СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 269
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 800
Звънче , на моят досега не му се беше налагало да се подписва и когато подавахме за л.к., бая зор видя-изписа цял лист вкъщи , но и в полицейското "изтриваха" няколко пъти ченгелите му.

# 1 801
Покрай многото документи, които напоследък трябва да подписва детето, много се смея с подписа й. Прилича на мравка, на петно. Представлява първата й буква, задраскана с чертички. Нямам идея как го е измислила, но ще седи доста интересно на л.к., когато дойде време да го прави 😂
Вашите деца имат ли хубав подпис?
Ооо на моята е жесток, трениран дълго 😂. Толкова по детски завъртян с левачката. А, тя е много горда с него😂

# 1 802
  • Пловдив
Покрай многото документи, които напоследък трябва да подписва детето, много се смея с подписа й. Прилича на мравка, на петно. Представлява първата й буква, задраскана с чертички. Нямам идея как го е измислила, но ще седи доста интересно на л.к., когато дойде време да го прави 😂
Вашите деца имат ли хубав подпис?
Моят синковец подписа му е точно като на дъщеря ти. Ама баш такъв е. Буквата А, задраскана. Толкова бебешко нещо... Срам ме е, като го видя да се подписва, ама какво да се прави. Опитвам се да го накарам да се подписва с цялата си фамилия, така е по света, но не ме огрява. Аз не знам за 1, 2,3 ешелон, но винаги, когато сравнявам, гледам колко деца завършват. Средно аритметично от 20 е едно, от 200 е съвсем друго. По този показател избрах и училището 4-7 клас за набора. От 200 деца средно аритметичното на НВО е много високо. На входните нива наесен ще видя къде седи синчето сред останалите, та да видя и каква е реалната подготовка сред ученици, идващи от всякакви училища.

# 1 803
  • София и там където не се пуши
Всяко дете си е за себе си и всяяко едно училище си е супер.

Все пак да кажа, В медицинския факултет, студентите казват - личи си кой е учил НПМГ

В УНСС студентите - личи си кой е учил в икономическите училища

НТБГ и НФСГ, не зная дали знаете, че в НБУ ги записват направо втора година, е май се иска някакъв успех все пак.

А моята племеница, която е много пораснала вече, учеше в годините, когато нямаше такова класиране, та майка и я записа в Люлинско училище, после тя влезе Приложна математика и първата година СМГ и НПМГ ги направо отсвирвали, да ама втората, свикнали да не учат, тези без знания от първата отсвирили по успех тези от СМГ и др мат училища.
Така че бъдете спокойни, ще се справят децата, дори ще спрат да ви информират.

# 1 804
  • София
Моето е с подписа си от 5ти клас. Тогава го измисли за бележника ли, за ученическата карта ли... Преди 2 години, когато го водих в РПУ за ЛК, го питах, няма ли да изтренира нещо по-така,  защото подписът му е от първата буква на личното име и изписана цяла фамилия. Бях решила, че няма да стигне място за туй произведение.
Отказа ми категорично. Всички големци се подписвали така, някак по-тежко било. Joy

# 1 805
И при моя е така-първата му буква и цялата фамилия, дори се получава като друга фамилия...

# 1 806
  • софия
Браво! Имат визия децата.
На мен също ми беше много трудно да си измисля подпис, но нейният е потресаващо бебешки, както точно го описа Люба.

# 1 807
  • София
И моят подпис представлява стилизирано изписване на фамилията ми /имам и съкратена версия от един ченгел, когато трябва да заверявам много документи/. Откраднах си го от баща ми навремето. А подписът ми в 8-ми клас заемаше един ред от тетрадка и изписването му отнемаше около 5 минути. Освен всичките ми имена, в него присъстваха любимата ми група, певецът, в който бях влюбена в момента и не малка част от биографията ми. Joy

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 19:54 от sanaka

# 1 808
  • Варна
Инициалите му, доста грозно написани. Кефи ме, че се е упражнявал и се подписва със замах, не се чуди какво да прави пред хората

# 1 809
И моята се подписва с първата си буква и нещо задраскано. Вчера при подаването на заявлението видях. Аз изписвам първата си буква и фамилията.

# 1 810
И моят подпис е ужасен. Първата ми буква, изписана ръкописна ( никога не я пиша нормално по този начин) и първата буква от презимето (и него никога не използвам). Хубав, лош, ползвам го от 30 години и повече. Като го закачиш един път по официалните документи някак не върви да го сменяш щото вече не те кефи.
Наборът се подписва с инициали, но може да потренира до ноември и да си измисли нещо по-така.
Дребният е над тия неща. Слага една буква и толкова. Не си прави труда поне два инициала да сложи.

# 1 811
Да попитам, че нещо се обърках. Ако на второ се запише някъде, за да участва в трето трябва ли да я отпиша за да подадем онлайн или като подам онлайн ще се отпише?

# 1 812
  • София
Момичета, бях чела отговор до една от вас от Руо, че не е необходимо да присъства ученика при записване. Сега получавам този отговор:

Какво се промени?

# 1 813
  • София
Попея, сама казваш,че  познваш едно дете само от НТБГ.. Аз познавам обаче доста + двама учители оттам. Едната дама беше майка на съученик на моите  девойки и в основното, и в гимназията.  Беше в потрес колко лежерно в НЕГ и в други езикови  вторият срок на 12 клас минава в скатаване от училище. Каза,че при тях  нямало такова нещо и съм склонна да й вярвам. Едно момче завърши НТБГ и към днешна дата е вече лекар. Не беше неговото място  НТБГ, издрапа, но си ходеше здраво на уроци по биология и химия в 11 и 12 клас. Друго дете обаче определя НТБГ като идеално взето  в 7 клас решение, дало много позитиви. През целия курс на обучение се съдра да ходи по разни икономически проекти и програми  за учебни предприятия и банки  у нас и в чужбина. Следва  успешно в Erasmus University Rotterdam, още по време на следването си намери много добре заплатена работа по специалността. Друго момче,  не особено ученолюбиво на пръв поглед, завърши там билингвалната паралелка с френски, взе от училището сертификат за овладян бизнес френски ( дава се от чужда институция),  после избра "Стопанско управление" с френски в СУ, сега работи също на много апетитно място. Друга девойка пък не понася НТБГ  и споделя, че трепетно очаква момента да се отърве от всичко икономическо. Та колкото  деца, толкова случаи. Едни доволни, други хич, трети са някъде по средата като позиция... И не можем да обобщаваме съответно добра ли е дадена гимназия или не. За всяко училище могат да се приведат същите примери както с изключително доволни и добре реализирани после деца, така и с  такива, които са недоволни едва ли не по всеки един параграф..

Аз лично в общия случай не съм фен на професионалните гимназии, мисля, че малко деца са наистина  ясно ориентирани в дадената посока и съответно готови да задълбаят в специални предмети , и въпреки това  не мисля, че е редно с лека ръка да определяш някое училище като недостатъчно добро на база  собствените си нагласи..

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 20:45 от пенсионирана русалка

# 1 814
  • Отвъд алеята зад шкафа
А аз като дете нямах подпис и отидох да питам майка ми какъв е моят, мислех, че всеки човек си има един точно определен и трябва да си го получи, както с егн-то. Много се изненадах, че трябва сама да си го измисля.

Общи условия

Активация на акаунт