СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 309
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 900
  • гр.Пловдив
Здравейтеее! Как смятате с колко може да падне бала за второ класиране? Съпоставяте с колко е падал предните години ли? Итересува ме за ЕГ Иван Вазов - Пловдив (Руската). Девойката е с бал 421,5, дали ще падне толкова в паралелката с АЕ.
Някой може ли да разясни какви са всъщност тези иновативни паралелки. Интересува ме пак за същото училище. Четох в интернет, че миналата година такава е била паралелката с ФЕ. Рових се в сайта на училището и не мога да намеря, тази година кои ще са иновативните паралелки. След таз годишното ДО хич не ми харесва идеята за такъв вид обучение.
Ще падне.
Иновативни... Всички стават такива с ДО 😁
Модерна дума с не много пълнеж... Нещо като монтесоритата в градините.
Сега къде е приета?
В Английската с АЕ, което е второ желание. Руската е първо, на което тя много държи. Ако обаче и при нормални обстоятелства пак ще учат дистанционно и ще висят по цял ден на компютри и таблети, направо да се записваме в Английската.

# 901
Аз с второто вече ще съм "гърмян заек" и се надявам да протече с по-малко притеснения. Макар че с новия интегрален изпит няма да ни оставят да скучаем.
                   Мисли си така докато дойде време да кандидатства госпожицата! Yum Няма понятие "гърмян заек" в тази ситуация! С девойките е още по-инфарктно.Не ме питайте в каква дилема съм в момента.

Четвърто винаги е с оригиналите. Миналата година имаше хитреци с цветни копия и такива, които не забелязаха, че са копия и отнесоха мъмрене след публикация в медия за нередността.
                   Миналата година имаше едно у-ще,което не искаше оргинал.Мисля,че беше единствено.Публикуваха кандидатстващите деца по ред на постъпване на заявленията за участие и.....ние бяхме предпоследни и...се класира  последния,чийто баща е дошъл в последната минута и даже дъщерята му е дала химикалка да попълни заявлението. Това дете беше писало 3-те свободни места и....нашето /единствено/ му беше последно ,като поредност.

# 902
Момичета, запазвате ли си прогнозите за второ класиране? Може ли да споделите, ако има промяна в прогнозните балове Simple Smile
Да, и аз моля за отговор на този въпрос. И не само за водещите гимназии, ако може.
В 127-мо е приета и братовчедка на дъщеря ми. И досега бяха в един клас. Могат да пътуват заедно, че пътуването ще е над час. Но моята много се води по акъла на другата, което не ми харесва никак. Тя сега спомена да си се запишем където сме класирани, но аз искам да опитам да се придвижим напред. Ще ходим утре.
Nata, и моята девойка е с по-висок бал от баткото. На него му стигна за Първа английска преди 4 години, а на нея и за 22-ро не стига...

# 903
  • София
В сайта на 18-о е написано във връзка с организацията на дейността по записване ,че трябва да има изготвени и залепени на видно място списъци с приетите деца по класове.Надявам се да видя колко момичета/момчета и евентуално ако има бал посочен.Надя Димитрова,ще споделя инфо ако има такова.Допивам кафето и отиваме да се записваме Simple Smile

# 904
Здравейте, следя от известно време, но не съм се включвала.
Поздравления на приетити, успех на чакащите!
Имам девойка с бал 429.
Желанията са за 2 АЕГили ФЕГ, но като гледам шансовете са нищожни.
За жалост сме разделили желанията на паралелките от 2 АЕГ с едно включване на две паралелки с немски от 35-то., третата с немски и география някак сме я пропуснали, а сега щеше да е приета там като гледам баловете.
На първо е приета в училището, в което учи до сега 19-то с Немски и ангийски. Подредихме ги или в нещо по-желано или остава в нашето си, това бяха нейните желания, но сега вече не е много на този принцип.
Според нас покачването ще е максимум до 35-то.
Според вас има ли шанс за 2АЕГ или нещо друго, преди да съм отишла за заявявам каквото и да било, защото за нея 35-то беше голям компромис по мое настояване за сигурност, но го позиционирахме доста напред а подозирам, че до там ще ни стигнат силите.
Благодаря Ви много!

