СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 125
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 460
Не казвам, че е зле, просто не искам да учи руски...предпочитам западен език, който за мен е да, по-престижен и полезен....а относно "снобарията", да, предпочитам т.нар. по-престижно, тъй като средата се предполага ще е по-добра за моето дете и даже по-водещо ми е средата отколкото езика, който ще учи....т.е. по-висок бал, по-ученолюбиви деца, които не пият и не пушат примерно като бройка ще са повече отколкото в кварталното със сигурност... затова фаворит ми беше испанската, където е батко и защото средата там ми допадна...за руското нищо не съм чувала и не знам, надявам се, ако останем там да попадне в добра среда...та относно по-добрата среда съм снобка, да..Това е.

# 2 461
  • София и там където не се пуши
Трите световни езика са руски, английски и испански и в щатите да отиде човек, на руски може да се разбере

# 2 462
На предпоследно място го писах, като не смятах изобщо, че ще ни класират в него затова. Защото не става само с 2-3  училища, нали ни съветват да пишем повечко.

# 2 463
  • София
И в най-добрите училища има  големи отклонения от тази толкова жадувана  добра среда. Да, въпреки тези отклонения концентрацията на учещи, мотивирани деца е по-голяма от тази в някое квартално, но пак си се пуши, пие и сие...Никъде не е идеално. А и 133-то не е някое квартално, по бал следва директно така наречените елитни. Друг е въпросът защо се пише в желанията, ако човек няма желание да изучава руски.

# 2 464
  • у дома
Само да ги кажа,че моето е с висок бал,да умен е-ама пък чак да е ученолюбив абсурд...Ако не го тормозя аз и домашни няма да пише.

# 2 465
Ми аз съм с двойно гражданство, едното ми е руско, матерен ми е и не ми е послужил особено досега....май само в Русия като отида и веднъж в Гърция ми се наложи....

# 2 466
  • София
Само да ги кажа,че моето е с висок бал,да умен е-ама пък чак да е ученолюбив абсурд...Ако не го тормозя аз и домашни няма да пише.
Ти остави тази работа, твоите са си природно интелигентни (бе значение дали по-старателни си  падат  или по мързеливи в 7-8 клас ) и като такива са  наистина предствители на добрата среда.  Не се стига току- така до национален кръг на олимпиада с  познания по езика от училище, което дори не е езикова гимназия.. Мотивацията на баткото е налице, малкият скоро ще  копира примера му,  енергоспестяващ няма да е за дълго, споко Wink

# 2 467
Русалке, просто наредих езиковите едно след друго и това беше на последно място, бях сегурна, че ще го прескочим, затова.

# 2 468
Не казвам, че е зле, просто не искам да учи руски...предпочитам западен език, който за мен е да, по-престижен и полезен....а относно "снобарията",
Скрит текст:
да, предпочитам т.нар. по-престижно, тъй като средата се предполага ще е по-добра за моето дете и даже по-водещо ми е средата отколкото езика, който ще учи....т.е. по-висок бал, по-ученолюбиви деца, които не пият и не пушат примерно като бройка ще са повече отколкото в кварталното със сигурност... затова фаворит ми беше испанската, където е батко и защото средата там ми допадна.
..за руското нищо не съм чувала и не знам, надявам се, ако останем там да попадне в добра среда...та относно по-добрата среда съм снобка, да..Това е.
Аз затова харесвам класациите, базирани на обективни количествени критерии - като погледнеш къде стои 133-то като входящ бал и като резултати от ДЗИ, и веднага числата ти казват, че е добро училище и в никакъв случай няма защо да  се гърмиш. Това при положение, че нямаш приятели/близки/познати или техните деца, завършили това училище, независимо дали преди или след 1989-та.

Ако сте приети в паралелка с първи западен език (ФЕ или АЕ), а втори руски, спокойно, няма да се преучи с руския Simple Smile

Скрит текст:
Да, googlish, това са основните причини за немския. Само че никой не си дава сметка как се следва в Германия, какво като образованието не е толкова скъпо, колкото в Англия например.
Е, чак пък никой да не си дава сметка.. И деца , и родители си дават в масовия случай  много ясна сметка всъщност, че в Германия лесно се влиза в университет (изключение са една-две-три специалности), но безобразно трудно се излиза, особено в инженерните специалности/информатиката/математиката и физиката... Затова и най-много прекъснали, върнали се, отказали се, сменили специалности, незавършли в срок има точно в Германия.. А не в Англия, Австрия, Холандия..
Всъщност  фактът, че има най-много прекъснали и отказали се показва, че наистина в масовия случай не си дават сметка за това. Ако си даваха, щяха да търсят други опции и нямаше да има толкова отпаднали.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 00:56 от Анонимен

