СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 284
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 870
  • Някъде в Европа...
Вече официално си имам гимназистче!
Ходихме тази вечер (с пълна кола с багажа от морето, само минахме през вкъщи да вземем Свидетелството) в 17.10 ч и го записахме в  ПМГ-то ВТ (СХН). Заявлението е от името на детето, но се подписва и родител. Профилиращи предмети са ни Информатика, Информационни технологии и АЕ. Подписахме заявление и за СИП Математика. Точно за 5 мин. бяхме готови. Класът му е с 17 момчета и 9 момичета по списък след 1 класиране ( 19 от децата са по първо желание). "В" паралелка ще е...
Честито! И аз съм завършила там. Спомени...
Най-добрата ми приятелка учеше там, аз бях в ЕГ-то...
Щерката се намериха половината клас във фб, но преобладаващо момичета засега - не разбрах 2 или 3 момчета са издирени, а уж професионална гимназия... Търсенето продължава, а и след второ класиране ще има нови включвания.
Моят синковец също се свърза с почти целия клас в Инстаграм...2 от момчетата са от неговия настоящ клас като единият му е най-добрия приятел...😃
Много се радвам за ФЕГ-четата..Моят език...Супер...Тайничко завиждам за влечението към езиците, наборът не искаше ЕГ, ФЕ пък съвсем....

# 871
То покрай тези вълнения и на мен ми се прииска отново да влизам в гимназия, хаха Simple Smile

Както бях писала преди няколко дни, стартирахме запознаване с немския  - всеки ден поне 30 мин., уча я да чете и основни думички, разни клипчета гледаме... И нали е мързелива, ме обвини защо не съм я научила на немски още на 5 г., по-лесно щяло да й бъде, нямало да има нужда сега да се напряга.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 02:38 от SamoDiva

# 872
  • София
Последно - езиковите гимназии хуманитарни ли са или.не.
Докарахте ми семеен скандал:)
Отивам на йога като blanck.
ЕГ не е нито хуманитарна, нито математическа гимназия (с 3 часа седмично мат, каква мат.гимназия Simple Smile). Всяка ЕГ предлага набор от профили. Та в една ЕГ може да има деца, които обичат мат, които обичат биология, история или литература. И в 11 и 12 клас ще си се профилират.
Моето е добро по училищна математика и обича да обяснява. Не би отказало да помага в тази област на който и да е съученик, дори би й било приятно.

Ето кой ще води школата по математика във ФЕГ. 😀

Извинявам се, че така се намесвам, но коментарите на всяка страница ме връщат в моите гимназиални години във ФЕГ Пловдив и чак съжалявам, че наборът не се интересува от този тъй красив език и всички 'убавини свързани с него. Но нищо, имам кандидат първокласничка, която да насочвам натам, още повече след такъв отбор майки и деца, очаквам нивото и популярността на френската да изпреварят испанската. Пък и аз тогава да мога да облажа от дълги родителски срещи в неформална среда.

И да не е само спам, наборът е приет в НПМГ мат с НЕ, на трето желание след СМГ, което ни удовлетворява напълно - от една страна добро ниво на мат и нов език.

# 873
  • Бургас
Моя човек в крайна сметка реши да не чака второ класиране и днес ще го записваме. След умуване вчера прецени, че паралелката в която има най-голяма вероятност да попадне, ако се придвижи напред му харесва по-малко от тази, в която е приет. Откри и две познати момчета, приети в същия клас. С едното всеки ден са навън и това съвсем наклони везните.
Записваме го днес и сагата седми клас приключва. След 4 година пак. 😅

# 874
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, явно често се случва паралелката от 1 класиране да се окаже по-желана от по-горните желания:) Кой набор е второто ти дете? Аз имам една госпожица 2011 набор.

# 875
  • Бургас
Гадамер и аз забелязах същото. Може би, колебанията при подредбата на желанията, се решават чак като излезе класирането. Аз така или иначе бях за френски, но той като се запъна за испански го оставих да реди както пожелае.

Малкия ми син е 2010, сега завърши 3 клас. Ще имаме достатъчно време да си починем от НВО, че в повече ми дойде тази година. 😃

# 876
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз с второто вече ще съм "гърмян заек" и се надявам да протече с по-малко притеснения. Макар че с новия интегрален изпит няма да ни оставят да скучаем.

# 877
  • Бургас
Кой знае какво ще ни сервират след няколко години. 🙄
Но с малките определено всичко минава по-спокойно, като са утъпкани пътеките. 🙂

# 878
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз чак сега се загледах, че тази година паралелките и обявените профили в 2 АЕГ май са различни от миналогодишните и така не мога да сравня баловете.

# 879
  • София и там където не се пуши
Аз пак да се изкажа, много харесвам училища в тиха среда. Например 18 - то, 19-то, аа за НПМГ където завърши голямия ми син направо беше супер. Като минавах птички пееха.

В 18-то само като взимат децата става лудница, чак не може да мине човек. За протокола снаха съм отсреща, синът ми си живее там вече три години в къщата на баба му и дядо му.

Тръгвам за 127-мо, също на тихо място, сравнение като за център.

# 880
А аз не мога да разбера къде бъркам в смятането на прогнозата за 1 АЕГ момичета. М.г. балът е паднал с макс 6 точки след първо класиране. Как тази ще падне с 10? Много искам да греша, но все го изкарвам 449 минималния за второ.

# 881
Здравейте, може ли да споделите мнение за 12-то СОУ - предприемачески с ФЕ, никъде не откривам скорошна информация за там?
Иначе целта е 18-то ФЕ с ИЕ или АЕ, но в момента не достигат 15 точки, дали има шанс на второ класиране да падне с толкова БАЛ-а?

# 882
  • гр.София
Мария,не знам колко би ти свършило работа,но аз направих преди време "откритие",че балът от първо до трето вкл е паднал с около 15 точки.Но ние си гледаме само паралелките с втори руски.За който няма какво да губи е изключителна възможност.

# 883
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако отидеш на 3 или 4 класиране в едно училище, което е обявило свободни места за няколко паралелки, може ли да се кандидатства за всичките, така или иначе оригиналът на дипломата ще е при тях?

# 884
  • София
Аз с второто вече ще съм "гърмян заек" и се надявам да протече с по-малко притеснения. Макар че с новия интегрален изпит няма да ни оставят да скучаем.

gadamer, Мария, ако позволите да споделя опит- с НВО няма такова нещо като "гърмян заек", поне що се отнася до вълненията и притесненията.Blush

Общи условия

Активация на акаунт