Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Преди нас има родени деца в семейството и от моя и от на ММ страната. Никой не е кръщавал на роднини, та и нас няма да ни казват да го кръщаване на някой. Проблема е, че сме измислили име което никой не харесва Joy и само се мръщат. Още не могат да повярват, че ще го кръстим така Joy Аз всеки път умирам от смях, защото с моя мъж си му говорим на име вече, а около мене всички гледат подозрително. Тайно се надяват да сменим името. Е няма (;

# 391
  • Köln
За първото ми дете свекървата много натискаше да е на тях. А те мъжете са мамини синчета....и в крайна сметка Кръстих дъщеря си Камелия на свекъра Костадин 😂 1 буква му стига. Втората я кръстих Никол на на баща ми за да им натрия носовете.
Сега чакам момче от втория ми брак. Още в началото на връзката ни гледахме един хубав български филм където главния герой се казваше Йордан. Много ни хареса и решихме ако някой ден имаме син да се казва така.
Сега, метри преди финала той взе да извърта нещата и да иска Тодор/ а светлото се казва Татяна/ , но няма да му мине номера😆.
При избор на имената аз държа да имат имен ден на голям и хубав празник и още като чуеш името да се сетиш кой е

# 392
  • София
И ние си й говорим на име на госпожицата много отдавна, но не сме казвали на никого името. Крием си го за нас си и ще го съобщим като се роди. Така решихме, точно за да избегнем намеци и коментари и да не се дразним. Даже толкова свикнахме да се обръщаме към нея по име, че внимаваме да не се “изпуснем” като сме с нашите. 

По стечение на обстоятелствата от няколко месеца живеем в апартамента на свекърите ми в София, но те самите на живеят тук и в този град. Като се роди човечето, обаче, съм сигурна че ще дойдат и тъй като си е техният апартамент, не знам и аз как ще й кажа на свекърва ми да си ходи по-бързо. Няма как да стане и се надявам да не стоят повече от 3-4 дни, защото иначе ще има драма определено 😔

# 393
  • Sofia
И ние най-накрая се спряхме на име, е компромисен вариант е, поне за мен, но е хубаво-ще бъде Мартин.
Но родата на мъжа ми ме издразни, защото преди това обмисляхме Велизар и те като скочиха: "Как? Не! Ужасно име! " Аз даже му казах, че накрая напук ще го кръстим така, само заради бурната реакция.
В крайна сметка, следващото детенце ще е както аз искам и така. Blush

# 394
Нашето дете ще е кръстено на мен и на мъжът ми.
Имената ни се съчетават в името на детето.
Ако беше момиче, щеше да е на свекъра, защото много харесвам името му в женски вариант.

# 395
Преди нас има родени деца в семейството и от моя и от на ММ страната. Никой не е кръщавал на роднини, та и нас няма да ни казват да го кръщаване на някой. Проблема е, че сме измислили име което никой не харесва Joy и само се мръщат. Още не могат да повярват, че ще го кръстим така Joy Аз всеки път умирам от смях, защото с моя мъж си му говорим на име вече, а около мене всички гледат подозрително. Тайно се надяват да сменим името. Е няма (;
И при нас се получава малко така, усещам че не им харесва, но и ние вече си му говорим по име Simple Smile

# 396
Нашето име май е компромисен вариант за МП, той предпочиташе повече друго. На няколко пъти ми намекна, че може да го кръстим на баща му, а аз се направих на луда 🤣. Но като цяло още преди да забременея, му бях казала, че не искам да е на никого и той беше съгласен.

МП е казал на майка си какво име сме избрали и до колкото разбрах тя не е била очарована, но това е положението.
Сестра ми пък много го харесва и си говорим за нея с името й. 😍

# 397
При нас темата с имената не е проблем. Аз давах предложения и мъжо се съгласяваше. Накрая малко бях в дилема, защото искам да е или на майка ми, или на баща ми. Бяхме избрали име, което е на баща ми, но самия той ми намекна, че иска да е на майка ми (без да знае какво сме решили, на никой не казваме). Отделно всеки като ме пита дали сме избрали име и че сигурно ще е на майка ми, само тя миличката казва "на когото ще да е, важното да е живо и здраво". Другото, което ме разколебава е че живот и здраве, ако имаме 2ро дете и може да е момче, ще ни е по-лесно да е на баща ми, че има по-голям избор за двата пола, докато с името на мама не е така. Тоест все на моите родители ще са, защото с на мъжа ми родителите не поддържаме връзка и не заслужават.

Момичета, влизам вече в 36 седмица и от вчера започна едно яко подуване в глезените, особено в единия. Вярно, че тези 2 дни постоянно сме на някъде или вкъщи чистя, оправям, почти не съм лягала, не знам дали е от това, но снощи се уплаших. Никога не съм си виждала така краката, все едно ме е ужилила пчела. Наще не ме бяха виждали 2 дни и ксзват, че за тези 2 дни корема ми е порастнал, аз съм се подула, абе.... Чета някакви неща за преемклапсия и започвам да си вкарвам филми, както винаги. В петък бях на преглед, мериха ми кръвно 120 на 80, иначе нормалното при мен е 90 на 60 или 100 на 70,но последните пъти е започнало да се покачва. Дали сега тепърва започва същинското "оливане" и това е нормално 🤔 При вас как са нещата, има ли рязка промяна като влязохте в 9 месец?

# 398
S_Petrova, ама не чети неща за прееклампсия. Като се сетя докторът полу идиот как ме беше наплашил с тази прееклампсия и се вбесявам на себе си, че дори за момент съм допуснала, че може да бъде истина. Нормално е по време на бременност кръвното да се промени малко, важното е да не минава 140/90. Колкото лекари обиколих, толкова лекари ми го казаха (без идиота 😀). Задържаме вода, качваме килограми и така нататък и всичко това оказва влияние върху кръвното. А 120/80 пък си е съвсем нормално кръвно! За твое успокоение ще ти кажа аз как процедирах, за да уверя себе си и лекарите (които не бяха идиоти), че тая диагноза прееклампсия, която ми беши поставил тоя, е пълна простотия и измишльотина. Прееклампсия се доказва при редовно мерене на кръвно, примерно 3 пъти на ден. Нищо не губиш, ако няколко дни го мериш сутрин, обед и вечер и си записваш стойностите. И няма как да имаш прееклампсия, ако нямаш отделяне на белтък в урината. Аз лично за свое успокоение си пуснах 2 пъти обикновена урина на своя глава. Но според мен нямаш повод за притеснение. Пожелавам успех и спокойствие!

# 399
На мен всички ми казват, че съм се прибрала и отслабнала сега накрая.
Майка ми вчера ме видя и каза, че само на корем съм пораснала и не съм така подута, както бях.
Килограмите си стоят, както бях в 7 месец, може би 500гр. или килограм отгоре да съм качила.
Кръвното вечно е ниско.
Моята приятелка, която роди преди 2 седмици, каза, че вече 14кг. от общо 17 ги няма. Останали и 3кг. да смъкне, а в никакъв случай не се е ограничавала с храната. Просто може би повечето от тези 17кг е било вода.
Аз стартирах от 58кг. при ръст 170см.
Сега съм 75-76кг.
Надявам се поне 10кг. да си отидат, когато родя, а за останалите ще се погрижа след месец два.

# 400
С дъщеря ми само ръцете ми се подуваха сутрин, в края на бременността.
Дядо ми ме видя вчера. Звъннал на майка ми и й казал, че съм станала огромна и нямало да издържа 😂😂
Той не ме е виждал преди бременна. Сега наистина имам огромен корем , а съм 34г с още.
Тайно се надявам да се роди в началото на 9ти месец.

# 401
Да,да нормално е леко да се покачи кръвното, наистина не се притеснявай.

Аз да се оплача малко, боли ме кръста, не мога да спя, нямам апетит. Хвана ме гнезденето и чистя като луда.. може и за това да ме боли кръста 🤫 времето минава бавно, топло ми е от тук до луната 🤣🥴🥴🥴 хем вече нямам търпение, хем ме е шубе 🤪 . Хормоните ми бушуват на пълни обороти, за всяко нещо мога да се разплача. Други откачалки с такива симптоми? 🙄😜😜😜

# 402
  • Sofia
Да,да нормално е леко да се покачи кръвното, наистина не се притеснявай.

Аз да се оплача малко, боли ме кръста, не мога да спя, нямам апетит. Хвана ме гнезденето и чистя като луда.. може и за това да ме боли кръста 🤫 времето минава бавно, топло ми е от тук до луната 🤣🥴🥴🥴 хем вече нямам търпение, хем ме е шубе 🤪 . Хормоните ми бушуват на пълни обороти, за всяко нещо мога да се разплача. Други откачалки с такива симптоми? 🙄😜😜😜
Аз! Само без плаченето. Въореки, че като се качих в колата, онзи ден на прибиране от болницата, не можах да спра да плача чак до вкъщи. Май беше от облекчение и щастие, че виждам мъжа си.
Иначе, ако знаете моите крака какви бяхав болницата. 3 пъти по - големи, супер подути.. Чак се уплаших. Явно от системите там. Сега вече задържаната вода я няма и даже на кантара излиза по-малко теглото ми.
Някой изпитва ли усилено сърцебиене и обливане с топли вълни? Аз на ден по няколко пъти съм така. До сега не ми се е случвало...

# 403
Аз последно се разплаках от репортажа по тв за избягалото от дома си момче с аутизъм.
И толкова мъчно ми стана за това семейство, че изведнъж ревнах, докато правих салата за вечеря.
Чух, че мм се прибира и успях да млъкна, за да не ме гледа, че рева, обаче той естествено веднага позна, че съм ревала.
И като ме пита що и аз като надух пак оная гайда, докато му обяснявам. Ама рева с глас и хълцам и мия домати.
Той милия се чуди какво да ме прави, че да се успокоя.

# 404
Аз утре влизам в 9тия, но за сега единствената промяна е че ми се подпира на ребрата(явно му е тясно ) и не мога да се наведа на едната страна подбутвам го малко и успявам то май гръбчето му е там и като ги подпре нямам движение в едната посока но не ме боли просто го усещам как ме подпира хаха

Общи условия

Активация на акаунт