СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 141
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 535
  • София
Звънче, честита да в девойката ти! Много успехи в АК Simple Smile
Моята девойка също е рожденичка днес - става на грандиозните 5 Simple Smile

# 2 536
  • София
Честито на празнуващите! Много раци в тази тема.

# 2 537
  • София

...      Изобщо не ми допадат "припадъците" от факта,че не е прието детето в елитна гимназия.

Напротив. Детето е прието в абсолютно елитна гимназия. В личната ми класация, 133 стои на първо място. А, като и прочетох изискванията и очакванията за гимназия и среда, определено мисля, че 133 -то е най-близо.
 Аз не бих приемала буквално емоционалните изблици, проявени посред нощите, на метри преди второто класиране и понеже съм надарена от съдбата със същия тип майка, спокойно мога да се хвана на бас, че децата говорят чудесен руски, двамата са възпитавани и образовани от класическата руска школа в лицето на майка си,  стегнати са като войници, дисциплинирани, отличници, говорят чудесен руски /каквото и да казва тя/, а на финала на гимназията ще говорят поне три езика и ще завършат също толкова престижен университет.

След като подробно обсъдихте 133-то, което след прочетеното май съжалявам, че не сложих на по-предно място, какво мислите за 22-ро?

22-ро е другия диамант в короната на софийския гимназиален елит. Училище със заслужен авторитет, легендарни преподаватели и възпитаници, дори с днешна дата, ако трябва да направя препратка с форума, ще спомена един любопитен факт, в годините, в които се излъчваха класации за най-забележителни владетели на словото, короната в призовите три места, безапелационно, без нито една изключение, около десет години, се печелеха от възпитаници на 22-ро. В зората на създаване авторитета на частното образование у нас, опорните точки отново са дело на преподавателския екип със статус легенда- отново на същото училище. В личната ми класация, това е другото училище, на което имам доверие, освен 133.

Училището, към което изпитвам нескрито презрение е едно от онези, които е в челните места, няма да го спомена по обясними причини. Ръководството, от десетки години прави периодично грандиозни, грозни, публични излагации, недопустими за училище от подобен ранг и бих казала, че не си заслужава децата. За мен, лично, авторитетът на едно елитно училище не може по подобен начин да бъде компрометиран от ръководството си, защото дори и половината от недопустимите им прояви да успеят да ги замажат някак си от публичното пространство, в по-тесен кръг никак не успяват да запазят дискретност.

# 2 538
  • софия
Грийн, честито малко-голямо 5 годишно зверунче 🍭🎈 Да има щастливо и безгрижно детство 🎠
Бети, още дълги години да имаш здрава опора!

Много рачета има 🙂 И аз преди дни имах празник с астралната ми близначка - неповторимата Д на Доди.

# 2 539
Zvanche, страхотна торта, страхотна девойка! А как ми се дояде тази красотия-вкусотия...Да ти е жива и здрава и много успехи! 🎂🍰🎂🍰

# 2 540
  • София
Добре деее
Дидиа, честита да си! Здрава и всеотдадена, да те радват деца и внуци! Flowers Hibiscus
Грийн, честито рождениче малко! Да ти живо и здраво! Hug
И честит рожден дена на всички, които ще изскочат до края на деня. Чак се замислих кой ден е. Аз имам 4ма познати, родени на 16.07.

# 2 541
Честито, прекрасни рачета! Много успехи и много радост!

# 2 542
Звънче, да ти е жива и здрава девойката!
Късметът да е винаги с нея!🍀

Грийнче,  живо и здраво да ти е момиченцето!

Дидиа, честита да си!

Бети, да е жив и здрав баща ти !

# 2 543
  • София
Да, относно руския лицей ще кажа, че имам приятелка, на която и двете деца там тръгнаха от първи клас...още първата година вече говориха като русначета....а скоро ги срещнах и продължават да си говорят на руски помежду си...нямат никакво руско потекло да вметна, просто любов към руския явно....
А в класа детето ми дойде в 7 клас дете от школото към "полося" и май върза 5 по РЕ - втори език бе, доста ниско като ниво. Родителката му според мен бе с РЕ матерен, та случай всякакви.
Приятелка учила в Русия (българка, ако не се бяха върнали, сигурно и тя би завършила като сестра си със златен медал руско училище), не бе доволна от догимназиалния етап на 133, РЕ в това число, а спаха пред него, за да запишат детето там, тогава пред нея не стоеше никаква друга алтернатива. Говореше на детето си само на РЕ от раждането.

