СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 281
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София, Лагера
За мен местоположението на училището е важно. Не най-важното, но си е фактор. Аз самата като бях малка пътувах час и нещо до училището, после толкова на връщане. С 1 автобус и смяна на 2 линии на метрото. Помня блъсканиците. После дойдох в България и училището ми беше на съседната улица. Родих се!
Сега 1нег ни е на 20ина мин с трамвая.
Преди време работата ми беше на час и нещо от нас. Всяка сутрин се отлежавах в задръстването ... 3 часа на ден загубено време.

Аз продължавам да си ви следя. Че след време и втори номер ще е седмокласник. Той се иска нещо икономическо. Не знам откъде му дойде на ума, никога не сме коментирали такива варианти с баткото. Иска и руски да учи (в момента е с немски).
Успех на всички, чакащи второ класиране! Дано влезете там, съдето искате! И попътен вятър!

# 1 966
  • София
Дали днес няма да пуснат статистика колко деца са се записали и колко чакат второ класиране? Ако има инфо и по паралелки съвсем ще може да се ориентираме какво да очакваме в понеделник Simple Smile

Кога са пускали такава статистика, че толкова хора я очаквате тази година?

# 1 967
  • София
И аз много пътувах в гимназията. Така съм се отвратила, че още ми държи.

# 1 968
И аз пътувах много. Обяснявах колко е лошо, но всеки трябва да си извърви своя път. И в буквалния, и в преносния смисъл.

# 1 969
Изпищя Школо. Нова оценка от устно изпитване при 3 налични текущи...

# 1 970
  • София
Никога не ми се е налагало да пътувам повече от половин час, така че не знам.
В последните години започнах страшно много да се изнервям ако сме с кола в София. В час пик и 20 минути едва ги издържам. Метрото ми е идеално.
Но напоследък и това не ползвам. Мъжът ми ме кара сутрин, вечер лежерно се прибирам около 5км пеша. Тук вече времето е малко под час, обаче много добре ми се отразява на главата това ходене.

Но иначе мисля, че не е фатално за децата ако пътуват 5 години.

# 1 971
  • София
Е как? Нали им раздадоха дипломите? Малко странно ми е нанасянето на ненанесени оценки сега...ама...

# 1 972
  • София
На  мен продължава да ми дрънчи календарът за часа по Биология всеки вторник. Аз ли нещо, госпожата ли? Smile

За местоположението вече съм казвала. Пътувала съм за училище по час с два транспорта и повече не бих си го причинила. Нито на децата, ако може да се спести.
Времето е единственият невъзобновяем ресурс, с който разполагаме. Ако не се уплътнява с нещо това придвижване, е абсолютна загуба.

Скрит текст:
Зълва ми в щатите си купиха къщата според училището, защото там има някакво райониране. Та първо избраха гимназия за племенницата, а после търсиха къща в квартала.

Намирам логика в районирането на ОУ, особено в голям град. Значително намалява трафика. Ако става дума за неспецифична гимназия, мисля че също е най-логично да се учи в най-близките. Но у нас нищо не е идеално и не може да се обобщава.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 12:58 от Илит

# 1 973
Ако имаш две равностойни училища и едното е до вас, другото на 1 час път много ясно кое ще избереш, но да отрежеш тотално добро училище само заради пътя и да останеш в квартално не го разбирам. Това имах в предвид.

# 1 974
Сравнявате несравними величини. 22-ро училище няма квоти и по тази причина влиза в топ 10 по най-висок минимален бал. Ако имахме информация за средно аритметични бал на приетите по училища съм сигурна, че 35-то и вероятно 133-то ще изпреварят 22-ро.
По високият бал за Банково дело може да се дължи на факта, че там се утроявя математиката, а тази година изпита беше много лесен. Вижте какво стана с бала за СМГ.

# 1 975

Но иначе мисля, че не е фатално за децата ако пътуват 5 години.
                    Аз пък си мисля,че колкото по-малко пътуват толкова по-добре.Когато са сутрин ще спят 1 час повече. Yum
                    Учила съм и работя на 30-тина минути от в къщи винаги и трудно приемам големите разстояния.
                    Сега с госпожицата ни се получи добре.У-щето на брат и е на 5 мин от нейното.Веднага му начертахме нов маршрут - тръгва с нея оставя я в у-ще и ....за 5 мин е в неговото.Само да я бяхте видели когато и обяснихме плановете ни за пътуване.За сега не познаваме нито едно дете от цялото у-ще , а и едва ли ще има някой в нашата посока.Така,че баткото е добрия вариант особено вечер.

# 1 976
  • София
За Банково не се утроява Математиката. 2х2 са. Или гледаме различни таблици?

Иначе, категорично квотите имат голямо значение за бала.

# 1 977
  • София
Е как? Нали им раздадоха дипломите? Малко странно ми е нанасянето на ненанесени оценки сега...ама...
Моят още няма нанесени всички срочни и годишни оценки, а какво остава за текущи. Миналата година на плажа ми дрънчеше час по час телефона, за нанесени оценки.
Иначе да се похваля и аз си имам записан вече гимназист. Брат му го разведе насам, натам и му показа приличните места за хапване в района. Организирал му е и поддържаща и подкрепяща група от сегашни единадесетокласници, авери. Stuck Out Tongue Closed Eyes Остава ни да стискаме много силно палци за разпределението по класове, което в НЕГ става известно едва на 14.09.
Стискам палци на всички чакащи второ класиране и вярвам, че всичко ще се случи така, както трябва, особено за "обичайните заподозрени". За сбирка съм ЗА, когато и където кажете.

# 1 978
  • София
Дидиа, а ще съвпаднат ли смените в двете училища?
И да, по-добре да пътуват по-малко, но желано и добро училище и аз за нищо не света бих изпуснала заради точно тази причина.

# 1 979
За Банково не се утроява Математиката. 2х2 са. Или гледаме различни таблици?
Така е!

Общи условия

Активация на акаунт