СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 996
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 830
В случай, че детето ми има силно изявен интерес в някаква област,  няма да гледам резултатите от ДЗИ. Ако живеехме в Стара Загора, бих записала малкото в техникум по ветеринарна медицина без изобщо да ме вълнува какви са резултатите на  ДЗИ на това училище. Но за объркани тийнейджъри , философи и отнесени младе е някакъв ориентир:)

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 22:04 от Amanda.D

# 1 831
Има някакъв проблем с физиката в България. В СУ е от дотираните специалности /преди две години,сега не знам/-т.е освобождават те от такса.
Ще ми е интересно да прочета мнения по въпроса.
 Предвид "огромната" ми компетентност по темата ще спра дотук-)

Има специалности във ФзФ в СУ, които не запълват квотите си. Причините са комплексни, но е факт.

# 1 832
Нямам спомен, но предполагам, че сега ще излезе в понеделник. Все ще има някое училище, което не е отразило статуса на всички подали за второ класиране или записани и ще го направи утре.

# 1 833
  • София
Cool baby, аз споменах ТУЕС и НПМГ в едно изречение. При това със съвсем други цели, различни от твоята тема и тон! Ако някой ТУЕСар не е разбрал и се е засегнал, прочетете пак поста!

# 1 834
Дидева, смени бутона, че да се завърти правилното класиране. Simple Smile

# 1 835
Готови сме. Второ класиране ще е боНба! Joy

# 1 836
  • София
Аз не разбрах кое предизвика прочувствания, анти-снобарски, но про-ТУЕС-арски призив на Cool baby, а уж чета внимателно. Малко извън контекст ми дойде. Thinking

# 1 837
  • София
Извинете, но и аз няма да се сдържа. Училищата не са равни, никога не са били равни, няма и да бъдат. Какви сноби, какво чудо, говорим за образование,  обем знания, умения, навици, среда, морал и ценности в най-груби рамки, които се трупат с години, десетки години, формират се с труд, упоритост, безсънни нощи и още доста неща, за да се стигне до формирането на индивид с определени качества, който има шансове да бъде реализиран, успешен и щастлив. Пътят към всичко това, минава през образованието и понеже в темата сме все родители на средношколници, на всички ни е напълно ясно каква е разликата между Трета сменна и Първа немска, сравнението е произволно, но всички знаем, че ги делят вселени и всички знаем приблизителното възможно бъдеще на възпитаниците на едната и на другата.
Моля, не коментирайте изключенията, те, потвърждават правилото, аз също имам съученичка, завършила трета сменна и настоящ юрист, но ако дядо и и баща и не бяха в ЦК сега щеше да се препитава като хигиенистка на обществени пространства.

# 1 838
  • София
Е, айде сега! Joy И аз съм завършила кварталното, а после Право, без да имам баща и дядо в ЦК. Бъдеще на хигиенистка никога не ме е грозяло. Laughing

# 1 839
  • София
Е, айде сега! Joy И аз съм завършила кварталното, а после Право, без да имам баща и дядо в ЦК. Бъдеще на хигиенистка никога не ме е грозяло. Laughing

Четене с разбиране не сте упражнявали достатъчно в кварталното Laughing

# 1 840
  • София
И къде точно сбърках в разбирането на прочетеното?

# 1 841
  • София
Нещо много нервно започна да става тук. Лично аз изобщо не съумявам да разбера кой за какво се бори.
Това никога не е било характерно за темите ни през последните две години.
Подозирам обаче, че след понеделник ще се успокоят нещата.
Дамите от магьосническото - имаме за задача да си организираме пиене на разни работи, помните, нали. 😁

# 1 842
Пред себе си имам един 22 г младеж, който в 7 клас се вълуваше само от компютърни игри  и квартален футбол. Съответно силите стигнаха за треторазрядно училище. 10ти срещу 11ти клас настъпи метаморфоза - беше питал майка си дали могат да го издържат 10 години, защото искал да става лекар.
Краят на историята още не сме го видяли, но в момента е студент по медицина и то с много висок успех. Ходи допълнително на уроци по АЕ и НЕ с идеята да специализира в чужбина, ако му се отвори възможност.
Толкова за хигиенистите и правистите!

# 1 843
Cool baby, аз споменах ТУЕС и НПМГ в едно изречение. При това със съвсем други цели, различни от твоята тема и тон! Ако някой ТУЕСар не е разбрал и се е засегнал, прочетете пак поста!
Оф, много се извинявам щом съ офф топик. Просто мярнах някои мнения и някак се подразних, защото има и чудесни деца, елитни, ъъъ извинете, но ще учат в провинциални училища втори ешелон.
Май не биваше да споменам ТУЕС в контекста. Нямаше общо. Беше заради умозаключението за вх. бал.

# 1 844
Разбира  се, всяко едно дете може в един момент да се събуди, а будното да се подхлъзне. Ако влизането в определено училище гарантираше бъдеще!!! Някак не ми се иска да пиша, за да не стане разпознаваемо лицето, но най-прекрасната девойка от нашия набор - красива, умна, с бърза мисъл, с великолепна памет...отличник на випуска, видях раздърпана, в окаяно състояние. След време срещнах бивш съученик и смутено попитах виждал ли я е и знае ли нещо. Развила била шизофрения.

Адлер /психолог - неоюнгианец/ разглежда свръхамбицията като психоза. Най-важно е децата да развият психическа устойчивост, емоционална интелигентност и над тях да надградят знания, които ще ги ползват, а не самоцелно да трупат оценки. Често една т.н. конкурентна  среда може да означава бездуховна среда, среда на целенасочени човечета, рамкирани само от ученето.

Общи условия

Активация на акаунт