СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 081
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Някак си пералните ми изглеждат примамливо откъм репутация

репутацията как я преценяваш - на база на приемния бал ли?

# 1 261
  • у дома
Да, за 1 АЕГ в паралелка АЕ и ФЕ ни делят 4 точки, което е абсолютно достижимо. Но той казва, че му е по - добре да научи нов език, отколкото да се мотае целия 8 клас.
Послушай детето-то ще учи! А и както написах по-рано виж какви съвестни деца са точно с ФЕ+АЕ. .
Аз исках набора  да учи в училище,което той въобще  не написа и не ме отрази

Звънче,честито! Да следва мечтите си  и да бъде щастлива!

# 1 262
Моето се нагърби с два нови езика, в 18 СУ бяхме писали на първо място френски с испански, а не френски с английски. Не знам докъде ще я докараме, но пък той на този етап не показва никакви притеснения.  
Вчера една приятелка ми разказа, че  сама си е избрала ФЕГ като дете. А после така е намразила този език, че нарочно е правила всичко възможно да я предложат за изключване. Преместили са я в друго училище, научила го е в крайна сметка, но сега отказва да го слуша и да го говори. Учи испански в момента и смята, че това е една от най- големите й радости в живота. Толкова различни случаи има.. Да се надявaме, че децата имат правилна преценка за желанията си.
На мен най- голямата мъка ми е за 31- во, но не знам защо не го пожела.. Пък и имаше някаква представа от немски, наясно сме, че не му е труден...Щеше и  да ни е удобно. А е и прекрасно училище. Но явно харесва закътани училища, с много зеленина. Прилича му на вкъщи.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 07:01 от Amanda.D

# 1 263
  • София
Аманда, у нас на таткото му е голяма мъка за 31-во по няколко причини, една от които е, че баба ѝ живее на 3 минути. Но щерката се заинати, че не го иска и само защото баща ѝ настояваше, го сложи на последните две места в желанията.
Ако беше напред, сега щеше да е приета на първо класиране с половин точка пред последното прието дете. Joy
Но нека сами да изберат!
Ако детето се чуди между БУЗЕМА и ФЕГ, разбирам да иска родителят да се наложи, но при положение, че става дума за равностойни училища, нека изборът е на детето.
Колко пък толкова да е разликата във всичките 20-30 училища, които показват високи резултати. Ако гледаме средните стойности на ДЗИ, ще изкара 5.012 вместо 5,543 примерно. Ами добре. Все пак, това е едва гимназията. Ако пък толкова се държи на оценките, виждаме, че амбициозните деца от всякакви училища  успяват да покажат завидни резултати.
Примерът с момичето, избрало френски, а после намразило го, е чудесен и сравнително безболезнен житейски урок. Ако родителите ѝ я бяха принудили да учи друг език, можеше цял цял живот да ги обвинява, че не са ѝ позволили да следва мечтата си.
Нямам нищо против дъщеря ми да научи такъв урок. Така ще помисли повече при вземане на следващото важно решение. Бих я спряла, само ако иска да направи грандиозна глупост или нещо застрашава здравето и живота ѝ. От там нататък, нека поемат малка отговорност. Ще им е полезен опит.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 07:34 от Илит

# 1 264
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние решихме днес да запишем Ема, ще похабим малко бал, но тя си избра конкретна специалност, която лично и на мен много ми харесва и искаме точно нея. Няма да участваме на 2 класиране.

# 1 265
  • София
Добро утро. Мен сън не ме лови заради нашата неправилна подредба - в последния момент преместихме една паралелка напред на база на грешно проверен бал от миналата година и точно там го приеха. Така елиминирахме  френската, 133-то.... май ще чакаме трето класиране Той пък снощи включи НТВГ в плановете неочаквано, макар че преди отказваше тази гимназия, но аз не искам много, защото сестра му е завърши. А бе.... Не съм очарована.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 09:08 от Бендива

# 1 266
  • София
Моят още си е със статут 'незаписан", но си мисля, че ще вкарат наведнъж всички записали се на 16.07.
ganis, всяка паралелка си беше на отделна място за записване и с отделен списък. Освен в списъка да са били подредени по входящи номера, няма какво друго да е.
Исках да получа информация за класен, учители, ама греда, нищо не можаха да ми кажат. Септември.
  ston, с какъв втори чужд език е детето?

# 1 267
  • Варна
Подахме звторо класиране но искаме да го спрем, къде трябва да отида в училище което сме подали или в РИО то.                        Статуса ни е променен на Заявил Участие

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 08:14 от maia75k

# 1 268
Добро утро на всички!Някой може ли да сподели впечатления за 12 СОУ?

# 1 269
Подахме звторо класиране но искаме да го спрем, къде трябва да отида в училище което сме подали или в РИО то.
В училището Simple Smile
Щом се отказвате от 2ро значи направо се записвате там...

# 1 270
  • Варна
Подахме звторо класиране но искаме да го спрем, къде трябва да отида в училище което сме подали или в РИО то.

Обадете се в училището, в което сте подали заявлението.Вчера някой беше попитал същото и така го посъветваха

# 1 271
  • Варна
Вчера се записа с немски в Първа! Сутринта стана, направи разбор, имахме бърз семеен дебат, в който със сестра ѝ ни доказваха правилността на взетото решение. Още го смилам.

# 1 272
  • София
Ние решихме днес да запишем Ема, ще похабим малко бал, но тя си избра конкретна специалност, която лично и на мен много ми харесва и искаме точно нея. Няма да участваме на 2 класиране.
Хич и не се стресирай заради тоз пусти бал - сакън "да не вземе да иде зян".
Ами за какво го събирахте в крайна сметка ? Изобщо ( излизам леко оф топик ама... ) това пусто притеснение на българина и най-вече на софиянеца - "да не се прекарам" .... не води до много хубави неща. То не иде реч да хващаш първата ти попаднала възможност веднага и некритично... Но дали пък в тюхкането "дали няма да се мина???"  не правим сериозен пропуск.
Успешен ден желая на всички !

# 1 273
Добро утро, момичета 🤗 Вчера сутринта се записахме в училище, но тази сутрин статусът й в профила все още е незаписан. Нищо не ни дадоха (вх.номер и т.н.), само казаха да следим сайта на училището за информация с инструкции-униформи, първи учебен ден...🤔 Може сега като си сръбнат кафенцето, да ги отразят децата, които вчера са се записали. Иначе детето видя двора и училището и взе да я задушава маската 😆 каза, че не е свикнала с такова голямо училище, притеснявала се, че като излезе в междучасие, после няма да може да си намери стаята 🤣

# 1 274
Подадохме за второ класиране. За сега е НТБГ, реалните варианти за второ класиране са или друга специалност в същото училище (визирам Банково дело) или 22-ро. Другите варианти са желани, но не особено вероятни. В тази връзка имам един въпрос: резултатите доколкото разбрах трябва да излязат на 20.07, отново ли са в графата класиране в профила на детето?

Общи условия

Активация на акаунт