СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 307
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Честито на всички приети дечица! Струва ми се, че доста от тях си харесват мястото, където са приети, макар и да не е на първо желание, което е добър знак. В класа на дъщеря ми няколко деца също са казали, че искат да се запишат, където са приети и няма да продължат с второ класиране. Според мен това е целта, която всички се стремим да постигнем -децата ни да са доволни и да се чувстват добре на новото си място.
На всички, които продължават борбата, им желая успех и да не се отказват докрай, ако детето се стреми към по-горно желание! Поне аз така бих направила де...

За протокола - приета е по първо желание, НПМГ, с биология, много е щастлива, аз също! Има ли и други деца същата специалност? Мислим в сряда да се запишем.

# 826
  • гр.София
Аз днес цял ден на работа и след всички терзания вече съм в хармония със себе си и избора на девойката.Щом тя е доволна,защо и аз да не приема избора й.Постарах се да проуча днес малко  мнения за училището.Вече го гледам с други очи.И определено са хубави.Мисля че прекалено много надежди слагаме на някои свои желания.И обременявайки се с  това идеализираме донякъде и пропускаме хубавото в другите възможности около нас.
Дано децата са доволни и щастливи и през следващите 5 години.Това ми стига.

Аз съм още далеч от хармонията,въпреки ,че днес отидох на йога, уж да се успокоя докато се чакаше статистиката. Почивка съм и ми изтекоха очите от четене в нета, цепи ме главата от мислене и ми се подпалиха ушите от телефонни разговори. 
Накрая всички около мен се обединиха срещу мен,включително и девойката,която отсече-записвай ме.
Та ще записвам в 133.

# 827
  • София
Аманда и аз за последно. Идеално си ти е детето и какво значи елитно училище и че той не е за него? Еле пък, че не е математик! Ами той и моят не е математик,  но виж пък колко девойки отлични математички има там - не вярвам да откажат и ще помагат по мат.😄😄 Пък и моят е енергоспестяващ, да не кажа друга дума. Но вие си знаете най-добре. Дано всякомдете се чувства добре в училището, където ще учи.

# 828
  • София

Kissing Heart

Аманда,  френската гимназия не е за математици. Математическите гимназии са други. Надявам се вашето дете да не ви повярва особено, когато му обяснявате, че мястото му не е в елитните гимназии и, че не му достига широта на мирогледа, нищо, че му е достигнало, за да има бал, явно достатъчен за елитно училище.
Заклевам се, три пъти писах и се трих, защото не можах да намеря точните думи, така че да не засегна семейството, защото не го познавам!
Точно това исках да кажа и аз!

# 829
Отивам на йога като blanc

# 830
  • София
Честито на всички деца, които са класирали и ще се запишат!
Успех на всички останали и стискаме ви палци за следващите класирания!

# 831
Здравейте,чета темата ,но не съм се включвала досега.Имате прекрасни деца-с тези високи резултати.Все така успешни да бъдат .Моят син не се справи добре -бал 334,5 и е приет по второ желание.Първото ни желание е в Ломоносов-Компютърна техника и технологии,където минималният е 341.Дали имаме шансове за второ класиране-6,5точки.Цял ден чета статистики,мисля,пресмятам.

# 832
  • София
Azzy, безобразно точно казано! 😁
Ама те са деца, бе!
Тепърва ще израстват, ще гонят върхове, ще имат трудни моменти...
Аманда, ако имате шесто чувство, че усещате 18-то като своето училище, това е друга тема.
Но няма нищо общо с това на кого къде му е мястото.

# 833
  • София
Днес се чудех , защо толкова скочиха минималните балове за 2 АЕГ (очаквах да е с 5-6 максимум отгоре) и НПМГ (за това училище имам някакво обяснение ). Обаче сега като видях повишение от 28 точки за АЕ+ИЕ в  22 СЕУ вече съм в шок.
 При такова покачване на баловете, правилно ли е да очаквам на второ класиране, да паднат с половината от миналогодишните спадове?

# 834
Последно - езиковите гимназии хуманитарни ли са или.не.
Докарахте ми семеен скандал:)
Отивам на йога като blanck.
ЕГ не е нито хуманитарна, нито математическа гимназия (с 3 часа седмично мат, каква мат.гимназия Simple Smile). Всяка ЕГ предлага набор от профили. Та в една ЕГ може да има деца, които обичат мат, които обичат биология, история или литература. И в 11 и 12 клас ще си се профилират.
Моето е добро по училищна математика и обича да обяснява. Не би отказало да помага в тази област на който и да е съученик, дори би й било приятно.

# 835
  • София
Здравейте, моля някой да каже, кой номер попълваме на заявлението за второ класиране, че видях бележката от Дидева ,но не можах да намеря разясненията.

# 836
  • София
Има ли някое друго форумско дете в 31 су?Не прочетох някоя майка да се е похвалила тук...като сравних миналогодишното движение между първо и второ класиране,имаме реален шанс за паралелката испански и английски...
Здравейте!
Писах и в темата, но страниците много бързо се пълнят...разбираемо, големи емоции са...
Дъщеря ми е приета в 31во ие/ае, бал 406.5. Утре мислим да се запишем. Нямаме големи шансове за по- предно желание, а и там сме посочили френски паралелки, а тя до 7 клас учи ае/ие и предпочита да продължи с тези езици.
Успех!

# 837
  • Някъде в Европа...
Вече официално си имам гимназистче!
Ходихме тази вечер (с пълна кола с багажа от морето, само минахме през вкъщи да вземем Свидетелството) в 17.10 ч и го записахме в  ПМГ-то ВТ (СХН). Заявлението е от името на детето, но се подписва и родител. Профилиращи предмети са ни Информатика, Информационни технологии и АЕ. Подписахме заявление и за СИП Математика. Точно за 5 мин. бяхме готови. Класът му е с 17 момчета и 9 момичета по списък след 1 класиране ( 19 от децата са по първо желание). "В" паралелка ще е...

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 22:50 от AIR

# 838
  • София
Я, припомнете съдържанието на шкафа за неалкохолиците. Някои неща все пак ги пия.
За тази вечер съм си приготвила едно каберне, да отпразнуваме началото на гимназиалния етап. Ама виновникът хайманосва някъде с колелото, малкият на лагер във Варна, баща им някъде по задачи и сега какво, трябва да си пия сама виното.
Що не Joy

# 839
  • София
.... чеако ние вземем властта ще я оправим тази държава. За всяко министерско кресло си имаме кандидати, а Дидева викам направо да е президент 😄
Аа нее, Мама Мони, Дидева си има ресор. Първо да оправи Образованието, пък ако ще после ще я цаним и за президент.

Общи условия

Активация на акаунт