Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Моя корем се е превърнала в тема номер 1 на детската площадка 😆 С малкия излизаме почти всяка вечер и като седна на пейките при мамитата и се почва...кой кога бил родил, ама как...какви шишета ...колики...😂 А децата им са от 2 годинки нагоре

# 496
Това обсъждане мен ме влудява. Сигурно година не съм ходила на площадката. Много ми е добре

# 497
Оф и на мен тая тема ми е "любима". Най-вече на познати, които децата са им по на няколко месеца - годинка и се почва "еди какво си.. Ма ти ще видиш какво е", "всичко ще се промени", пък не знам си какво.... Все едно аз съм малоумна и не знам, че появата на детето ще принесе промяна... А ако имам нужда от съвет, аз сама си го искам и то към когото аз преценя..
Онази вечер разбрах, че комшийката е бременна в 4 месец, та за пръв път и аз давах съвети, но поискани де... Като колко време се чака за резултатите от Даун, къде да отиде на фетална морфология и тн. И мислено си викам "еее доживях и аз да давам съвет за бременността и да съм запозната с нещо". Почувствах се "старша" 😂

# 498
Оф и на мен тая тема ми е "любима". Най-вече на познати, които децата са им по на няколко месеца - годинка и се почва "еди какво си.. Ма ти ще видиш какво е", "всичко ще се промени", пък не знам си какво.... Все едно аз съм малоумна и не знам, че появата на детето ще принесе промяна... А ако имам нужда от съвет, аз сама си го искам и то към когото аз преценя..
Онази вечер разбрах, че комшийката е бременна в 4 месец, та за пръв път и аз давах съвети, но поискани де... Като колко време се чака за резултатите от Даун, къде да отиде на фетална морфология и тн. И мислено си викам "еее доживях и аз да давам съвет за бременността и да съм запозната с нещо". Почувствах се "старша" 😂
Оф говори ми! Така ме дразнят всички с тези тъпи фрази, че направо ставам агресивна. Ще кажеш, че когато сме решили да имаме дете въобще не сме помислили, че живота ни ще се промени. Отделно тъпите съвети от сорта кои памперси или АМ са най-добри... Нищо, че такова чудо няма, защото едно чоже да е ок за моето дете, но да не действа добре на твоето, но не то са велики заключения.
Да не говоря за “Няма ли да раждаш вече” Rage

# 499
Момичета, при мен нещата явно ще се случат по-рано от очакваното. Моля, някой ако има идея в 37 г.с и 0 дни по каква пътека мога да вляза за наблюдение, за колко дни и може ли да е стационар, т.е само да ходя за тонове/ехограф?

# 500
Когато аз лежах беше дошло едно момиче с болки. Прекара нощта в болницата и на другия ден я пуснаха , защото още не предстоеше раждането и защото нямаше свободни легла в отделението. Не знам как са я водили , но лекарят ми беше казал : " когато нещо те тревожи, идваш и те приемам да си спокойна , че си под наблюдение". Предния път влязох д такава мисъл, но 2 часа след приема ни изтекоха водите. Т.е има как да те приемат за наблюдение , говори с лекарят си.
Ти си тази, която се усеща и знае как се чувстваш.

# 501
Е, момичета, къде сте? Покрай мен няма нормални бременни и майки, с които да говорим нормално и да мислим подобно( както повечето от вас се изказват тук). С една близка забременяхме през месец, но тя пометна, друга забременя, но е на другия край на Бг. Добре че поне  съседката по врата, която е нормална се оказа и тя бременна, така че хем ще има най -кой да давам бебешки дрехи и играчки, хем поне един свестен човек, с който да си разменя няколко приказки покрай бебетата.

# 502
Покрай мен няма нито една бременна или поне такива,която да планира скоро бременност. 😔  Много ми е мъчно,но няма какво да се направи.. ще си търся нови приятелки по паркове и градинки. 😄

# 503
Даже и не търся. Мен ме натоварват. А и като тръгнете по площадки ще намерите много хора

# 504
Момичета, здравейте, честито на вече родилите! В 37 г.с. съм
Пак се включвам с едно притеснение. Днес бях на преглед и се установи аритмична дейност на сърцето на плода. На всеки 4 тон се чува едно прескачане. Досега всичко е било наред. След това отидох на тонове и там всичко е наред. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

# 505
  • Köln
Момичета, здравейте, честито на вече родилите! В 37 г.с. съм
Пак се включвам с едно притеснение. Днес бях на преглед и се установи аритмична дейност на сърцето на плода. На всеки 4 тон се чува едно прескачане. Досега всичко е било наред. След това отидох на тонове и там всичко е наред. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
С първата бременност имах същия проблем.
Лежах в патология 10 дена преди да родя. Всеки ден ми слушаха тоновете....когато родих се оказа, че пъпната връв е била увита около вратлето на бебето и се е задушавало.
След раждането всичко беше ОК.

# 506
Doniy, малко ме успокои, а при теб през цялото време ли се чуваше тази аритмия, т.е. през тези 10 дни преди раждането. И се чудя възможно ли е ехографа да улавя тази аритмия, а апарата за тонове не?

# 507
  • Sofia
Момичета, при мен нещата явно ще се случат по-рано от очакваното. Моля, някой ако има идея в 37 г.с и 0 дни по каква пътека мога да вляза за наблюдение, за колко дни и може ли да е стационар, т.е само да ходя за тонове/ехограф?
Според мен, имаш 2 варианта.
1. Разбираш се с лекаря и ходиш, ако трябва и всеки ден на тонове. Това се плаща, така че не би трябвало да ти откажат.
2. Отиваш в билницата, в която смяташ да раждаш (разбираш се с лекаря, който си избрала, ако има такъв) и се оплакваш, от каквото те притеснява. Те ще преценят, дали да те оставят за наблюдение. Тогава лежиш там и минава по някаква клинична пътека. Моята беше 3 дена. Дано съм била полезна.

А за хората около мен- по някакъв страхотен късмет имам в момента още 4 приятелки, които са бременни, малко след мен. Само че някои са далече, а с другите покрай Короната не се виждаме чак толкова често. Но си говорим много и си помагаме. Готино е да има някой, който се вълнува от същите теми
Blush
Въпреки, че това, което си пишем тук е най-интересно за мен. Като пристрастена съм към форума и нашата група Hug

# 508
  • Köln
Doniy, малко ме успокои, а при теб през цялото време ли се чуваше тази аритмия, т.е. през тези 10 дни преди раждането. И се чудя възможно ли е ехографа да улавя тази аритмия, а апарата за тонове не?
Да. През цялото време.

# 509
  • Плевен
Здравейте момичета,смених си профилното име от  vamb.1986 и сега вече да се похваля днес с планово секцио се роди третата ни дъщеря Теа-3070 гр и 48см.Успех на всички мамита

Общи условия

Активация на акаунт