СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 107
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 550
Момичета,благодаря за поздравите! Flowers Hibiscus
                         Грийнче,весело и щастливо детство на малката палавница! Hearts
                         Azzy,нямах предвид 133-то ,като казах,че "не е прието в елитно у-ще"! Имам особено мнение към елитността на у-щата.Яко ме вълнува обаче "елитността" на учителите! И залагам на второто.От собствен опит - видях как учител в елитно у-ще разби елитността му още в първите дни и друг...който успя да възстанови щетите нанесени от първия. Smirk Така,че в момента стискам палци малката да попадне на елитни учители!

Бети, да е жив и здрав баща ти и още дълги години да се радваш на неговата подкрепа и обич!

# 2 551
  • София
Cool baby, дискусията не е за тук, но нещата не са такива, каквито са били преди 3 години, дори преди 2. Просто не пиши стара информация, защото заблуждаваш момичетата, на етап, на който трябва да вземат добре информирано решение!
Успех пожелавам на момчетата ти!

# 2 552
  • Plovdiv
А за записаните нали всичко е съвсем приключило? Единственото "документално", че е записана беше попълнената графа "записан" в секция класиране, която изчезна. Има ли някаква платформа на мон, в която ако въведеш егн и ти дава справка чий ученик се води детето? Помня преди 2-3 месеца, когато прави тест за кариерно развитие и си въведе егн веднага изписа, че учи в смг, т.е. те вътрешно си знаят кой къде учи, което е чудесно.
Стана дълго, но въпросът ми е: иска ли се още нещо от мен и трябва ли да търся/да проверя за коректно нанесени данни някъде?

Не, повече нищо не сме правили. В системата като записан е достатъчно, като инфо. А, навярно вече има някакво движение в "общуването" и с училището, така че..Hug
Относно система за проверка, може би тук : http://regixaisweb.egov.bg/RegiXInfo/Info/ViewScheme?operID=624
Но, аз влизам с ПИК, а сега не мога да проверя за свободен достъп, защото вчера и днес имат профилактика, явно.

# 2 553
Голямо честито на всички рожденници!!!

Така ги бяха обработили и детето беше им повярвало, че няма нужда да ходи в други гимназии - езикови, математически и др... И софтуерна паралелка си имали, и с английски език... какво повече да искат... Най-доброто училище Simple Smile Детето им беше повярвало. Учители са това, "авторитет" имат!
Едвам го свалих на земята.

Все едно описваш нашата история. Младежът от пети клас си мечтае за компютърното училище в Меден Рудник, в седми изведнъж ми изръси, че щял да си остава в кварталното. Обяснили им, че нямало никакъв смисъл да ходят другаде и всичко това се учело и при тях. Казали им, че то - "Димчо Дебелянов" - се нареждало на трето място в Бургас след ПМГ и НЕГ!!!! Ъъъ-гкхг!!! Щях да катастрофирам буквално при тази реплика, понеже тъкмо се опитвах да се влея в едно кръгово. И младежът здраво беше повярвал. "Какво само ми приказваш за среда - философстваше той - едни и същи тъпаци са навсякъде"!
Слезе на земята, когато успяхме да отидем на едно от онези представяния, Панаир на професиите ли, как се казваше. Още с влизането му казах "Сега, освен да се информираме какви училища има в Бургас, искам внимателно да гледаш учениците и учителите и да си представиш, че това са твоите бъдещи съученици и бъдещи учители." Въпреки, че е ужасно горд и никога не си признава грешките, първото, което му се изплъзна от устата на излизане беше "Сега разбрах, какво имаш предвид, като говориш за среда". Оттогава не спомена повече нищо за кварталното...

# 2 554
Именно защото нещата се менят, още от 6-7 клас трябва да има стратегия за университета, за да могат да изпълнят исканията един ден. Поне горе-долу, език и държава/набор от държави, ако не за точно определен уни. На мен потребителки ми се смяха тук, когато написах това преди време. Но всеки сам си взема решенията и си носи последиците от тях.
На нас преди време хорариумът по мат за Холандия беше проблем въпреки че 3-тият му профил беше Мат (първи и втори бяха езици). Но затова пък даваха възможност да се яви на изпит техен по мат и да влезе. Хубаво е, че с новата програма това е избегнато, но според мен тенденцията в чужбина е на все повече вътрешни за всеки университет изпити по съответния предмет, поне за търсените специалности.

# 2 555
  • София
Момичета,благодаря за поздравите! Flowers Hibiscus
                         Грийнче,весело и щастливо детство на малката палавница! Hearts
                         Azzy,нямах предвид 133-то ,като казах,че "не е прието в елитно у-ще"! Имам особено мнение към елитността на у-щата.Яко ме вълнува обаче "елитността" на учителите! И залагам на второто.От собствен опит - видях как учител в елитно у-ще разби елитността му още в първите дни и друг...който успя да възстанови щетите нанесени от първия. Smirk Така,че в момента стискам палци малката да попадне на елитни учители!

Бети, да е жив и здрав баща ти и още дълги години да се радваш на неговата подкрепа и обич!

Напълно споделям, мила Didia, напълно.

Честит празник и още дълги щастливи мигове с деца, внуци, изобщо семейство, пътуване до Япония и все хубави моменти Simple Smile

И на звънче честито раче и успехи в колежа, както и на останалите рожденици Simple Smile

# 2 556
Cool baby, дискусията не е за тук, но нещата не са такива, каквито са били преди 3 години, дори преди 2. Просто не пиши стара информация, защото заблуждаваш момичетата, на етап, на който трябва да вземат добре информирано решение!
Успех пожелавам на момчетата ти!
Не се заяждам, а се опитвах да бъда полезна. Информацията не е стара. Сина ми кандидатства преди 3 год. в САЩ, тази год в Холандия.
За съжаление нещата за Холандия не ги бях проучвала преди време, затова тази год. се оказахме неприятно изненадани. Но въпреки това той успя ТАЗИ година.
Пиша, че от собствен опит е трябвало да обърна внимание къде и какво се иска. Благодаря за инфото за проф. паралелки. Ще обърна внимание.

# 2 557
  • София
Всяка информация, отнасяща се за деца, завършили по старата програма, е стара. Дори да е от тази година.

# 2 558
А завършилите тази год. випуск по новата програма ли са?

# 2 559
  • София
Не. Първите по новата програма са предстоящите 11-класници

# 2 560
Значи ме обвинявате несправедливо в разпространение на неактуално инфо.
Както и да е просто извода е, че е хубаво целите да са предварително ясни за да има успех каквато и да е мисия. Пожелавам успех на всички!

# 2 561
  • София
Е, в тази тема е неактуално. Simple Smile Би било актуално само в темата на набор 2002.

# 2 562
Забелязахте ли, че Т. Живков не е можел са учи в Софийски университет, защото е завършил техникум. (не ми се връща да търся, за да цитирам. Беше забавна дискусия, но се впечатлих)?

Cool Baby, как разбрахте, че сте първа резереа след второ? Дори и на четвърт точка да сте, ако има равни с вашия бал и на последния, може да има струпване.

# 2 563
Скрит текст:
Значи ме обвинявате несправедливо в разпространение на неактуално инфо.
Както и да е просто извода е, че е хубаво целите да са предварително ясни за да има успех каквато и да е мисия. Пожелавам успех на всички!
Не се впрягай, те и мен назад  ме изядоха за същото 😀 Всеки вижда само това, което иска да види 😉

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:41 от Анонимен

# 2 564
  • sofia
Е, щом въпросният университет прави собствен входящ изпит, за тези чиито дипломи не са ок, значи не е невъзможен приема. И други университети, като видят че не могат да пресеят достатъчно кандидати по диплома, ще направят нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт