяхме харесали много приятно кръчме и ходехме там. Аз бих се издразнила и би ми се вгорчила почивката, ако храната, за която съм платила предварително, не я бива и трябва да плащам втори път другаде, но други са над тия неща. Хората сме различни, различна ни е представата за почивка и не виждам защо трябва да се хапем един друг, защото предпочитанията на някого не съвпадали с нашите.

# 382
# 383
  • София
Българската кухня е всъщност доста вкусна, стига да знаеш какво и къде да търсиш. А колата и фантата за мен са синоним на боклуци и хич не са гурме. По темата - поздрави от Белла виста в Синеморец. Както предполагах, с чистотата няма компромис, дезинфектанти навсякъде, шезлонгите около басейна разредени. Хотелът е пълен на 1/3, а сега му е най-силното време. Храната определено е по-малко, няма тематични вечери като преди - ходя за пета година. Иначе няма да останеш гладен, има достатъчно.  Трудно ми е да свикна, че няма салфетки и прибор за овкусяване по масите, а за всичко трябва да ходя на блок масата, ама за 14 дни все ще се нагодя - в сегашната ситуация това е по -правилно. Храната се сипва през прегради от персонала, сол и захар има на пакетчета. Анимацията си е топ, добре е, че в детския клуб не пускат, изкарали са отвън на сянка масички и столчета и там провеждат игрите. Времето е супер. Плажът е малко изровен - имало силна буря преди седмица, но ще се оправи. Водата е чудесна. Да допълня - чужденци има малко, поляци, кротки са, повечето възрастни двойки.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 11:10 от bibi76

# 384
Нама такова нещо. Цената за Грифид Мареа във Визит е супер. 142 лева на ден на човек в двойна стая море на база 24-часов УОИ. Това е за активен сезон с 40% отстъпка в момента.
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-grifid-marea-zlatni-piasaci-23933/
Това е друго. Аз гледах в букинг.

Цените от утре почват от 219 лв. на човек на ден и стигат до 319 лв. на човек на ден. тоест за 2 дни за 2 човека сумата е около 1000 лв.Thinking

Круиз на Карибите в най-високия сезон Нова Година ми излезе 160 евро на ден, тоест точно толкова колкото и в този хотел 319 лв.

И в двата случая ултра all inclusive висок сезон, но ultra all inclusive на Карибите на светлинни години пред този в България не само по отношение на храна, напитки, а и много други неща.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 12:07 от finеsse

# 385
.....И да напиша все пак нещо по същество - нямам малки деца и олинклузивът вече не ме влече по тази причина. Също така плащам за анимация и ред други екстри, които никога не ползвам, често пъти тишината е недостижим лукс. На басейните и плажа например освен зоните за забавления трябва да има и релакс такива. И не на последно място - румънците!!! Тези хора са плъзнали навсякъде в БГ където има ол ин и правят почивката на всеки мираж.
По същата причина вече не ходим на ол ин и ние.
Румънците не ходят само на ол ин, плъзнали са навсякъде - бяхме в Албена на HB миналия месец, първите 4 дни беше мечта......и после дойдоха румънци на тълпи. Писала съм в албенската тема. То не беше крещене, бутане, колички тип рикша с бясна скорост по крайбрежната алея. Вече се замисляме дали изобщо да бием толкова път до Албена за в бъдеще!
Гледах снимки на колежка от Лозенец плажовете бяха прекрасни! Ще проверя дали има места в хотел Арго за нашия период.

# 386
  • ВАРНА
Дам - цените рязко скачат от понедеелник  20 юли не знайно защо!
  - въпреки големият рев  че няма туристи  цените след 20-ти юли  не просто са  вдигнати  - А направо отлитат!  

Считат тази година периода след 20 юли до 20 август за много силната част на сезона!  

Цените в 4 и 5 звездните  хотели на Златни пясъци и Слънчев бряг - Несебър  добрижават тези в Халкидики за 21 юли до 20 август.  

Не знам на какво основание....

Който тепърва ще резервира в 4 или 5 звезди  за 20 юли до 20 август на Зл.пясъци - Сл.бряг - Несебър да пие първо един валериан преди да види цените.

# 387
  • София
Някой тази година в Грийн Лайф, Каваци?
Цената през визит е 780 лв за апартамент  без изхранване и 940 със закуска, за 5 дни. Струва ми се добре.
Другият хотел, който ми е хареса е Премиер Форт между Влас и Сл.бряг, там е около 700 лв за 5 дни. Но там пък плажа ме притеснява дали е ок.
Голяма мъка тази година с избора Grinning.

# 388
Относно храната нз дали сме бедни щом сме на ОИ...,но ядем всяка вечер миди и всякакъв вид риба / дори акула/ Simple Smile
Акулата е изключително безвкусна риба, на всичкото отгоре  пълна със живак, така че не е за реклама, че се предлага точно тя.

# 389
  • There I was on a July morning
Цените от 20.07 почват от над 200 лв. на човек на ден и стигат до над 300 лв. на човек на ден. тоест за 2 дни за 2 човека сумата е около 1000 лв.Thinking
Имаше изгодни оферти до 20-ти, сега може да е различно. Платих за стая парк, а ме настаниха в такава с гледка море. Как да не ги похваля? Smile
Аз останах доволна от почивката - отлично обслужване, непрекъснато чистеха общите части и басейните, навсякъде поставени дезинфектанти, храната беше изцяло зад витрини и се сипваше от персонала, приборите и салфетките бяха индивидуално опаковани в пликчета. Храната беше добра, имаше избор.
Единственото, което не ми допадна беше, че входът към морето е дълбок, но това не е по вина на хотела.
Имаше и румънци, де, и като цяло на Златните видях доста румънски коли. Явно на тях ще разчитаме да ни спасяват сезона тази година. Срещаха се и руснаци, германци и някои други националности.
Като цяло имаше хора на Златните, но леко по-празно беше от обичайното за курорта. Някои хотели в горската част, на трета линия, не бяха отворили въобще, но по-предните хотели си работеха, макар и не с пълен капацитет.

Имам още отпуска в края на август и събирам идеи, като ще резервирам отново в последния момент. Важното е да сме живи и здрави и ситуацията с коронавируса да не се влоши, пък все ще намерим нещо - било то ОИ или не. Било в България или Гърция, в това отношение не страдам от никакви предразсъдъци.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 10:47 от Скубиду

Общи условия

Активация на акаунт