На море в Гърция 2020 - V

• 65 837
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
Явно зависи къде седиш, на мен на Миконос не ми се стори много по-скъпо. Естествено по-скъпо е от повечето места, ама в заведение на супер оживено туристическо място, шест човека ако по принцип плащаме 200 евро, там платихме 220. Говоря по спомени, не си спомням точни суми, ама приблизително толкова по-скъпо беше. Сравнявам го с други не толкова известни острови на Цикладите.
Но и все пак там ходят звезди като Сара Джесика Паркър и Уейн Руни, няма как да е евтино, но мнооооого си заслужава.

# 286
шест човека ако по принцип плащаме 200 евро, там платихме 220.
И 200 е безумно скъпо според мен, около 100-120 ми се струва нормално за Гърция за тази компания без никакви ограничения - освен ако сумата не включва с натряскване с вносен алкохол, де (че гръцкият е евтин) Simple Smile
Иначе естествено, че има всякакви места навсякъде. Най-евтино ми е било на Крит, Пелопонес и Лимнос. Навсякъде другаде е нагоре от тези с различна стъпка.

А старата чанта Сара Джесика Паркър пък какъв критерий може да бъде Simple Smile Гръцките острови са обичана дестинация за доста известни хора, но това евентуално може да мръдне цените на отделни по-светски заведения и на имотите (Андипарос!) някъде, не общо. Все пак и на островите хора живеят.
На Миконос специално - около 10 000, от по-населените Циклади е.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 12:15 от Параход

# 287
  • София
Rosi&Rosi пусни си две декларации за двата дни и да ти е мирна главата..... за вторият ден кода така или инае ще го получиш малко след 00:00 часа.

# 288
Rosi&Rosi пусни си две декларации за двата дни и да ти е мирна главата..... за вторият ден кода така или инае ще го получиш малко след 00:00 часа.

Сетих се и за този вариант, ама си викам да не стане по-лошо, да си помислят че нещо ще мамим или аз не знам... Joy

# 289
  • София
Последните страници на темата са страхотни! Браво на вас, успявате да ме откъснете от напрегнатото работно ежедневие!
Аз нямам какво да споделя по темата за Цикладите, защото за съжаление не съм била на нито един. Но Санторини съм го планирала за юни 2022г., живот и здраве, когато със съпруга ми ще имаме 20 години от сватбата, а тези годишнини обожавам да ги прекарвам в Гърция. Колкото и комерсиален да е острова, си мисля, че всеки любител на гръцките острови трябва да го посети поне веднъж. Планът ми е за 3 дни на Санторини, а после седмица на Фолегандрос за лежерна почивка. Този, вторият остров, ми е легнал някакси на сърцето и искам да го посетя, а и ми се струва подходяща комбинация със Санторини. Но, дай Боже, да сме живи и здрави дотогава и нещата с пътуването да са се нормализирали, ще отидем. А сега ми остава да се наслаждавам на вашите разкази и снимки и да чакам края на август за нашето пътуване.

# 290

Сетих се и за този вариант, ама си викам да не стане по-лошо, да си помислят че нещо ще мамим или аз не знам... Joy

И при нас сюжетът е сходен и си попълнихме декларации и за двете дати. Не мисля, че ще има проблем - ако се класираме преди полунощ ще покажем кодовете, които имаме. Другите така или иначе още няма да сме ги получили.

# 291
шест човека ако по принцип плащаме 200 евро, там платихме 220.
И 200 е безумно скъпо според мен, около 100-120 ми се струва нормално за Гърция за тази компания без никакви ограничения - освен ако сумата не включва с натряскване с вносен алкохол, де (че гръцкият е евтин) Simple Smile
Иначе естествено, че има всякакви места навсякъде. Най-евтино ми е било на Крит, Пелопонес и Лимнос. Навсякъде другаде е нагоре от тези с различна стъпка.

А старата чанта Сара Джесика Паркър пък какъв критерий може да бъде Simple Smile Гръцките острови са обичана дестинация за доста известни хора, но това евентуално може да мръдне цените на отделни по-светски заведения и на имотите (Андипарос!) някъде, не общо. Все пак и на островите хора живеят.
На Миконос специално - около 10 000, от по-населените Циклади е.

Не съм сигурна, че това е цифрата, просто си спомням, че беше с примерно 10% по-скъпо. А иначе ние сме си компания чревоугодници, хапваме си рибки и морски дарове и си пийваме, та оставяме завидни сметки понякога Grinning
Ама веднъж се живее, като си отишъл на почивка да си отпуснеш душата Wink
Като се замисля с мъжа ми в Керамоти миналата година двамата оставяхме по 45 евро. Две риби, порция скариди, гръцка салатка и по 1-2 бири и те си вървят парите.

# 292
Здравейте, отново се връщам на темата за PCR пул тестове за семейство. Някой минавал ли е вече с такъв, приемат ли се и в кои лаборатории в София може да се направи?

