СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 071
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Може ли да ми помогнете с някакви плюсове на Американския колеж пред НЕГ?
Подобен избор е изключително личен и субективен. Дори и десет мнения да чуете тук, пак няма значение. Важно е какво мислите и чувствате вие. 😊

# 1 246
Моят още си е със статут 'незаписан", но си мисля, че ще вкарат наведнъж всички записали се на 16.07.
ganis, всяка паралелка си беше на отделна място за записване и с отделен списък. Освен в списъка да са били подредени по входящи номера, няма какво друго да е.
Исках да получа информация за класен, учители, ама греда, нищо не можаха да ми кажат. Септември.

# 1 247
Честито на всички вече записани деца и късмет на чакащите второ класиране!

Днес рано сутринта подадохме с девойката заявление за второ класиране, но все още не е отразено в профила. Трябва ли да се притеснявам и какво да направя, ако и утре не бъде променен статусът? Дадоха ни входящ номер на хвърчащо листче.
Приета е в желаното училище, ще опитаме да се придвижи на първо желание пак там, дели я само 1 точка.
Змейко, ти да не искаш входящия номер да ти го избродират на ревера Joy
Предполагам, че всичко утре ще е отразено, но ако не е нищо не пречи да се обадиш и да ги питаш за номера от хвърчащото листче и пропуска да бъде отразен в системата.
Стискам палци, късмет на второ класиране!

# 1 248
  • София
Може ли да ми помогнете с някакви плюсове на Американския колеж пред НЕГ? (По разбираеми причини не питам в темата за АК, че там е леко сектантско.)
За мен засега единственият плюс (ако изобщо е плюс) е, че голяма част от досегашните и съученици ще са там.
P.S. Виждам точно над мен същото чудене за друга езикова гимназия Simple Smile
Много по-добра организация и комуникация с училището, по-добра информираност за учебен процес, дейности, справяне на ученика /неща, които при НЕГ специално куцат и хората си го споделят в темата/. Множество реално работещи клубове по интереси. Няколко вдъхновяващи учители /някои не толкова/. База. Логистична подкрепа при кандидатстване в чужбина. Добре са си структурирали профилите. Има си и минуси. Аз проучването си го бях направила много преди кандидатстването в Колежа, с оглед да предоставя максимална информация на детето, което на тази база да си вземе решението.
Какво иска детето? /При нас това беше решаващото/

# 1 249
  • Пловдив
Танче, рзсмя ме SmileSmile
Тя и Духи се опитва да ме укроти цял ден, но все пак да питам - гледам на всички им е отразено, че са подали за второ, само ние си висим...

То да звънна, ама къде - в училището или в инспектората направо?

# 1 250
Моят още си е със статут 'незаписан", но си мисля, че ще вкарат наведнъж всички записали се на 16.07.
ganis, всяка паралелка си беше на отделна място за записване и с отделен списък. Освен в списъка да са били подредени по входящи номера, няма какво друго да е.
Исках да получа информация за класен, учители, ама греда, нищо не можаха да ми кажат. Септември.
Ние сме "записан" още същия ден. Знаем си и класната. И видяхме списъка със съучениците.

# 1 251
Танче, рзсмя ме SmileSmile
..

То да звънна, ама къде - в училището или в инспектората направо?
Това ми беше и целта - да те разсмея Simple Smile
Би следвало в училището да се обадиш, защото от там нанасят информацията.

# 1 252
Чета ви цяла година- хълцам, плача, смея се неистово, гневя се....но ЧЕТА. Пристрасрена съм Simple Smile Явно съм драг читател....
Имам девойка. Безкрайно упорита и методична.  Приета на първо желание и на първо класиране в 91 НЕГ. Благодаря на детето си, за труда и огромния успех т.к. не съм сигурна, че щях да се справя със статистика, изчисления и схеми Simple Smile. Пък и щеше да е яко да се метна тук като Мила от Марс и да задавам отовори Simple Smile
Дидева и Мария77.bg -шапка долу за двете ви. Бяхте страхотни!
Любими ми остават Дикси, Red, Ston, Amanda D, Zazu, Svetlaem и Dodiela.
Пожелавам успех на всички деца. Това е най-осакатеният набор поради ред обстоятелства и в моите очи днешните седмокласници са истински герои.
Бъдете здрави!
Благодаря ви от сърце....BG mamma е страшна сила Simple Smile

# 1 253
Днес освободихме място в Колежа. zvаnchе, може би за вас Flowers Four Leaf Clover
Дъщеря ми каза, дано някое умно момиченце влезе там на мое място Simple Smile

За нас сагата 7 клас приключи Smiley, днес се записахме по първо желание СМГ НЕ.
Късмет на всички дечица, които продължават да се състезават. Дано всички попаднат на правилното място, да имат добри съученици и да се адаптират лесно! Innocent Ние СМГ си го познаваме отвътре, надявам се да нямаме изненади Yum
Днес и мен ме записаха в СМГ с немски.

# 1 254
Може ли да ми помогнете с някакви плюсове на Американския колеж пред НЕГ? (По разбираеми причини не питам в темата за АК, че там е леко сектантско.)
За мен засега единственият плюс (ако изобщо е плюс) е, че голяма част от досегашните и съученици ще са там.
P.S. Виждам точно над мен същото чудене за друга езикова гимназия Simple Smile
За мен лично дилемата зависи от това какъв език иска да научи на високо ниво, евентуално да следва на него. Ако иска немски, АК не е мястото. Ако иска английски, АК е мястото. С уговорката, че ученици от НЕГ научават английски на ниво С1/С2 (тоест, спокойно могат да следват на английски и го правят), но все пак основният им език в гимназията е немски. За мен лично е за предпочитане основният език в гимназията да е различен от английски, но това е много индивидуално и за вас може да не е така.

# 1 255
  • София
Честито на всички записали се гимназисти!

Звънче, на теб- честито колежанче! Харесвам си го АК още от времето, когато големият ми син учеше там.

Аз се чудя има ли нужда да звъня в училището, в което са го приели, за да ги уведомя, че няма да го записвам и няма да подавам заявление за второ класиране.

# 1 256
  • София
Момичета, у нас пада голямо чудене, голямо мислене. Младежът не иска да участва на второ класиране, а аз по - скоро искам. Приет е във ФЕГ, ФЕ с АЕ, предходните ни желания са: 1. 73. Трите паралелки, след него сложихме 1. АЕГ трите паралелки и след това 2. АЕГ само АЕ с НЕ. Гледахме статистика, гледахме резултати от ДЗИ за 5 години назад, ами всичките са в топ 10. В момента с английския е на ниво В2. У дома сме немскоговорящи с баща му. Някак си пералните ми изглеждат примамливо откъм репутация, за 73. - ами, твърде преувеличено ми се струва всичко там. Бала му е 425.5, какви са шансовете според вас да мръднем нагоре предвид статистиката? Изобщо много ще се радвам да чуяи вашите компетентни мнения.

# 1 257
  • София
Helene S,
Според мен имате шансове за 1 АЕГ

# 1 258
  • София
Да, за 1 АЕГ в паралелка АЕ и ФЕ ни делят 4 точки, което е абсолютно достижимо. Но той казва, че му е по - добре да научи нов език, отколкото да се мотае целия 8 клас.

# 1 259
Две е повече от едно, а и след Брекзит френският отново ще възвърне позициите си. И преди всичко, той ще учи, така че изборът следва да е негов.

Общи условия

Активация на акаунт