На море в Гърция 2020 - V

• 64 647
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ето така:

Но гарнитурата обикновено е друга. Аз поисках такава.

# 526
  • София
Ето така се сервират, обикновено и  с картофки, и са различни от така наречения кокореч в Турция, поне този който аз съм пробвала, и беше доста лют, и да, беше натъпкан в хлебче.

# 527
На Лимнос ги сервират така:

# 528
Как ги ядете тия карантии!

# 529
  • София
С кеф. Simple Smile

# 530
  • Sofia
Потекоха ми лигите

# 531
# 532
Докато сме на тема храна, да споделя и аз: понеже тази година почивката ни отпадна, решихме да си направим вкъщи пълнени с моцарела и сушени домати калмари.
Е, по-голяма гадория не съм правила 🤪.
Надуха се като балони и  станаха жилави като ластик. 👀

# 533
  • София
Докато сме на тема храна, да споделя и аз: понеже тази година почивката ни отпадна, решихме да си направим вкъщи пълнени с моцарела и сушени домати калмари.
Е, по-голяма гадория не съм правила 🤪.
Надуха се като балони и  станаха жилави като ластик. 👀

На скара ли ги правихте?

# 534
Как ме размечтахте! Сестра ми живее там, така да ми се ходи вече❤️

# 535
тодоричка, да.

# 536
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубави плажове на Тасос, освен Голдън биич. Търся да е пясъчен и без камъни и морски таралежи.

АЛИКИ

# 537
  • София
За пълнени калмари на скара според мен е по-подходящо да се ползват така наречените фрапсала, изглеждат като калмарите, но са с някаква разлика в пипалата. И цената им е по - ниска. Аз ги правя като смесвам няколко вида гръцки сирена - кефалотири, гравиера, касери, мецовоне и фета, плюс магданоз. Пълня, защипвам с клечки и оставям поне за час да се мариноват в зехтин и чесън, като обръщам от време на време. Пека на скара около 6 - 7 минути от всяка страна. Ето нагледно резултата, макар снимките да не са много качествени Simple Smile

А това са приготвените от съпружието в къщи кокореци, но е голяма врътня, и само два пъти сме правили, предпочита да си ги хапва на място Simple Smile

# 538
Ех, и мен ме размечтахте.  Искам сега да съм на брега на морето, да пия бяло вино и да хапвам ... все ми е тая какво, важното е да съм на гръцкото море Simple Smile  Ето малко фотоси от предни години, много обичам да си снимам манджите Simple Smile

# 539
Аз когато имам цели и едри калмари ги пълня с ориз, нарязани пипалата и бяло вино или узо и във фурната. Стават страхотни.
Ето подобна рецепта.
https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi.asp?rid=1391

Общи условия

Активация на акаунт