Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Имам въпрос😂
Какъв е реда за записване на имената на дедето след като се роди? Знам,че майката го казва, после има ли нещо което бащата трябва да направи и входира?
Предполагам и акт за брак се носи?
До колкото знам имената ги записва майката при мен и МП нямаме брак, но ще е с неговото бащино и фамилия след като излезе акта за раждане трябва да отиде при нотариус да признае детето това се случва докато съм в болницата до колкото знам навсякъде цените за признаване са различни започват от 6 лв до 60-70 лв зависи къде попаднете Simple Smile
Без брак детето в акта за раждане ще се запише с твоите имена. Ние също нямаме брак,но мъжът ми още в болницата попълни декларацията за припознаване и не е ходил на нотариус. Може би длъжностното лице в болницата е било нотариус. Удостоверението за раждане го взехме чак след 2седмици, но раждах в голям град-Пловдив.

# 466
Последните месеци съм отнасяла много ритници, по всяко време от бебето и то доста грубо...сега поне като става по-тясно не са толкова неприятни. Не съм броила, но то с това "чудо" може и рекорд да счупя по активност ......В този дух да се оплача, снощи тъкмо се унасям в сън( по принцип заспивам трудно и спа леко) и баткото се събуди, че му се ходи до тоалетна......след един час кучето реши, че и на него му се ходи до тоалетна( снощи валя силно и нямаше време за хубава разходка).....след още един час котката реши, че трябва да повръща......еми....вече благополучно след 3:30 някъде съм успяла да заспя. И тази сутрин щяхме да закъснеем за градината. За това не бързам и да се ражда, колко и да ми е неудобно, че родили се, сънят ще стане още по-голям мираж.....

# 467
Така като ви чета, моето бебе май ще се окаже много поспаливо. 🤔
Не ги засичам на час, защото съм забелязала, че будува на интервали - сутрин, следобяд и вечер. Скача, рита, бута и пак заспива. По няколко часа може да спи непробудно. А когато рита, е силно и вече доста болезнено.
В началото се шашках, защото в по - малките седмици беше по - активна, но записите на тоновете са добри и гледам да не го мисля прекалено.

# 468
Имам въпрос😂
Какъв е реда за записване на имената на дедето след като се роди? Знам,че майката го казва, после има ли нещо което бащата трябва да направи и входира?
Предполагам и акт за брак се носи?
До колкото знам имената ги записва майката при мен и МП нямаме брак, но ще е с неговото бащино и фамилия след като излезе акта за раждане трябва да отиде при нотариус да признае детето това се случва докато съм в болницата до колкото знам навсякъде цените за признаване са различни започват от 6 лв до 60-70 лв зависи къде попаднете Simple Smile
Без брак детето в акта за раждане ще се запише с твоите имена. Ние също нямаме брак,но мъжът ми още в болницата попълни декларацията за припознаване и не е ходил на нотариус. Може би длъжностното лице в болницата е било нотариус. Удостоверението за раждане го взехме чак след 2седмици, но раждах в голям град-Пловдив.
Аз съм от София, но МП има дете от предишна връзка пак без брак и детето е с неговите имена, доколкото знам майката решава как да се запише ако майката реши може и с нейните, но може и с неговите мин седмица позната роди и от Майчин дом в София са ги пратили някъде до болницата при нотариус за припознаване на бебето, но  е възможно и в болницата да има както при вас, може би различните болници различни начини има нз, но когато се роди ще разбера хихи нямам търпение вече официално съм в 9ти месец и ще видим какво ще стане на мен ми е 1во раждане така че не съм запозната с нищо Simple Smile

# 469
  • Sofia
Моят малчуган вече рита доста силно. Понякога ми опъва едновременно от ляво и от дясно корема, чак ме наболява.
Тази сутрин съм сънувала, че раждам голямо и здраво бебе. Че ми го дават да го кърмя и аз се опитвам по всякакви начини.. Grinning
Само странното беше, че бебето не приличаше на нас двамата хахахах.

# 470
Да, без брак последната дума има майката. Ние решаваме как ще е окончателно името. Докато с брак се вписват автоматично с имената на съпруга.

# 471
Аз пък сънувах, че отивам на преглед, за да видим вече колко см. ми е разкритието, и ми казват, че има проблем със шийката и не мога да родя нормално. Насрочиха ми час за секцио на 30.07. в 7:15ч. 😁 Та се чудя може ли тогава да се появи бебка. Луда работа. 😂

# 472
А за НатАспина защо си е променил мнението АГ? Аз ходих при друг, който каза 4-5 дни преди секцио да спра магнезий и НатАспин и вече не знам какво да правя. Започнах да ги намалявам... Момичета, вие колко активни си усещате бебетата? Например на час по колко движения и какви?
Да, издува се леко и е твърд целият корем. Сякаш наистина има баскетболна топка вътре. 😄

Ооо, значи аз си ги имам от месеци насам 😄 Пия магнезий 2по 2 и както трябваше да спирам всичко в края на месеца, така Аг каза да ги продължавам до деня преди да влезна в болницата - Магнерот, Актив мама, Желязо, Нат аспин

Ами защото на прегледа каза, че бебка била много малка 2,200 и ми каза продължаваш всички лекарства до постъпване в болницата (ама то разликата е 10тина дни, понеже ще съм секцио) . И аз му ги изредих отново и питах и за Нат аспин и той каза "Да". Друго не съм питала. За клексана той е даже седмица след раждане. Тоест ще ми го слагат, докато съм в болницата и после не.