# 2 544
Честито на рачетата! Хубав празник! Браво на малкото Звънче, фантастична торта!

# 2 545
Слънчевата
Ще звънна още понеделник на интеграл за да разбера.
Работата ми е прясна понеже най-големия заминава. Но и в Холандия няма невъзможно.
Тъй като тези работи не ми бяха ясни когато най-големия беше 7 ми клас го набутахме за учи в АГ. Има малко доп. часове по мат и няма матура. Не ни е било проблем, щот амбицията беше САЩ. И си влезе със Сат1 и 2.Но....живота....оказа се, че ни е доста нанагорно финансово, поради и други непредвидени обстоятелства. И след 2 год. в САЩ и взети всички изпити, карана работа по специалност в 2 водещи компании, ами ще търсим алтернатива.
И с дипломата, която имаше от АГ шансовете се оказаха нищожни. Но се яви на изпит в Делфт и взеха, че го приеха.
Понеже събрахме попарата на АГ ги написах тези неща, щяло е да е по добре да ги знам.

# 2 546
Слънчевата,
Ще звънна още понеделник на интеграл за да разбера.
Работата ми е прясна понеже най-големия заминава. Но и в Холандия няма невъзможно.
Тъй като тези работи не ми бяха ясни когато най-големия беше 7 ми клас го набутахме за учи в АЕ.Има малко доп. часове по мат и няма матура. Не ни е било проблем, щот амбицията беше САЩ. И си влезе със Сат1 и 2.Но....живота....оказа се, че ни е доста нанагорно финансово, поради и други непредвидени обстоятелства. И след 2 год. в САЩ и взети всички изпити, карана работа по специалност в 2 водещи компании, ами ще търсим алтернатива.
И с дипломата, която имаше от АГ шансовете се оказаха нищожни. Но се яви на изпит в Делфт и взеха, че го приеха.
Понеже събрахме попарата на АЕ ги написах тези неща, щяло е да е по добре да ги знам.
[/quote]

# 2 547
Аз от известно време проучвам 133 училище и чувам само добри отзиви. И аз научих, че френския им е силен. А го разучавам, защото малкия ми син има необясним, но много силен интерес към руския език. В колата винаги пуска руска музика. Ако това продължава така, след някоя и друга година 133 ще ни е първо желание. Без оглед на бал.

Наборът го записахме в крайна сметка в 1НЕГ, защото познава езика, учил го е 7 години в училище и в занималня. Иска да учи в Германия специалност, която тук я няма. Натоварване него не го плаши. По природа е упорит и паметлив (а това е голяма благословия, казвам го като човек, който не е такъв и знам колко усилия и труд са ми коствали изпитите). Човекът винаги си е искал да се занимава с научна дейност и отсега иска да работи в университета.
Малко смешно така, с планове за 100 години напред, ама и хубаво да има идея. Пък то че може да се промени в последствие е ясно. За всички.

А, като се заговорихме така за руски, аз пак да питам освен 133 има ли други добри училища за изучаването му? Имате ли впечатления от Руския лицей?
Лично аз мисля, че няма нищо смешно да правиш планове. Разбира се, че може и да не се осъществят, има и случайни фактори, но ако планът е добре направен, вероятността за осъществяване е около 80-90 %, от моя скромен житейски опит. А за да е добър, трябва отрано да се предвидят и направят някакви необходими неща, а не да се сети в последния момент. А иначе, примери всякакви Simple Smile
За Русия лицей, ако имаш предвид училището към посолството (на Св. Наум и Милин камък), там се влиза с перфектен руски. Иначе учат по руската програма и българска диплома не издават, но детето може да се яви самостоятелно за такава, извън училище. Знам го само като възможност, не знам подробности. Но за дете без отличен руски не е възможно да влезе там.

# 2 548
  • София
Не съм питала Интеграл, не е и нужно. На сайтовете на университетите им го пише. А за Делфт... там още по-сериозни са нещата вече...Точно те бяха първите, които посочиха, че имат изискване за academic stream дипломи.
Да, така беше с ЕГ по старите програми. Сега дори в ЕГ, можеш  да избереш ПП мат, и часове ще имаш, и матура ще имаш...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 11:37 от Слънчевата

# 2 549
Не съм питала Интеграл, не е и нужно. На сайтовете на университетите им го пише. А за Делфт... там още по-сериозни са нещата вече...Точно те бяха първите, които посочиха, че имат изискване за academic stream дипломи.
Да, наистина са по сериозни в Делфт, но както споменах и с мин. шансове от АГ и липса на матура, големия го приеха. Там си имат техен изпит.

Общи условия

Активация на акаунт