На море в Гърция 2020 - V

• 64 627
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
Тодоричка, как можа? Милост няма ли у тебе?

# 541
  • София
Тодоричка, как можа? Милост няма ли у тебе?

Има, що да няма Simple Smile Екмек кадаифа няма да показвам значи Simple Smile

# 542
Вино, бира - каквото дойде, следващия път ще ги издиря тия кокореци, наистина съвсем различни са от тези в Турция.
Тази година за пръв път ядохме в Гърция сардини на грил и много  ни харесаха т.н. женени сардини, които ги залепят една върху друга.
Снимката е от интернет, но да покажа за какво става въпрос

# 543
Вино, бира - каквото дойде, следващия път ще ги издиря тия кокореци, наистина съвсем различни са от тези в Турция.
Тази година за пръв път ядохме в Гърция сардини на грил и много  ни харесаха т.н. женени сардини, които ги залепят една върху друга.
Снимката е от интернет, но да покажа за какво става въпрос

anbibian, гриловани сардини предлагаха в една много приятна таверна в Агиа Ефимиа, Кефалония - Pergola. Знам че плануваш острова. Имат всеки ден дневно меню с доста добър избор. Рибите са задължителни, но винаги имат и традиционни манджи. Черпеха със страхотно тирокафтери.

# 544
  • София
Здравейте!

Ето малко снимки от моята приказна ваканция. Отседнахме в Палерос, както Вие ме уведомихте - срещу Левкада. През дните там направихме трип до Левкада, от Нидри се качихме на круизен кораб и обиколихме - Порто Кацики, Егремини, Кефалония, Итака, Скорпио и Мадури.

Гледката, която имах от терасата на комплекса:

Останах възхитена от отношението на собственика и от целия персонал, те наистина изглеждаха като едно семейство. Бяхме в мезонет, който всеки ден се чистеше, супер приветливо и приятно място, което препоръчваме на всичките ни познати.

Ето така изглеждаше плажчето към комплекса:

Порто Кацики:

Кефалония:

# 545
  • Бургас
Последен ден на гръцкото море Grinning

Мислехме на свободната зона да забием чадъра, който само разнасяхме в колата, но забравих малката хладилна чанта и се паркирахме тук
Блу Бийч Бар
640 07, Гърция
https://maps.app.goo.gl/51px64bge5d84Hoz8
Наоколо се чува българска реч, и е пълно с нашенски коли.

Резултата е такъв
, аз съм направо бяла пред ММ, но на него му трябват три дни на слънце, от червен става тъмен.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 12:02 от maya_76

# 546
  • София
Съжалявам за въпроса, но не намерих някой да е писал по въпроса. За 4-членно семейство един формуляр за пътуване ли се попълва или за всеки член отделен формуляр? Видях, че във формуляра се записват всички спътници и това ме обърка.

# 547
За всеки възрастен отделен формуляр. Малолетните деца при родител по избор.

# 548
  • София
Съжалявам за въпроса, но не намерих някой да е писал по въпроса. За 4-членно семейство един формуляр за пътуване ли се попълва или за всеки член отделен формуляр? Видях, че във формуляра се записват всички спътници и това ме обърка.
Отделно е за всеки, леко е объркващо, но само деца се вписват там. Всеки възрастен трябва да има отделен QR код.

Има една група, ако имаш фейсбук - ГКПП Кулата - Промахонас / Kulata - Promachonas / Κούλατα - Προμαχώνας, вече сме почти 10к хора. В реално време се обменя опит за преминаване на границата, за тестове, за всичко. За мен лично е доста полезна.

Късмет и приятна почивка!

За наслада на окото споделям още един миг от моята незабравима гръцка ваканция:

# 549
  • София
Благодаря за насоките!

# 550
  • София...........
Колко време най-време мога да попълня декларациите за QR код?

# 551
  • Варна
Опитвам се да търся билети по новата дестинация на Уиз от Варна до Атина, но има само три дати за юли и след това за август-септември нито една. Чак за края на октомври. Следящите гръцките медии- нови рестрикции ли се очакват? София-Миконос са си налични.

# 552
  • ...
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубави плажове на Тасос, освен Голдън биич. Търся да е пясъчен и без камъни и морски таралежи.

АЛИКИ
Алики на мен не ми хареса, много пренаселено ми се видя, но миналата година ☺️ препоръчвам Пахис

# 553
  • София
Опитвам се да търся билети по новата дестинация на Уиз от Варна до Атина, но има само три дати за юли и след това за август-септември нито една. Чак за края на октомври. Следящите гръцките медии- нови рестрикции ли се очакват? София-Миконос са си налични.
В началото на другата седмица ще съобщят дали ще има промяна в мерките.
Но тези дни короната отиде на заден план при съседите, разправиите с Турция са главната тема.

# 554
Тези, които са се разхождали с разни параходчета или ферибот, може ли да споделят дали има промяна, носят ли се маски, има ли дистанция? Майка иска да направи екскурзията с корабче покрай манастирите на Атон, но аз нали съм хипер притеснителна, все го мисля дали е по-добре да не пропусне тази година.

Общи условия

Активация на акаунт