СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 071
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 230
  • sofia
Добре де, аз ли бъркам като смятам, че трябваше просто да се доработи софтуерът, така че при записване/ подаване на заявление във всяко училище данните да се вкарват директно в компютър, сиреч в системата?
Що за хамалогия с риск от грешки е това аналогово записване?
Записвайки директно в системата също може да бъде допусната грешка. Сега записват в "тефтера" и после отразяват в системата и така и трябва да бъде. Записването на детето вече е отразено в профила му.
В момента съдя бившия си работодател точно заради такава грешка - грешно въвеждане на данни в електронна система и ако я нямаше хартията предхождаща въвеждането, няма как да докажа, че данните в системата са грешни. В моя случай става дума за статут на студент и изплащана пенсия от НОИ (т.е. не е нещо маловажно).

# 1 231
При нас никъде не записваха на тефтер. Имаха папка тип класьор и списък на деца. Сверяват имената и прибират джобчето с документите в папката, дават входящ номер. Явно после прехвърлят в програмата, защото към 6 часа се смени статусът на "записан". Данните с точките няма за какво и за кого да послужат, приемащите документите няма да седнат да смятат балове. Те си имат списък, балът е сметнат и системата е класирала детето на база този бал.

# 1 232
  • София
Спирам да разсъждавам по темата - това е някаква пълна мистерия. Дори в рамките на един град всичко е различно във всяко училище. Така или иначе в ранния следобед имахме отразен статус в прием.мон.
Освен това забелязвам, че навсякъде приемащите документи са били много любезни и симпатични. Което е много хубаво. 😊

# 1 233
Както уточних, говоря за училищата, които искат такава. ФЕГ като не искат, не носите. Явно всяко училище си има свои правила.
Има наредба, подписана от министър. Там изрично са изброени необходимите за записване документи. Не могат да ви откажат записване, ако разполагате с тях.
Но да, много училища прескачат или заобикалят наредбите. Вероятно е по-лесно да се кара по инерция. Подобна е ситуацията и с удостоверенията за преместване.

# 1 234
  • sofia
Точно този входящ номер е записването в "тефтер", номерът е записан в някакъв вид тефтер и срещу него стои името на детето. Дори и да е записан този номер срещу името в списъка на приетите - същото е.

ПП: Бележката с резултатите не я поискаха, въпреки че фигурираше в списъка с необходимите документи.

# 1 235
  • София
Сега къде ме хвърлихте в размисли...Отразени сме в системата като записани,но никакъв номер не ни дадоха.А аз не се сетих да попитам.Дори и свидетелството не копирах да си го имаме.Оригинала дадох директно...

# 1 236
Ако имате номера, имате и свидетелството. Качено е в регистъра.

# 1 237
  • София
Няма страшно. Нали е отразено в системата. А и за какво ви е копие на свидетелството вече.

# 1 238
  • sofia
Щом е отразено коректно в системата не се притеснявайте.

# 1 239
Мисля,че имаше коментар по въпрос,но пак да попитам дали е възможно не родител(а дядо) да запише детето за съответното училище?

# 1 240
И моето хлапе се записа днес във ФЕГ. Аз харесах училището, не е ново и лъснато, но беше чисто, светло и някакси ни усмихна. Видях и двора, много е зле, но все си мисля, че няма там да учат френски.
Жената, която я записваше много й се зарадва. Каза, че тази година има много деца с много висок бал с първо желание ФЕГ.
Поканиха я и в АК. Остава да мисли до утре.😊
Каквото реши ние сме с нея. Искам да избере със сърце и да бъде щастлива. Толкова се гордея с това дете. Успя във всичко.

# 1 241
Може ли да ми помогнете с някакви плюсове на Американския колеж пред НЕГ? (По разбираеми причини не питам в темата за АК, че там е леко сектантско.)
За мен засега единственият плюс (ако изобщо е плюс) е, че голяма част от досегашните и съученици ще са там.
P.S. Виждам точно над мен същото чудене за друга езикова гимназия Simple Smile

# 1 242
На нас ни казаха,че към 18 часа ще обновят статуса, и така стана
Честито на всички щастливи записани!

# 1 243
  • Пловдив
Честито на всички вече записани деца и късмет на чакащите второ класиране!

Днес рано сутринта подадохме с девойката заявление за второ класиране, но все още не е отразено в профила. Трябва ли да се притеснявам и какво да направя, ако и утре не бъде променен статусът? Дадоха ни входящ номер на хвърчащо листче.
Приета е в желаното училище, ще опитаме да се придвижи на първо желание пак там, дели я само 1 точка.

# 1 244
  • София
Голяма концентрация на девойки в немските паралелки на СМГ. Няма ли и някой с младеж да се похвали Blush ?

Общи условия

Активация на акаунт