На море в Гърция 2020 - V

• 64 733
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Eто я Кукулейка, след малко ще сложа и снимка. Няма да ми придиряте, че е правена на 1 януари Simple Smile
https://goo.gl/maps/mr7Upnbj7eQW9FaU8

Даже повечко се намериха. Не е кой знае какъв плаж, но като за западен Пелион става. Селцето е много чаровно, доколкото може да се нарече селце нещо с три къщи и половина - и аз много го харесвам и редовно се отбиваме!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 19:54 от Параход

# 406
Аз ли чух правилно но отварят Маказа ?

# 407
Не, не сте чула правилно.
Не отварят Маказа, а затварят Илинден за пътувания с уважителна причина. Вече и с такава ще може да се преминава само през Маказа и Промахон (а за туризъм си е само Промахон, както и преди).

Другата промяна е, че до 4 август няма да се допускат и сезонни работници (това не знам дали касае някого в темата).

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 11:49 от Параход

# 408
Не, не сте чула правилно.
Не отварят Маказа, а затварят Илинден за пътувания с уважителна причина. Вече и с такава ще може да се преминава само през Маказа и Промахон (а за туризъм си е само Промахон, както и преди).

Другата промяна е, че след 4 август няма да се допускат и сезонни работници (това не знам дали касае някого в темата).
Мерси

# 409
Днес минахме на Кулата.
В 8 часа си вземе тестовете на английски и тръгнахме. На границата имаше 7-8 коли и минахме за 10 минути. Провериха и тестовете и QR кодовете. При нас единия беше с 23, а другия с 13, но ни махнаха да минаваме. Бях извадила и кб, може би затова или е въпрос на късмет. Blush

# 410
Ние отминахме резервацията за септември но ще е чудо да махнат тестовете.
Странното обаче е че гъркинята писа ковид е много опасен, не вярвам на острова й да има и 1 болен,  а тук, дето си обикаля вирусът яко масата хора смятат, че дори не съществува.
Ти ако слушаш гъркинята какво ти казва и как се вайка, трябва да не излизаш от вас. Ама хайде.
Що? Тя би трябвало да иска да има доходи и да вика няма вирус, както по нашето Черноморие. Що да ме гони?
Оххх не ми разбра замисъла. Ама то като не им познаваш манталитета и начина на мислене е нормално.
Карай, както и да е! Няма какво да обяснявам, би ме разбрал само човек, който от дълги години съжителства с гърци Simple Smile)) или в гръцки семейства  Wink

# 411
  • София
За всички минали наскоро границата или имащи намерение да я минават.
Как се подсигуряват преведените касови бележки - с преводач ли?

# 412
Никой не ви иска касови бележки.

# 413
Здравейте,

Искам да попитам, понеже разбирам, че някой от Вас са посещавали Лефкада преди дали могат да ми дадат повече информация за преживяването на тези еднодневни крузи от Нидри до плажа Порто Кацики, островите Кефалония, Итака, Меганиси, Спиля, Скорпио, Скорпиди, Мадури и пещерата Папаниколао. Знаете ли каква е цената, храната как е, дали не е по-добре да сме без храна и да хапнем в Кефалония? Освен това заслужава ли си наистина круиза/преживяването?

Мерси много!

# 414
  • София
SilvenaIA, писано е доста по въпроса, потърсете в старите теми.

В тази например има мнения https://www.bg-mamma.com/?topic=1143471.630 - конкретно моите са #639 и #650.

# 415
  • Бургас
Привет от паралия Петани Кефалония

Морето е много бурно и рязко става дълбоко. По думите на ММ водата е около 18гр., но пък има много морски живот за гледане под вода.

# 416
Единственото запомнящо се от този круиз за мен беше Кефалония и Итака. На Порто Кацики така или иначе бяхме ходили, а и като се изсипе круизът и става неприятно. Храната не е нещо особено - някакво сувлаки със салата май беше, като за 5 евро отгоре, ставаше. Останалите места за мен са капан за туристи, колкото да направят круиза атрактивен - седем острова, уау, пещера, уауу! Вярно, че в пещерата се избиха съкруизниците ми да снимат, моите очаквания определено не бяха оправдани. Но пък Фискардо и Итака си заслужаваха определено.

# 417
SilvenaIA, това беше едно от най-уникалните ми изживявания. Все още си спомням синьото, това невероятно, уникално синьо. Самият круиз беше 20 или 25 евро. Нямахме храна, но имахме достатъчно време и обядвахме във Фискардо. Ние спряхме на Егремни, даже бяхме първо корабче и бяхме сами на плажа.  На Порто Кацики не спряхме. Жестоко беше, препоръчвам с две ръце и два крака Simple Smile
Ето и малко снимков материал. Може и да се повтарям Simple Smile

# 418
Някой да е минавал днес с Пул тест?
Ние , но вчера ..... С пул или с индивидуален - не питат, просто тестват наред.

А в коя лаборатория направихт пула?

# 419
Днес минахме на Кулата.
В 8 часа си вземе тестовете на английски и тръгнахме. На границата имаше 7-8 коли и минахме за 10 минути. Провериха и тестовете и QR кодовете. При нас единия беше с 23, а другия с 13, но ни махнаха да минаваме. Бях извадила и кб, може би затова или е въпрос на късмет. Blush

А каква е тази щуротия с 13 и 23? Някъде го чух и помислих, че са легенди някакви...Ето, и Вие потвърждавате, че не е имало значение при вас и са ви пуснали без тяхно тестване, а в по-преден коментар бяха писали, че са ги тествали наред, а  вероятно също са имали и от двата номера...

Общи условия

Активация на акаунт