Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 083
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
И нали ЗК поема разходите за тестовете при прием в болница.
Да си следват пътеките и бюрокращината и това е. Ама сигурно за стотина лева не им се занимава и е по-лесно да накарат пациента да си плати.
Иначе като трябва да я точат тая ЗК, за да ти влеят банка с магнезии, те карат да стоиш с дни в болницата.

# 376
Аз нямам против да ми правят тест, но не съм съгласна да си го плащам аз щом съм здравно осигурена. Всъщност мисля,че е добре да се направи не само за спокойствие на лекарите, но и за наше спокойствие.
За касова бележка добра идея, да се пази,Но дали ще пише за какво е точно. На повечето пише само изледвания.

# 377
Тестовете не е само за спокойствието на лекарите, а и за родилките и за бебетата. Ако един лекар се зарази от пациент, излага всички пациенти на риск..... Да не говорим, че това е един вид застраховка за нас, че при постъпване сме била с отрицателен тест и ако после стане нещо може да си търсим правата. Макар че при все, че се тръби колко са неточно тези бързи тестове.....Не мисля, че е лошо да се прави тест , а да се вземат пари за това, след като  (май) имало заповед на министъра, че при хоспитализация тестът се поема от касата. Но покрай COVID-19 винаги има "ако", "но".  Това ми напомня на едно от първите видеа  за заразата : "Стойте си у дома, освен ако не Ви се налага да излизате.... Не ходете до магазина, освен ако не е наложително.....Не ходете е парка, за да не се заразите, но се стремете да дишате чист въздух ....Изолирайте възрастните, защото те са рискова група, но не ги изолирайте, защото трябва някой да се грижи за тях и т.н.".....

Колкото по-малко неща ми остават да свърша, толкова повече ме мързи.

От четвъртък( като ми взеха микробиологията) и ме наболява, бебето стана "по-агресивно " с ритниците.....корема почва да слиза надолу и ми приболява и тежи.....

# 378
Тестовете не е само за спокойствието на лекарите, а и за родилките и за бебетата. Ако един лекар се зарази от пациент, излага всички пациенти на риск..... Да не говорим, че това е един вид застраховка за нас, че при постъпване сме била с отрицателен тест и ако после стане нещо може да си търсим правата. Макар че при все, че се тръби колко са неточно тези бързи тестове.....Не мисля, че е лошо да се прави тест , а да се вземат пари за това, след като  (май) имало заповед на министъра, че при хоспитализация тестът се поема от касата. Но покрай COVID-19 винаги има "ако", "но".  Това ми напомня на едно от първите видеа  за заразата : "Стойте си у дома, освен ако не Ви се налага да излизате.... Не ходете до магазина, освен ако не е наложително.....Не ходете е парка, за да не се заразите, но се стремете да дишате чист въздух ....Изолирайте възрастните, защото те са рискова група, но не ги изолирайте, защото трябва някой да се грижи за тях и т.н.".....

Колкото по-малко неща ми остават да свърша, толкова повече ме мързи.

От четвъртък( като ми взеха микробиологията) и ме наболява, бебето стана "по-агресивно " с ритниците.....корема почва да слиза надолу и ми приболява и тежи.....
И мен ме наболва корема от 1 седмица (долу ниско), а днес се чувствам като пребита очите ме болят едно никакво ми е дали е от времето или вече ми натежава и иска най накрая да мирясам да си почивам, но не ме свърта на едно място, все трябва нещо да свърша да направя, но определено днес ми е най-отпадналия ден.. дано утре не съм така Simple Smile

# 379
  • София
Честито на мамите Диана90 и TS25. Да са ви живи и здрави бебчетата, бързо да растат!
Аз най-накрая подредих всичко, изпрах, не съм гладила все още, защото има време до 16-ти, ако се наложи-има кой да изглади. Минах и през аптеката, накупих каквото трябваше засега, дори си събрах багажа за прием, отделно за престой и остава да подготвя някой тоалет за изписването-мисля да съм с рокля, защото коремът не се прибира веднага. 😀 Утре ще се видя и с докторката  която съм избрала за раждането, може би ще има и запис на тонове и съвсем ще се успокоя. Аз между другото продължавам да работя, още не съм в болничен. Мисля да изкарам и този месец и да стига, че вече ми идва леко нагорно, макар че работя от къщи.