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:53 от Kemi Kemito

# 905
  • София

За съжаление в сайта на 18то няма списък с приетите деца и точки, както в 7мо например, и не можем да се ориентираме как са разположени децата по бал и остава да чакаме до 20.07.

За целта има статистика за София град с мин. макс. бал по паралелки и там може да видите колко точно точки не ви достигат.

# 906
  • София
Здравейте, да се включа и аз след две години подобни вълнения, но за съжаление съвсем шокирана с девойката какво се случва..Та при излизането на резултата и бях приятно изненадана, че изкарала с 26 точки повече от батко си /438.500/, който влезна в 164то и си казах, в 1ва Английска сме със сигурност и се борим за Испанска при него..но уви...от вчера съм на хапчета...излиза първо класиране и о, изненада - 9то предпоследно желание -133то с френски....шокът беше голям и затова чак днес мога да ви попитам за съвет...според вас на 2ро класиране има ли някакъв шанс за изкачване по стълбицата....подредила съм ги 1ва Испанска, 1ва Английска, Френска и Руска....
Nata, и моята дъщеря е с такъв бал. Приета е в 35, но ще пробваме на второ класиране за френската.
И аз се чудя дали ще падне бала там и за 2 АЕГ с 5-6 точки.

# 907
  • София

За съжаление в сайта на 18то няма списък с приетите деца и точки, както в 7мо например, и не можем да се ориентираме как са разположени децата по бал и остава да чакаме до 20.07.

За целта има статистика за София град с мин. макс. бал по паралелки и там може да видите колко точно точки не ви достигат.
Предполагам, че Надя Димитрова иска на всички деца да се видят точките, тогава  и според мен може да се направи по-точна прогноза за евентуалният спад, отколкото само с мин и макс бал. Другото, което ми хрумва е че дори при мин и макс бал подадени, ако разликата е по-голяма шанса за по-голям спад според мен е по-голям. Макар че точно тук може само последното дете да е с по-нисък бал, а нагоре да е струпването или пък обратното. Точно в подобна ситуация информация за бала на всички деца ще е от полза.

При мен Николета не може да си открие единият документ, който се изисква за записване в СМГ. Предполагам след като са го издали те, че ще има вариант да издадат нов или да мине и без него.
При другата обаче след сравняване на балове и възможности изобщо не ми изглежда розово положението за второ класиране, но ще участва и след това ще го мислим.

# 908
  • София
Има една подробност-в 18-о няма квоти.Така че разпределението на баловете няма логика да в скокообразно според мен..

# 909
Привет на всички, отдавна ви чета. Искам да ви питам, тези от вас които имат повече опит от мен, тъй като за първи път сме във въртележката на кандидатстването, колко е следно спада от първо и второ класиране в точките.
Пред нас е дилемата дали въобще да ходим на второ класиране. Благодаря предварително.

# 910
  • софия
Какви документи носим за записване значи?
В сайта на училището трябва да ги пише.

# 911
Записахме се ние.
Взехме списък с учебници и - тута ла финита.

# 912
  • София
Привет на всички, отдавна ви чета. Искам да ви питам, тези от вас които имат повече опит от мен, тъй като за първи път сме във въртележката на кандидатстването, колко е следно спада от първо и второ класиране в точките.
Пред нас е дилемата дали въобще да ходим на второ класиране. Благодаря предварително.
Ако сте ги подредили наистина най-желаните паралелки - най-отгоре не виждам причина да не опитате на второ. В най-лошият случай така да се каже, ще останете приети на текущото място, а е вероятно да се предвижите и нагоре.
Аз също се интересувам с колко би паднал бала, за да преценя къде би могла да се закачи нагоре едната ми дъщеря, но реално тъй като в момента е приета на последното си желание, каквото и да е изкачване нагоре е желано и със сигурност ще участва на второ класиране.

# 913
  • Бургас
Добро утро! За езиковите гимназии в Бургас  с колко мислите че ще падне бала на второ класиране ? По специално за руска  и френска ег.За  руска ег не ни достигат 13 точки от минималния бал. Има ли смисъл да подаваме за второ класиране?

# 914
Към 8 точки средно...

Общи условия

Активация на акаунт