# 2 469
Poppea, да, точно с френски е приета. 7 години ги мъчих с руския - и двамата руската паралелка в 18то завършиха.... и не става и не става...и на руски им говоря вкъщи и пак...мъка...английски научи за нула време, но защо им е толкова труден руския нямам обяснение...Сина даже в Москва го водих за стимул - нъц...та тя мислеше,че се е отървала от руския...и я приеха в руското😅

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 01:08 от Nata

# 2 470
  • у дома
Ти остави тази работа, твоите са си природно интелигентни (бе значение дали по-старателни си  падат  или по мързеливи в 7-8 клас ) и като такива са  наистина предствители на добрата среда.  Не се стига току- така до национален кръг на олимпиада с  познания по езика от училище, което дори не е езикова гимназия.. Мотивацията на баткото е налице, малкият скоро ще  копира примера му,  енергоспестяващ няма да е за дълго, споко Wink
Хаха,то да ги кажа и баткото не учи и денем и нощем,за ае пък сигурно точно тази година въобще не се е озорил,ама знам,че си движи нещата и учи.Дребен ,ако не го ръчкам и не му пиля на главата или ще виси на комха ири ще е из улиците и не мога да го прибера...
За Оли-то по ае  на големия аз лично съм предоволна,защото знам,че не се е готвил допълнително,а той умира от яд,че не е изкарал поне още 3т,за да бъде в първите трима.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 20:35 от svetlaem

# 2 471
  • софия
Прието по първо желание, Мария.
Доколкото проследих, за договаряне на финансови условия с АК ще са необходими поне десетина дни за втората група поканени. Тоест за когото те не са ОК, веднага се оказва на трето класиране.
Не, имахме отговор в рамките на 2-3 часа от подаване на документите 🙂 Не бих казала, че е много, но и самият Колеж изрично пише какви са целите на помощта. Не се оплаквам, доволна съм. Казаха ни, че ако нямаме възможност да подготвим документите до четвъртък, ще могат да дадат отговор през септември, когато преглеждат тези на децата от по-горните класове.
evhen, никой с нищо не ни е заплашвал или изрично молил. За мен лично обсъждането на финансови възможности и параметри, особено във форум, е неприемливо. Написаното от Мария също добре допълва и обяснява причините да не се коментират отстъпките.
За руския като втори език в 133-то не се притеснявайте. На РС за кандидатстването, учителка от горен курс дори ни посъветва да не записваме училището ако държим на руския, защото децата няма да го надградят. Т.е. няма да го преучат в гимназията.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 01:41 от zvаnchе

# 2 472
Poppea, да, точно с френски е приета. 7 години ги мъчих с руския - и двамата руската паралелка в 18то завършиха.... и не става и не става...и на руски им говоря вкъщи и пак...мъка...английски научи за нула време, но защо им е толкова труден руския нямам обяснение...Сина даже в Москва го водих за стимул - нъц...та тя мислеше,че се е отървала от руския...и я приеха в руското😅
Заради многото падежи, предполагам  Simple Smile Руският е труден език, нищо че е от нашата група. В българския (почти) няма падежи, някакви остатъци само, и в английския няма. 
Моят син също учеше руски като втори (в друго училище), за научаване и дума не може да става, часовете са малко, а и не се напъват особено нито учителите, нито децата. Акцентът е на първия език, а във вашия случай френският е достатъчно труден, за да заема цялото внимание на децата и учителите.

# 2 473
Заради многото падежи, предполагам  Simple Smile Руският е труден език, нищо че е от нашата група. В българския (почти) няма падежи, някакви остатъци само, и в английския няма.  
Моят син също учеше руски като втори (в друго училище), за научаване и дума не може да става, часовете са малко, а и не се напъват особено нито учителите, нито децата. Акцентът е на първия език, а във вашия случай френският е достатъчно труден, за да заема цялото внимание на децата и учителите.

Падежите в руския разбрах, когато почнах да уча немски в пети клас, но това само защото случихме на читава учителка. Така или иначе чужд език от ДГ или в малките класове трябва да се учи интуитивно като в двуезичните семейства иначе е труден паралелът, тъй като все още не е усвоена граматичната рамка на родния език.
Разбира се, преди всичко е до дете.
Моя позната с двама сина - тя българка, мъжът ирландец, съответно децата говорят български, английски и малко испански (част от неговата фамилия живее в Испания). Големият син, набор 2006 от 4-годишен посещава Френското училище във Варна.
Скрит текст:
средно училище с детка градина към него, всичко е по програмите на Франция, преподаването е изключително на френски от носители на език
За втория си син каза, че няма да го записва там, тъй като на съответната възраст 3-4 години все още не може да разграничава и преплита българския и английския.

# 2 474
Clevermary, а вие къде се записахте? Благородно завиждам за приключилите емоции....

Общи условия

Активация на акаунт