СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 275
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 425
Е как така ще решат след 3 години? Промените трябва да не касаят започналите вече випуски, а тези от годината, в която са новите...измишльотини, не мога да намеря по- подходяща дума, щото нищо градивно и смислено не виждам да се прави

# 1 426
Днес един колега реши да ми се подиграва, че било майтап работа с НВО да се кандидатства в гимназия.. Едно време какви изпити имало..
Ама и той дете има, след 4ри години ще се пържи на още по-силен огън с новите промени

# 1 427
Мама Таз, твоят младеж Какво избра в крайна сметка?
Наборът до голяма степен беше ясен като профил, но спортистът какво ще го правя след две години си нямам и идея.

# 1 428
  • Пловдив
Да питам нещо, че там забравих...защо в заявлението за записване има местоработата на родителите? За кой е важна тая информация?

# 1 429
РаяНикол, аз говоря за чуждестранни университети. Някои имат претенции и не ги вълнува кога са завършили кандидатите за техни студенти.
Нашите университети, поради липсата на кадри /студенти/ едва ли ще въвеждат подобни ограничения изобщо.
А и за мен те са си тотално безсмислени. Ако има проверка за знания на входа - човек може спокойно да се подготви и сам. Ако проверката е по време на самото обучение - пак е същото. Човек може да навакса няколкото му липсващи часове по даден предмет и сам.
В това отношение не намирам логика при чуждестранните университети с такива изисквания. Някои, например, провеждат изпити за кандидати, които имат недостатъчен брой часове, по-скоро неизучавали даден материал, за да се установи способност за продължаване в дадена специалност. Което е добре.
Но, както вече писах, политиката си в момента променят и чуждите университети. Животът в момента е доста динамичен.
Големият ми син има приятелка - германка, която ходи на някакви допълнителни изпити, за да може да учи в конкретен немски университет, например. Значи някои са приели логичното и правилното - човек да има възможност да прави такива избори и на по-късен етап, а не само като пъпчив пубер на 13 - 14 години /нелепо е за мен да се предявява такова изискване към такива деца/.

Да питам нещо, че там забравих...защо в заявлението за записване има местоработата на родителите? За кой е важна тая информация?
При необходимост - за свръзка с тях, ако не отговарят на посочените телефони. Понякога се налага.

# 1 430
  • Пловдив
За Пловдив някой попита за униформите - за Патриарха само знам, със сигурност не те карат да купуваш веднага, на мястото, на което продават, винаги има и са евтини. Няма нужда просто човек да бърза.
За фармацията _еми там се учат 4 химии по време на обучението (медицината учили 2) и били най-трудните предмети. Това в България. А аз се запознах наскоро с едно момиченце, което учи фармация в Шотландия. Искали са само успех над 5.50 в дипломата и сертификат за Английския (С1 минимум). Това момиченце е завършило едно ЧУ в Пловдив без голям авторитет, но каза, че се справя там,и не са искали друго от Унито в Шотландия.

# 1 431
Мама Таз, твоят младеж Какво избра в крайна сметка?
Наборът до голяма степен беше ясен като профил, но спортистът какво ще го правя след две години си нямам и идея.
В спортно?

# 1 432
Съветът на ректорите у нас отдавна декларира, че няма да има проблеми. При необходимост ще се изполват и оценки от първи гимназиален етап. Остава да видим конкретиката след две години.

# 1 433
За Пловдив някой попита за униформите - за Патриарха само знам, със сигурност не те карат да купуваш веднага, на мястото, на което продават, винаги има и са евтини. Няма нужда просто човек да бърза.
За фармацията _еми там се учат 4 химии по време на обучението (медицината учили 2) и били най-трудните предмети. Това в България. А аз се запознах наскоро с едно момиченце, което учи фармация в Шотландия. Искали са само успех над 5.50 в дипломата и сертификат за Английския (С1 минимум). Това момиченце е завършило едно ЧУ в Пловдив без голям авторитет, но каза, че се справя там,и не са искали друго от Унито в Шотландия.

Едно познато момиче, завършващо тази уч. година, също за Шотландия, за Абърдийн, специалност биотехнологии /мисля, че чисто така беше наименованието/ са й искали като цяло успех над 5.50 и отлична матура по биология, на каквато тя ходи заради това.
Много е различно - според университет, специалност, дори година на кандидатстване.

# 1 434
За учебници се огледайте от предните набори и по борсите.. Нашите бяха около 300 лв с английския нови (вкл тетрадки разни и помагала, поне малко.. ), добре че едно комшийче учи в същото училище та си ги събрахме от нея и стана горее-долу на 1/2 цена.. Барабар с няколко тетрадки даже учебни, много малко купих нови. Сега пак така ще е.
То ако са само 5 (за ЕГ примерно - БЕЛ, мат, език.. ) как да е, ама с всички разказвателни си стават бройка Sad 13+  бяха нашите...

# 1 435
Нашите учебници са 50.00 лв. грубо /без езиковите/ и предпочетохме да ги купим нови, а догодина да ги пусне запродажба. Като ги пази, разбира се. Но ние имаме езикова година и няма да учим много предмети. Иначе щяхме да търсим определено на старо.  Най-скъпи ще са езиковите, но по тях сигурно и ще се пише /на големия син бяха така/ и ще си ги купим и тях.

# 1 436
Judy, може ли един съвсем конкретен въпрос? Математиката на Регалия ли е?

# 1 437
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тук вече топката е в полето на университетите, всеки от тях може да си въведе различни правила за прием и изисквания за хорариум, няма как да знаем за всеки един университет и специалност в него 5 години предварително. Пак ще кажа, въпреки, че беше преди много години, че съм учила биология до 10 клас, оценката ми в дипломата е само от 10 клас, не включва 8 и 9, хорариумът не съм го засичала, трябва да проверя, но съм сигурна, че не е много, а пък това не ми попречи за МУ. Взеха ми оценката от дипломата от 10 клас и това е.

# 1 438
Обаче да се твърди, че от НТБГ няма реализация извън фирмата на мама и тате е смешно.

Абсолютно! Изцяло си зависи от желанието за развитие на детето, неговите наклонности и умения.
На моя много близка приятелка дъщеря ѝ завърши НТБГ и от няколко години работи в Лондон в Lloyds Banking Group.
Освен възможностите, които предоставя дадено училище от съществено значение е и подхода на детето.

Аз съм завършила през 1994 г. НФСГ. Брат ми ме накара да кандидатствам информатика в математическия факултет в СУ защото това било бъдещето. Едва изкарах първи семестър и теглих една дълга-къса на информатиката и се записах да уча маркетинг в УНСС. И до ден днешен с това си изкарвам хляба Simple Smile

Наистина е важно да се ръководим по желанията и способностите на детето. На сила хубост не става...

# 1 439
Езикова и моята, не пише учебници още, езиковите се поръчват винаги общо. Нищо няма да купувам още

Общи условия

Активация на акаунт