# 293
Размечтах се аз за Цикладите. Санторини ми е топ място. Но се чудя с какво да го съчетая.
Единият вариант е полет до Крит, там няколко дни и след това с ферито до Санторини и от там да се върнем.
Другият е да летим до Миконос, без много да се задържаме там, няколко дни на Наксос или на друго място в района и от там към Санторини.
Ще ми се около седмица да е пътешествието - 3 нощувки на Санторини и 3-4 на друго място. Ще съм благодарна за всякакви препоръки.
Ние го съчетахме с Парос и Наксос.
Летяхме от Солун до Парос, 3 дни там, ползвахме градския транспорт. После на Наксос 3 дни, там имах малък инцидент и не можахме хубаво да го разгледахме, поне успяхме да се запишем на една еднодневна екскурзия по селцата във вътрешността, та най-интересните ги видяхме. После бяхме 4 дни на Санторини с рент-а-кар, като си с кола доста може да видиш за 4 дни, на някои места бяхме по 2 пъти. Някои пропуснахме, защото беше много горещо. Там също бяхме на екскурзия с корабче до вулкана и о. Тирасия, гледахме от корабчето и залеза, който беше много по-красив, от този който видях в Ия. Там има твърде много хора, които ми развалиха удоволствието. После се върнахме със самолет до Солун - на колата и към България.
Ако имаш въпроси, питай.

молец ако може разказ и за Кефалония, на нас ни предстои. Flowers Hibiscus Колко дни прекарахте на Итака? Много добре казано за натрупания стрес на границата. Ние с ММ подобно нещо си казахме - заслужава си всяка секунда висене на границата и ремонта на колата след това, на следващия ден вече бяхме забравили всичко и аз лично кроях планове за следващата дестинация Yum

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 14:47 от anbibian

# 294
  • ВАРНА
Вестник "Труд"  16 юли 2020 г.:    Туроператорът ХХХХ предлага  "ултра ол инклузив екстрата"  безплатен ПСР тест при предплатени минимум 7 нощувки  в Гърция към него!

# 295
Здравейте, отново се връщам на темата за PCR пул тестове за семейство. Някой минавал ли е вече с такъв, приемат ли се и в кои лаборатории в София може да се направи?
PCR пул тестове за семейство се правят в момента в МДЛ Цибалаб на адрес : София, ул. „Дамян Груев“ 8а от понеделник до петък от 8:00 – 14:00ч., събота от 8:00 – 12:00ч.
Преди правеха и в Рамус, но са решили да се възползват от ситуацията и ги спряха /само за фирми/ от както масово се тества народа за да ходи в Гърция Simple Smile
Иначе за Цибалаб, не записват часове, и се чака ужасно много. Вчера минах на обед имаше една девойка, която чакаше от 07:50 и в 12:30 очакваше да мине до час.
Аз лично с две малки деца предпочетох да платя по-скъпо, но да мина бързо в Рамус в Илинден срещу 3-та градска в 8 часа имаше 3 човека пред мен.
Успех !

# 296
  • София
Вестник "Труд"  16 юли 2020 г.:    Туроператорът ХХХХ предлага  "ултра ол инклузив екстрата"  безплатен ПСР тест при предплатени минимум 7 нощувки  в Гърция към него!
Знам кой е тур. оператора. Попълват и QR кодовете вместо туристите. Дали тестовете са безплатни-силно ме съмнява. До колкото разбрах в Гърция има хотели, които предлагат да покрият 50% от цената на теста при този определен брой нощувки. Отделно, същата вечер чекнах страницата на този тур. оператор, проверих и на следващия ден. Е, не знам, но екскурзиите с тези параметри бяха с 50-тина лева по-скъпи. Освен ако преди това, в просъницата не ми са се видяли по-евтини. 😀

Имам традицията да правя видеа със снимките от почивки и екскурзии в чужбина, подредени по реда в който са се случили нещата. Та, това е моето от Санторини. Доста ми е трудно да се ограничавам със снимките, но пък мисля, че стана добре.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 16:30 от Mira_X

# 297
Може ли с приятелят ми да попълним обща декларация или трябва отделни? Попълних по-рано днес и го добавих като family, но се чудя дали не сбърках. Става въпрос за 22.07, но нямам още никакъв имейл, че успешно съм я подала...

# 298
  • Варна
KristinaK, то си пише че можеш да добавяш съпътстващи пътници, но само ако са под 18г. Но емайла не зависи от това, ако сте приключили с декларацията, би трябвало да сте получили веднага потвърждаващ емайл.

# 299
Може ли с приятелят ми да попълним обща декларация или трябва отделни? Попълних по-рано днес и го добавих като family, но се чудя дали не сбърках. Става въпрос за 22.07, но нямам още никакъв имейл, че успешно съм я подала...

Отделни трябва да са декларациите. И мейлът идва веднага. Проверете в папка Спам. Ако не попълнете нова- не е проблем. Може да сте объркала имейл адреса примерно...

Общи условия

Активация на акаунт