На море в Гърция 2020 - V

• 64 750
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Малко в страни от темата, но все пак има връзка. Моля, препоръчайте екшън камера водоустойчива за подводно снимане, че детето не спира да настоява.

Миналата година купих една от Амазон.де, предполагам китайче сега не е налична, но и тази не е лоша https://www.amazon.de/Crosstour-Unterwasserkamera-Unterwasser-Wa … action&sr=8-6, сигурно има и по евтини нашата е с подобни параметри. Иначе имаме и Go Pro 3+, но батериите и падат бързо.

# 391
  • София
Здравейте! Някой знае ли реално колко проверяват и гледат на границата за тия тестове? Мои приятели са минали току що границата. Имаха направени тестове, но изобщо не са им ги искали, само на единия са взели секрет (те са двама в кола) и толкова, пуснали ги да минат. Интересува ме дали някой е минавал тия дни и да сподели опит? Дали защото са имали тестове просто не са ги погледнали (даже на гишето им казали, че не им трябват) и като цяло не се гледа толкова дали имаш тест, а ти правят на място (и си искат qr кода да им покажеш).
Защо да даваме по 100лв, ако наистина не се гледат тия тестове...

# 392
  • Варна
Защото си има правила и те са да има отр PCR тест.

# 393
Правилата за влизане в Гърция в момента са ясни. Отрицателен тест и код. Чист късмет е, ако не ти го поискат, но какво ще направиш, ако си там и ти го поискат?

# 394
  • софия
Правилата са ясни. Който не иска да се съобрази с тях има възможността да разбере какво се случва, но изобщо не разбирам какво се пита.

# 395
Ние отминахме резервацията за септември но ще е чудо да махнат тестовете.
Странното обаче е че гъркинята писа ковид е много опасен, не вярвам на острова й да има и 1 болен,  а тук, дето си обикаля вирусът яко масата хора смятат, че дори не съществува.

# 396
  • София
Правилата са ми ясни, питам някой минавал ли е тези дни и реално какво искат на границата.

# 397
Правилата са ми ясни, питам някой минавал ли е тези дни и реално какво искат на границата.
Искат това, което им позволяват правилата. Няма да ти искат документ за собствен имот в Гърция.

# 398
Странното обаче е че гъркинята писа ковид е много опасен, не вярвам на острова й да има и 1 болен,  а тук, дето си обикаля вирусът яко масата хора смятат, че дори не съществува.
Ти ако слушаш гъркинята какво ти казва и как се вайка, трябва да не излизаш от вас. Ама хайде.

# 399
Ние минахме вчера, на път за едно местенце на Пелион. Бяхме точно в 7 на границата, около 300 м преди входа за Гръцко. Тези 300 м ги минахме за 2,5 часа🤪 Гърците погледнаха тестовете за кратко и декларациите за по- дълго и ни пратиха на тест. По мои наблюдения в рамките на тези часове, една на пет коли минаваше без тест. Най- често с един или двама човека. Точно пред нас, всички седем автомобила тестваха, включително и нашия, т.е. 8 без да пуснат никой напред свободно. Гледат се тестовете от БГ, но явно заради спекулации, че има много фалшиви или заради разни  мургави тарикати без тестове, всички сме потърпевши. Никой не проверява касови бонове😁 , престараха се във всяването на масова психоза.
И сега нещо и за любимия ми на континентална Гърция Пелион- приятно топло с освежаващ планински повей е на западния склон. Няма тълпи от чужди туристи, но има много гърци. Приятно изненадани сме от цените по заведенията- по - ниски от м. г. Много са мили хората- опитват се да спасят каквото могат от сезона, поне в нашето селце. Понеже днес изтече 24 часовото ни изчакване, от утре се втурваме по любими места на полуострова, за десерт ще отидем на най- красивият плаж там- / поне за мен/ , този на Кукулайка/🤨така май се произнасяше/.
P.S. Само не разбирам за какво е целият ужас по границата, за какво е това мирово тестване на българи и румънци, като пукнат грък с маска не видях. Само сервитьори и продавачи? Иначе дезинфектанти по места, вкл. и в стаите на семейното хотелче има, но за хората сякаш, ковид няма😷

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 17:26 от ellis

# 400
Ти ако слушаш гъркинята какво ти казва и как се вайка, трябва да не излизаш от вас. Ама хайде.
Що? Тя би трябвало да иска да има доходи и да вика няма вирус, както по нашето Черноморие. Що да ме гони?

# 401
Някой да е минавал днес с Пул тест?

# 402
P.S. Само не разбирам за какво е целият ужас по границата, за какво е това мирово тестване на българи и румънци, като пукнат грък с маска не видях. Само сервитьори и продавачи? Иначе дезинфектанти по места, вкл. и в стаите на семейното хотелче има, но за хората сякаш, ковид няма😷
E те това и аз се чудя, след като прекарах известно време в Гърция (преди да въведат тестовете)!

# 403
Някой да е минавал днес с Пул тест?
Ние , но вчера ..... С пул или с индивидуален - не питат, просто тестват наред.

# 404
  • Sofia
Ние минахме вчера, на път за едно местенце на Пелион. Бяхме точно в 7 на границата, около 300 м преди входа за Гръцко. Тези 300 м ги минахме за 2,5 часа🤪 Гърците погледнаха тестовете за кратко и декларациите за по- дълго и ни пратиха на тест. По мои наблюдения в рамките на тези часове, една на пет коли минаваше без тест. Най- често с един или двама човека. Точно пред нас, всички седем автомобила тестваха, включително и нашия, т.е. 8 без да пуснат никой напред свободно. Гледат се тестовете от БГ, но явно заради спекулации, че има много фалшиви или заради разни  мургави тарикати без тестове, всички сме потърпевши. Никой не проверява касови бонове😁 , престараха се във всяването на масова психоза.
И сега нещо и за любимия ми на континентална Гърция Пелион- приятно топло с освежаващ планински повей е на западния склон. Няма тълпи от чужди туристи, но има много гърци. Приятно изненадани сме от цените по заведенията- по - ниски от м. г. Много са мили хората- опитват се да спасят каквото могат от сезона, поне в нашето селце. Понеже днес изтече 24 часовото ни изчакване, от утре се втурваме по любими места на полуострова, за десерт ще отидем на най- красивият плаж там- / поне за мен/ , този на Кукулайка/🤨така май се произнасяше/.
Кой е този плаж Кукулайка и къде се намира. Ние Септември сме в Милина, ако нещо не се обърка в последния момент.

Общи условия

Активация на акаунт