# 380
Ох, тази моя бременност е истинска драма.
Почвам да разбирам хората защо се разделят, след като им се роди бебе.
С ММ е седмица на ада... просто  наистина вече пачна да не ми понася , а и него да не издържам.
Пак драма с името, като уж се разбрахме.
Онзи ден бяхме на гости и ни питаха, дали ще е кръстено на някого и той каза, не при положение че се разбрахме вече.
След гостито го попитах как не, и той очевидно си беше изтрил разговора ни, вика че не помнел😶. Припомних му разговора, каза ОК и ме подминава от тогава. Иде ми да го изгоня поне да не ме напряга допълнително.
Аз просто вече не издържам😫

# 381
Най-вероятно на касовата бележка няма да пише “изследване за Ковид” , така че ако можете правете клипове и в новините 😁

# 382
Ох, тази моя бременност е истинска драма.
Почвам да разбирам хората защо се разделят, след като им се роди бебе.
С ММ е седмица на ада... просто  наистина вече пачна да не ми понася , а и него да не издържам.
Пак драма с името, като уж се разбрахме.
Онзи ден бяхме на гости и ни питаха, дали ще е кръстено на някого и той каза, не при положение че се разбрахме вече.
След гостито го попитах как не, и той очевидно си беше изтрил разговора ни, вика че не помнел😶. Припомних му разговора, каза ОК и ме подминава от тогава. Иде ми да го изгоня поне да не ме напряга допълнително.
Аз просто вече не издържам😫

Спокойно, и хормоните те тресат сега. Като се роди бебето става по-страшно Simple Smile Хиляди пъти ми е идвало да си взема бебето и багажа и да си отида при мама, но като се успокоиш, виждаш,бче не е най-добрия вариант.
Като се роди малкото човече, питат теб, а не него как ще се казва. Ако не е доволен, винаги можеш да кажеш, че си забравила за разговора, както е направил и той. Хаха

# 383
Аз бях решила, че ако детето се роди преди 37ма седмица ще се казва Стилиан. Но през цялото време сме говорили, че ще е Михаил. Преди да ме вкарат в родилна само попитах мъжът ми : Стилиан или Михаил. Той каза: ти си си го носила, ти си решаваш.
Никога не сме спорили за имената на децата.
Но съм свидетел как наистина роднини се настройват яката заради такива неща. Дано намерите правилното име за вашето дете и това да не натоварва с негативни емоции нито детето , нито близките

# 384
Просто ми е по-скоро обидно от държанието му и е неочаквано за мен, тъй като към всички негови близки  е изключително мил и само някой нещо да го заболи тича като линейка , а мен  само заобикаля и с изнесе и в другата стая.

# 385
Аз казвам на ММ, че мен питат как ще се казва, но реално той ще го запише. Ако има смелост да го промени. Все още нямаме име.
Аз харесвам Виктор, той не е много За. Ако настоявам ще се съгласи, но не искам така...
Другото е Павел, което е ОК за двамата , но не го усещаме на 100%

# 386
Аз казвам на ММ, че мен питат как ще се казва, но реално той ще го запише. Ако има смелост да го промени. Все още нямаме име.
Аз харесвам Виктор, той не е много За. Ако настоявам ще се съгласи, но не искам така...
Другото е Павел, което е ОК за двамата , но не го усещаме на 100%
И аз не го усещах на 100%, но направих компромис че ни харесва и на двамата.
При нас проблемът е да не се казва, че е на моя баща, защото техните  ще се обидят и сръдни ,цупни...

# 387
  • Sofia
Просто ми е по-скоро обидно от държанието му и е неочаквано за мен, тъй като към всички негови близки  е изключително мил и само някой нещо да го заболи тича като линейка , а мен  само заобикаля и с изнесе и в другата стая.
Дейзи, много ми е мъчно като чета, че има напрежение точно сега между вас. В последните седмици почва и напрежението от наближаване на събитието и аз поне имам нужда от допълнителна подкрепа и грижа от МП. Винаги съм за дипломатично разрешаване на споровете. Дано успеете да изгладите нещата. Явно е важно и за двамата какво ще е името... Така или иначе вие имате  думата, не родителите.

# 388
За щастие ние не сме имали спор с името,ноооо имаме сериозни драми с гостите.И по-точно с майка му .. не мога да и забраня да дойде на изписването,не съм такъв звяр,но не мога да преглътна да остане повече от 1-2 дни. 😔

# 389
Първото ми дете е кръстено на свекървата, защото мъжа ми много държеше да е на негов родител. Баща му се казва Иван и аз му бях казала, че не ми харесва. Кръстихме го Християн на майка му Христина. Драми не е имало. Сега второто няма да бъде кръстено на никой. Аз никога не съм държала детето да е кръстено на някой, вярвам че и моите родители няма да се обидят за това, че първото е на едните, а второто на никой. Просто си измислих едно име, той го одобри и сега чакаме човечето, за да му го дадем Simple Smile сигурна съм, че е много напрягащо когато около теб има някакви сръдливи роднини със странни разбирания. Стискай зъби, вероятно и на него емоцията е започнала да му идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт