СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 278
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 885
Добро утро, и аз с тъп въпрос относно документите за записавнето.

"Класираните ученици се записват в 8 клас в съответното училище, като подават следните документи:   
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование или на удостоверението за признато основно образование – за учениците от училища на чужди държави"

Оригинала на свидетелството там ли остава или след записване на детето го връщат?

# 886
  • гр.Пловдив
Здравейтеее! Как смятате с колко може да падне бала за второ класиране? Съпоставяте с колко е падал предните години ли? Итересува ме за ЕГ Иван Вазов - Пловдив (Руската). Девойката е с бал 421,5, дали ще падне толкова в паралелката с АЕ.
Някой може ли да разясни какви са всъщност тези иновативни паралелки. Интересува ме пак за същото училище. Четох в интернет, че миналата година такава е била паралелката с ФЕ. Рових се в сайта на училището и не мога да намеря, тази година кои ще са иновативните паралелки. След таз годишното ДО хич не ми харесва идеята за такъв вид обучение.

# 887
Мария, това, което си написала за 18 СУ, е средата, която търсим за детето. Спокойна, без натиск и с възможност да следва интересите си. Лошото е, че и Happy писа същото за ФЕГ:) , спомням си
И само в защита на тезата ни- под липса на многоспектърност нямам предвид тесен мироглед:)
Честито на всички деца и родители, които са сигурни в избора!

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:01 от Amanda.D

# 888
Добро утро, и аз с тъп въпрос относно документите за записавнето.

"Класираните ученици се записват в 8 клас в съответното училище, като подават следните документи:   
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование или на удостоверението за признато основно образование – за учениците от училища на чужди държави"

Оригинала на свидетелството там ли остава или след записване на детето го връщат?
Там остава до септември. После го връщат.

# 889
  • София
Ако отидеш на 3 или 4 класиране в едно училище, което е обявило свободни места за няколко паралелки, може ли да се кандидатства за всичките, така или иначе оригиналът на дипломата ще е при тях?
За трето класиране е пак с електронната платформа. Тогава може да се кандидатства и в други училища, обявили свободни места. Миналата година имаше много свободни места на трето и в много от високобаловите. Пак системата ви класира там, където ви стигне балът. А за четвърто - в зависимост от изискванията на самото училище, може и да може да се кандидатства за всички па ралелки СЪС СВОБОДНИ места. Но винаги съществува и човешкия фактор. Миналата година една майка се оказа, че е участвала на четвърто само за една или две паралелки в едно училище, а по-желана е била трета, която я бяха обявили, или не (губи ми се) в същия ден и не беше написана в желаните паралелки за училището. Ако може да се запишете на трето, е по-добре.  Четвърто за мен е доста рисково.

# 890
  • в центъра

Този въпрос си позволих да задам миналата седмица в нашето училище по повод свидетеството за завършено начално образование, което им дадох при записването в 5-ти клас. Уверяваха ме, че не ни е нужно, тъй като това, което са издали за завършено основно образование на практика "заменя" това за завършено начално и нямало повод последното да потрябва, но нямало проблем да отида да го взега. Възнамерявам да го направя, тъй като е оригинален документ все пак. Така че зависи от училището. При всички положения имат задължения да го съхраняват и при поискване трябва да го дадат.

# 891
Момичета, запазвате ли си прогнозите за второ класиране? Може ли да споделите, ако има промяна в прогнозните балове Simple Smile

# 892
Аманда, ние с Ния също търсим спокойна среда. Ния също не е отличник. Тя си има някакви интереси и си ги човърка, но не дълбае кой знае колко. Пише си, но не и нещо високопарно, а някакви си нейни интереси. Не научи и не направи нито една теза от онези с тежките думи. Държеше да се изразява както й идва. Справя се с математиката, но не задълбава и дори не посяга да я развива, защото не й е интересно. Химията й е интересна, чете си, но не задълбава в подробностите за нуждите на 3ти кръг на олимпиадата. Когато нещо й е интересно - се занимава с него, другото е колкото може и без драма и зор. Няма състезателен дух да е първа в нещо си. Просто иска каквото прави, да е пипнато, както тя си го представя. Влага сърце и толкоз. Мисля, че във фег ще има и други такива деца.

# 893
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нали някои училища позволяват кандидатстване с копие на 4-то класиране? Миналата година обаче НПМГ беше задържало оригиналите за 4 класиране и то в рамките на почти целия август, като през това време детето губеше възможност да се пробва в други училища, в които минаха 4-то, 5-то и 6 класиране през това време. И ако се окаже, че не си приет там, в другите училища всичко вече ще е приключило, докто ти се освободи оригинала на свидетелството.

# 894
Здравейтеее! Как смятате с колко може да падне бала за второ класиране? Съпоставяте с колко е падал предните години ли? Итересува ме за ЕГ Иван Вазов - Пловдив (Руската). Девойката е с бал 421,5, дали ще падне толкова в паралелката с АЕ.
Някой може ли да разясни какви са всъщност тези иновативни паралелки. Интересува ме пак за същото училище. Четох в интернет, че миналата година такава е била паралелката с ФЕ. Рових се в сайта на училището и не мога да намеря, тази година кои ще са иновативните паралелки. След таз годишното ДО хич не ми харесва идеята за такъв вид обучение.
Ще падне.
Иновативни... Всички стават такива с ДО 😁
Модерна дума с не много пълнеж... Нещо като монтесоритата в градините.
Сега къде е приета?

# 895
Нали някои училища позволяват кандидатстване с копие на 4-то класиране? Миналата година обаче НПМГ беше задържало оригиналите за 4 класиране и то в рамките на почти целия август, като през това време детето губеше възможност да се пробва в други училища, в които минаха 4-то, 5-то и 6 класиране през това време. И ако се окаже, че не си приет там, в другите училища всичко вече ще е приключило, докто ти се освободи оригинала на свидетелството.
Четвърто винаги е с оригиналите. Миналата година имаше хитреци с цветни копия и такива, които не забелязаха, че са копия и отнесоха мъмрене след публикация в медия за нередността.

# 896
Здравейте, може ли да споделите мнение за 12-то СОУ - предприемачески с ФЕ, никъде не откривам скорошна информация за там?
Иначе целта е 18-то ФЕ с ИЕ или АЕ, но в момента не достигат 15 точки, дали има шанс на второ класиране да падне с толкова БАЛ-а?
Здравей, моята дъщеря също иска да участва във второ класиране за ФЕ в 18-то. За едната паралелка са и нужни 5 т. за другата 12. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи. Аз искрено се надявам да я приемат. Иска да учи в това училище. Пожелавам ѝ го!
За съжаление в сайта на 18то няма списък с приетите деца и точки, както в 7мо например, и не можем да се ориентираме как са разположени децата по бал и остава да чакаме до 20.07.
Успех и на вашето дете!

# 897
Какви документи носим за записване значи?

# 898
Здравейте, да се включа и аз след две години подобни вълнения, но за съжаление съвсем шокирана с девойката какво се случва..Та при излизането на резултата и бях приятно изненадана, че изкарала с 26 точки повече от батко си /438.500/, който влезна в 164то и си казах, в 1ва Английска сме със сигурност и се борим за Испанска при него..но уви...от вчера съм на хапчета...излиза първо класиране и о, изненада - 9то предпоследно желание -133то с френски....шокът беше голям и затова чак днес мога да ви попитам за съвет...според вас на 2ро класиране има ли някакъв шанс за изкачване по стълбицата....подредила съм ги 1ва Испанска, 1ва Английска, Френска и Руска....

# 899
  • Пловдив
Как прогнозирате с колко точки може да падне бала за определена паралелка?

Общи условия

Активация на акаунт