Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 386
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм от тези, които проучват всичко по интернет. Гледам клипове, чета ревюта. Така и пазарувам 98% от нещата ни.

Ние сме 4 дни на Lake District. Това ще ни е почивката тази година. Бях ви казала за ваучерите на Travelodge. Доволна съм и от двата хотела. Хубави разходки направихме вчера и днес. Навсякъде мерките се спазват. В Carlisle дори по улиците има дезинфектанти.
Keswick е претъпкано, както и очаквах, но всички спазват дистанция. Само опашките са огромни. Възползвахме се днес от новата програма за намаление в сметките. Утре пак ще ходим там и ни пропада разходката по западния бряг заради бурята, които от тази вечер ще мине. Ще се наложи да сме на закрито и някак трябва да уплътним деня😒 Все се надявам да не е наквото предвиждат синоптиците. Двата най-хубави маршрута предстоят... Всеки път като тръгнем на почивка така става. До вчера слънце и от четвъртък пак ще е слънце. 😤

Мери, дано всичко се нареди!

# 211
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу и аз така исках да разгледам колички, но се оказа, че няма къде. Единият вариант тогава беше да пътуваме два часа за да отидем в някакъв магазин в който мога да разгледам количка на живо.
Иначе за легълцето ходих, разглеждах и си избрах.

Почивката тази година ще остане мираж. Исках да водя детето поне за два дни на плаж, отказах се. После решихме до Честър ЗОО, то всичко е букнато до края на месеца.

# 212
Количката аз си я взех от магазин, и аз така исках да я побутам и тогава когато четях, всички такива съвети даваха. Моята беше на Греко, не е най-добрата марка, но тогава ми допадна,а сега още я ползвам и с второто. Удобство е, че кошницата е огромна. С второто, родено лятото, взех втора ръка пак на Греко, но тя беше и с кош за новородено. Първото Греко нямаше, но ляга до долу и пак я дават за 0+. А и е родена декември и беше и в чувала на количката и пак и ставаше равно. Тип чадър имах на Джои, но се счупи след каката, а сега имам на Косато, но само си седи така, ползвам си Грекото. Едно време ги взимах от тоусаръс. Преди да взема Косато, поръчах една на Джоли, уж същата като първата ми и си я харесвах, а то отвратителен буклук, яко паянтова. После го гледах наживо, явно това си е модела. За магазини и аз незнам какво остана, но съвет, ако поръчваш онлайн, чети как става и връщането. Аз изживях един кошмар с връщането на паянтовата, че и пари, около £15 трябваше да платя и едни уговорки и разправии. Явно и сайта не е бил читав.

# 213
Днес водеща новина при нас е, има страшно много хора на почивка, повече от когато и да е било през годините преди. Масово не спазват дистанция и не носят маски на закрито, защото дошли пт еди кой си град за да избягат от ограниченията с вируса и от всичко това. Дори самия консил излезе със становище колко са игнорант. А на мен не ми го и побира главата, все едно мислят, че Корнуел е друга планета.

# 214
  • UK
Дежи, Норфолк гледах и аз.
Сподели, моля те къде отседнахте, нищо не мога открия.
GreenP, няма никакво свястно настаняване останало, но има много холидей паркове, статична каравана с всички удобства за 4 или 6 човека, в караван парк, паркът е подобен на нашите къмпинги, с басейни, ресторант и магазин със стоки за първа необходимост, обикновено има и забавления за децата, площадки и игрища. Гледаш по сайтовете къде какво има останало, ние букнахме 2 дни преди да тръгнем. Ето тук примерно:
https://www.hoseasons.co.uk/

Като казвам, че ние не сме претенциозни, търсехе просто нощувка с удобства за селф кетъринг, без други екстри, дните си ги прекарахме навън, ползвахме басейните само в самия парк. В Airbnb и букинг нямаше абсолютно нищо останало.

# 215
Здравейте извинявам се, че така нахлувам в темата, но ми трябват няколко съвета а нямам  време да чета. Живеем в Лондон, но миналата гадина юни се наложи да прибера в България защото карах рискова бременност. Сега бебетата пораснаха малко и баща им иска да си ни взема в Лондон. Какви документи трябва да им приготвя освен преведен акт за раждане? Някои ваксини ги започнахме тук, там ще можем ли да ги продължим? Също и преди да замина имах пресетъл статус, мога ли да го възтановя, при положение, че ме няма вече 1 год. там. Ще съм благодарна на всякакви мнения. Благодаря Simple Smile

# 216
  • UK
Eklektus, от ГРАО срещу 10 лв може да извадиш акт за раждане на английски език. ЛЛ на децата ще ти даде имунизационен паспорт с ваксините, които  са сложени до сега, ти сама може да ги преведеш и да го занесеш в поликлиниката когато записваш децата за ЛЛ.

Дежи, точно този сайт гледам и аз от миналия месец, вече и на каравана бих се съгласила, но няма. Разгледах и Travelogue, PremiereInn, всичко е заето, ииии цените от вчера днес са доста по-високи. Ще си седим вкъщи и без това да не мислим котката.

На нас ни върнаха парите за майската ваканция и като спестим пътуването това лято, решихме да вложим паричките в Британско гражданство.

# 217
  • На острова
GreenP, честито за върнатите парички. Ще може ли да споделиш какви преумущества намирате в Британското гражданство? Аз все го подсещам ММ, че трябва да изкараме паспорти, но той не е кой знае колко ентусиазиран, в смисъл последния път ме пита: какво по-различно ще стане ако вземем паспорти? Пък аз не знам, честно казано. И за това все се каня да питам момичетата тук, и да му сверя часовника.

# 218
Пресетъл статусът се губи ако отсъствате повече от две години от УК. Поне на моя така пише.
Триезичен акт за раждане се вади от общината. Струва 3 лв. Вадих тази година. Ако имате брак може да си вземеш и триезичен акт за брака. От лл в бг искаш ваксините. Те са изписани на латиница. Не съм превеждала нищо, само го изпратих по мейл. Когато дойде време за ваксини предполагам ще ви потърсят. Нас засега не са. Друго не се сещам. Ако има нещо питай, на мен поне ми е прясно преместването 🙂

# 219
Ние ходим по плажовете на Dovercourt и Frinton-on-sea. Първия е със син флаг, на втория дават водата с 2 от 3 звездички за чистота, но пък плажната ивица е широка, дълга с фин пясък, над плажа по продължение на цялата улица може да се паркира. Но има и много други приятни плажове в района. Ходим вечер след 5, когато е доста спокойно и спазването на дистанция от другите плажуващи е лесно. През градчето (Фринтън) минаваме само с колата, но по главната му видимо кипи живот. Изобщо, приятно е, макар и едно такова провинциално-носталгично. Има доста караван-паркове наоколо, но за условията нямам представа.

# 220
Пресетъл статусът се губи ако отсъствате повече от две години от УК. Поне на моя така пише.
Триезичен акт за раждане се вади от общината. Струва 3 лв. Вадих тази година. Ако имате брак може да си вземеш и триезичен акт за брака. От лл в бг искаш ваксините. Те са изписани на латиница. Не съм превеждала нищо, само го изпратих по мейл. Когато дойде време за ваксини предполагам ще ви потърсят. Нас засега не са. Друго не се сещам. Ако има нещо питай, на мен поне ми е прясно преместването 🙂
На моя имейл пишеше 6 месеца без основателна причина.А този триезичен акт за раждане предполагам се вади от общината, която е издаден нали. Понеже нашите актове са издадени в София а сме от Несебър.

# 221
  • Leeds, UK
Момичета, няма да ми се получи с къщата. Заради £2000 по-малко годишен доход, отколкото изискват. Това е 16-та къща, за която се обаждам и не мога да се класирам и това е, все някой е преди мен, а другите са толкова смотани и дори не в хубав район, че направо да те яд за парите. Давам си още малко срок да намеря нещо и ако не, ще се свържа с някой моргидж  адвайзър да ми обяснява за покупките, защото ми писна просто. Пък дори и да не е съвсем в района, където искам.  Не исках да си продавам имотите в БГ, ама ще се наложи.  Бях нагъсто на работа тия дни, затова не можах да пиша. Благодаря, че ми стискахте палци. От вчера съм в отпуска 2 седмици. Вчера пак си правих Ковид тест, по настояване на мениджърката 4-та, които останахме отрицателни на работа трябваше да си направим пак. Пак сме негативни и 4-те броя. Явно някои хора просто не могат да го хванат. Вчера беше хубаво времето, жега, днес зъзна. Най-много да отидем някъде за ден и това ше ни е ваканцията.

# 222
  • София
Бела... съжалявам, че не се е получило с къщата ... как 2000 ... как ги измислят тези критерии не зная.
Честно казано аз ако имах твоята възможност - да продам имот в България за покупка тук - не бих се колебала изобщо! Обмислете го добре, но аз вярвам, че това е по-доброто решение! Истина е като казват хората - всяко зло за добро - по хубава къща ще си имате, ще видиш!

# 223
  • Leeds, UK
Мерси Happythought! Ами как ги измислят?! Коефициентът е 2,5 х наема на къщата. И колко такс си платил миналата година. Горе-долу за £900 наем искат приход около £28000 на година. Ние сме с £26 000 и то защото моят мъж работи само 7 месеца от цялата такс година. Ама какво да им се обяснявам повече. Една друга агенция ме попита само за последните 8 седмици какви са ни приходите и останаха доволни, обаче пък къщата беше много смотана, кухнята беше 1 кв метър, вярно нова, но направена в коридора за задния изход към двора, моля ви се! Място имаше колкото да си направиш сандвич, за готвене абсурд! Плотовете ги оставили 2х30 см. За хладилник място нямаше! За какво са ми тези 4 огромни стаи. Едното да го бяха направили open plan кухня с трапезария щеше да е супер. Имам още 3 месеца да търся нещо читаво.

# 224
Бела, аз бих заложила на район близо до хубаво секондари, но и район, в който после бих могла да купя. Ако наемете нещо за година, междувременно продадете имота в България и задвижите покупка тук, също така и детето ти го приемат в желано училище, все се изкарва една година и в малко по-кофти къща. В първата ни къща що рев изревах, че не ми харесва и не исках никой да идва... А като се замисля - всички уреди работеха, пералня нова ни купиха, не беше на мокет, имаше смесителни батерии, близо до парк, училище, гара, шопинг център, депозита ни върнаха в пълен размер... Не се отчайвай, ще намерите! Апартамент напълно ли изключвате? Те поне са по-евтини. Вярно, че покрай локдауна се видя колко наистина е важно да имаш двор, но на приземен етаж или близо до парк?

Общи условия

Активация на акаунт