# 473
Ти слагаш и клексан, заедно с приема на НатАспин..аз бях разбрала, че ти го изписват като заместваща терапия след спирането на НатАспина.
А за НатАспина защо си е променил мнението АГ? Аз ходих при друг, който каза 4-5 дни преди секцио да спра магнезий и НатАспин и вече не знам какво да правя. Започнах да ги намалявам... Момичета, вие колко активни си усещате бебетата? Например на час по колко движения и какви?
Да, издува се леко и е твърд целият корем. Сякаш наистина има баскетболна топка вътре. 😄

Ооо, значи аз си ги имам от месеци насам 😄 Пия магнезий 2по 2 и както трябваше да спирам всичко в края на месеца, така Аг каза да ги продължавам до деня преди да влезна в болницата - Магнерот, Актив мама, Желязо, Нат аспин

Ами защото на прегледа каза, че бебка била много малка 2,200 и ми каза продължаваш всички лекарства до постъпване в болницата (ама то разликата е 10тина дни, понеже ще съм секцио) . И аз му ги изредих отново и питах и за Нат аспин и той каза "Да". Друго не съм питала. За клексана той е даже седмица след раждане. Тоест ще ми го слагат, докато съм в болницата и после не.

# 474
  • Köln
Аз пък сънувах, че отивам на преглед, за да видим вече колко см. ми е разкритието, и ми казват, че има проблем със шийката и не мога да родя нормално. Насрочиха ми час за секцио на 30.07. в 7:15ч. 😁 Та се чудя може ли тогава да се появи бебка. Луда работа. 😂
Интересно
Може сънят да е пророчески🤔
Ще чакам с интерес да пишеш какво е станало☺️

# 475
Kitty,ако вземеш да го мислиш много може и да се случи така, но в повечето случай си е само сън.

# 476
Днес бях на тонове и ЖК.
Всичко е наред. Имала съм една контракция, която не съм я усетила.
Цяла нощ не можах да спя, сега се поуморих, че все пеша се движих и сега ме понаболва.
Тромава съм вече и аз, движа се бавно, но успях да кача 6 етажа до кабинета за ЖК.
Малкия май ще си изчака термина, но дано безсънието снощи да е било инцидентно и да мога да си спя нормално, докато родя.
Сега съм като парцал от липсата на сън.

# 477
Моята беб не е от най-активните. Има си периоди, но като цяло е много спокойна. Даже от време на време се плаша. Вчера мислих и в спешния да ходя, но си се размърда. Преброих10 движения за около 10-15 минути. Днес си мърда от сутринта. И е мъничка. Вече не знам какво да ям, да пия, на терапия съм с фраксипарин, натаспин, пия витамини, протеин за бременни, но си върви дребничка. Мъжът ми е доста едър и висок, аз съм среден ръст, не знам защо така. Някакви идеи?

# 478
Моята беб не е от най-активните. Има си периоди, но като цяло е много спокойна. Даже от време на време се плаша. Вчера мислих и в спешния да ходя, но си се размърда. Преброих10 движения за около 10-15 минути. Днес си мърда от сутринта. И е мъничка. Вече не знам какво да ям, да пия, на терапия съм с фраксипарин, натаспин, пия витамини, протеин за бременни, но си върви дребничка. Мъжът ми е доста едър и висок, аз съм среден ръст, не знам защо така. Някакви идеи?

Колко е малка? В коя седмица си, че не виждам на първа страница?

# 479

И при мен е същата работа. Върви малка с около седмица. 2,200 беше в края на 35 седмица.... Но имам доста приятелки, които родиха по 2,700, 2,900, 2,450....сега бебпците им са по на 1година дундачета... Моята наддава с по 500 грама последните месеци, но явно няма да бъде гигантско бебе. Аз също съм малка. 1,60см съм 52 кг, а сега вече 60, тоест качих 8кг. Мъжът ми е висок, но е слаб. Той се е родил малък 2,900, а аз пък бебе гигант 3,800... И аз го мислех постоянно, че е малка, ама като се замисля колко познати какви бебета родиха, а сега какви са... Въпреки че те самите бая едрички бяха, но това не е предпоставка. Не се притеснявай, важното всичко да е наред с бебока

Общи условия

Активация на акаунт