СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 249
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
С ДСК Тийн също се получава СМС. Има и "електронно банкиране", което е ограничено само до наблюдаване на транзакциите и баланса. Но се вади с ЛК, тоест поне 14 г. навършени.
Има обаче едно ограничение, не навсякъде може да се плаща с нея в интернет.
По време на ИП той искаше да си плати едни неща с нея от Декатлон, не мина.
Аз му дадох пари в брой, а после платихме част от сметките с неговата карта, пак онлайн.
Има седмичен лимит, не помня колко беше. Може да се разплаща на ПОС терминал.

# 2 056
  • София
И при нас сигурно ще преобладават момичета, мислих го 2-3 дни, но младежът каза, че не го притеснява изобщо това. И мен спря да ме притеснява Stuck Out Tongue Winking Eye .
Ами! В НЕ са почти 1:1, а в АЕ - 2:1 в полза на момчетата. Като цяло в СМГ момичетата са много по-малко. 🙂

Тази година вероятно няма да е така, заради много лесната математика и многото резултати от по 100т. там. Съответно, високите балове се решават от БЕЛ и ето ти превес на момичетата. Поне след първо класиране е така. Ще видим на финала.

# 2 057
В 133-то има квоти за всички паралелки. В 35-то има 3 паралелки с квоти и една без. Останалите училища с квоти за двете английски, двете немски, френската, испанската, 32-ро, НТБГ и НФСГ. За други не се сещам.

Мерси! А СМГ не е ли и тя с квоти? НПМГ? ТУЕС?

Коя е паралеката в 35-то без квоти - френската ли? Тази година видях, че имат само 1 френска обявена.

Едната немска.

# 2 058
  • софия
Слънчева, благодаря за информацията!
Наблюдението е от родител, правилно ли разбирам? Точно това искам.
Четох в сайта, но чакам да извадим лк и щях да звъня да разпитвам. Аз съм клиент на ДСК и съм фен електронното им банкиране (за разлика от всичко останало в тази банка).

# 2 059
  • София

И трите са без квоти.

# 2 060
Има много деца, които след СМГ са писали НЕГ..., по някаква странна логика.
А като разместят НЕГ, от там 73-то или испанската...

Аз също се надявам на разместване посока 73-то-НЕГ-СМГ , че не ни достига 1 точка, а целта ни е паралелката НЕ/ФЕ в 73-то. Имаше колебания НЕГ или ФЕГ и тази паралелка пасна точно - с един куршум два заека.....ако успеем с бала де Simple Smile Уж смятах и бях сигурна, но явно и късмет ще трябва.

# 2 061
  • София
СМС е до който телефон посочиш, в попълваните бланки / има опция СМС до телефон на родител ...../.
Акаунт и парола за банкирането връчват с картата, може да си го наблюдава детето, можеш и ти да имаш достъп...

# 2 062
Булбанк също имат такива карти, може да се тегли. Има ограничение за сумата.

# 2 063
  • Пловдив
И аз като Аманда се притеснявам от липсата на квоти и възможността сина ми да е единственото момче, дано не е, де. Той не се притеснява, но защото до сега е все бил в момчешки класове и проблеми няма. Ни се усеща за интриги, нито за друго, мен ме притесняват момичетата основно, защото се развиват по-рано и по-рано ги вълнуват глупости. Момчетата, или поне моето, за момента, си гледат игрите, в училище не им е хрумнало да няма домашна, да закъсняват от училище, да ходи на мол, да ходи на кафе, въобще ее... Все си мисля, че момичетата са по-трудни за овладяване на тази възраст. Мъжа ми казва, че е бил в момчешки класове и не е имал проблеми, харесвало му е. Ще видим.
А иначе, според мен, ФЕГ в Пловдив е махнала квотите именно поради факта, че са започнали да идват много нискобалови момчета в училището и това вероятно е повлияло на нивото. За това са и променили балообразуването и са махнали квотите, вижда се, че от скоро е в някакъв вид възход училището. Защото когато говорим за английски, него еднакво искат да го учат момичета и момчета, но френски....

# 2 064

Дидиа, може да ги запознаем.Опитват се да направят група ако не на каква,то на випуска.Наистина има много деца ,които просто пишат да не случаят и все едно са навсякъд записани.Що за щуротия-не мога да разбера.Колкото до пътуването,аз се надявам в едната посока според  смяната да пътува с новото метро.Оше не са ми ясни опциите с градския транспорт (включително и цитираната от теб линия).Ще се справят децата Wink  Не се съмнявам
                   Аз пък хич не обичам да пътувам под земята.Имам фобия към затворени пространства. Yum За мен метрото е варианта на последно място.Това е когато аз пътувам.До нас все още няма метро,а това ,дето минава до вас, е неизползваемо.
                  sssani,ако има група дай линк.Тя нашата е на Тюленова в момента,но като се върне да я просветля. Yum
                   За квотите - според мен не се дължи на дискриминация по каквито и да е признаци,а първо - да се дръпнат по-високи балове / момичетата са били винаги с по-високи такива,не подценявам момчетата ,но истината е тази/  и второ - страх от това,да не си запълнят паралелките.Там където наплива на кандидати не е толкова голям се действа без квоти.Има падане на квоти на 3 и 4 -то класиране например.

# 2 065

И трите са без квоти.
Благодаря!
За мен е жалко, хубави училища са. Дано саморегулацията от това, че са много желани и търсени и от момчета, и от момичета, да доведе до баланс в класовете.
За СМГ - щом миналите години са били повече момчета, тази - много повече момичета (3 пъти, каза Мария), средно взето пак има някакъв баланс, само че между випуските. Просто батковците ще общуват с момичетата-зайци и това е Simple Smile

# 2 066
Щом има 25 незаписани в СМГ, нищо чудно да има и 15 назаписани в НЕГ и по 5 в АЕГ-тата, 164, 73, ФЕГ, НПМГ и ето ги едни 70 деца с високи балове, които освобождават места. Разместване ще има и надолу.
Успокоявам си съвестта на глас за детето на приятелката.

# 2 067
Има много деца, които след СМГ са писали НЕГ..., по някаква странна логика.
А като разместят НЕГ, от там 73-то или испанската...
Не е толкова странна логиката. Три броя такива познавам. Просто, след 3 години в СМГ, не желаят да продължат в тази посока. За мен това е много информирано решение. Бил си там, видял си, решил си. МГ не е мечтата на всички деца, които са добри по математика. Някои предпочитат на този етап да научат два езика. Математиката като заложба не им се губи.

# 2 068
  • София
Ох, нацелихте ми болна тема. В 35 е приета в т. Нар. “девическа паралелка” с немски и БЕЛ, която бяхме писали на първо място рам. Въобще не съм видяла, че само тя е без квоти, а по принцип нявсякъде пишем хуманирарния профил пръв. Пък и водещ ни е немския език. На подаването за второ класиране казаха, че има 2 момчета в паралелката. 😀 Ужас!
Има ли други приети в 35?
Надяваме се на второ класиране!

Преди малко четох темата за второ класиране от миналата година. Били са 19 незаписани в СМГ.

# 2 069
Миналата година в самата Първа АЕГ е имало 17 неявили се, но не мога да кажа как са били разпределени по пол.

Общи условия

Активация на акаунт