ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 727
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Estelliana, да ти е жив и здрав младежа.Всичко най-хубаво на него и любимите му хора!

Спунк,ето идея за подарък .Има добри отзиви,а така и майката ще се  включи.  
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:32 от NSt

# 541
  • София
Estelliana, да ти е живо и здраво момчето! Весел празник!

Ани, от поне 10 години спя на анатомична възглавница, че иначе ме върти едната плешка и се сецвам у вартО Wink Първоначално трудно свикнах с нея, но сега си я нося навсякъде и си подлагам под шията по-високата страна.
В тази къща, в която съм сега, съм спала от 3 до 5 дни максимум. Този път, след втората седмица взех да усещам болки в поясната област. Казвам: "О, мъжо тук нещо не е наред. В това легло, хлътвам и се кривя". Той ми се смее и вика, че ще хлътвам като е пружина. Та да видите как скорострелно се сложи подматрачна рамка и след 3-4 дни нормално спане болката изчезна. Сега на човека му тежи на съвестта, че майка му 15 години се оплакваше от болки в гърба, а не са взели една проста подматрачна рамка. Ама така е, като не са пуснали принцесата да легне върху граховото зърно, та да каже къде е проблема.

# 542
  • София
Момичета ( и момчета), някой скоро сподели какво помага за пъпки. Уж щях да записвам и забравих. Моля да ми припомните...
Дребосъчка няма особено, но е много чувствителна на тази тема... За мен, тези, които излизат, са свързани с храната й в определени дни през месеца, но тя много ги гледа...
Сега учи, че ще има приравнителни изпити и още повече ми се сърди, ако види и пъпка... Аз не ги виждам особено, може би, защото ходя без очила вкъщи.

# 543
При щерчо работи против пъпки следната смес: салицилов спирт 1 процент, с разтворен в него прах от 6 пилюли хлорнотромицин (без рецепта е). Нанася се след почистване с мицеларна вода.

# 544
Аз се страхувам да ползвам спирт дългосрочно, каката имаше проблеми у нас.
Малката ползва това за измиване:
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-tqlo-seriq-l … el-za-lize-detail
Това след него:
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/11617
Накрая някакъв лек хидратиращ лосион.

# 545
  • София
Честит да е рожденика на estelliana!Здраве, успехи и много късмет!
Спокойна, на Здраве продуктите за акне. Да ти кажа моят синковец добре се повлия от тях.
Вилиан, браво на младежа!
За кухня и ремонти догодина. Техника няма да сменям. Само настилки, шкафове и едно остъкление ще правим на терасата. Като стане ще споделя.

# 546
При нея пъпките зависят изцяло от месечния цикъл. През по- голяма част от времето лицето е чисто. В рамките на 5-6 дни избиват пъпки. Понякога са дребни, подобни на слънчева алергия. Тях ги пренебрегва.

# 547
Интересна тема сте подхванали ремонти Simple Smile У дома сме на вълна построяване на помещенията, които да ремонтираме. Не че апартамента няма нужда от освежаване... Къщата е на преден план. Днес точно вече си представих как ще разпределим бъдещите мебели в помещенията. И фасади гледаме и още не можем да изберем цвят. Младежа е пръв помощник. За пъпките ако  ползва acne out проблеми няма, но често забравя с дни за лицето. Сега се появи нов проблем, заради растежа през последните месеци кожата на гърба се нацепи, сега остава и крем против стрии да купя и да го убедя да го ползва.

# 548
  • София
Здравейте, момичета и момчета😀. Майка съм на вече един деветокласник и една седмокласничка.
Чета темата, откакто беше седмокласна 😁 и ако не зачекнахте темата за Гьоте, вероятно нямаше и да се включа. Мислех, че аз съм единствената недоволна, особена от онлайн обучението им, но след като прочетох и вашите мнения, се успокоих, че не съм само аз. Моят син тази година ходи на курс там и щях да търся други школи за тази, но той иска да си ходи в Гьоте, тъй като другите от групата щели там да продължат. Аз, обаче си мисля, че в цялата тази работа е замесена някоя девойка 😁. Ще му удовлетворим желанието, пък дано това ниво да попадне на добър преподавател.
Иначе и той като повечето тинейджъри се отдал на активна ваканция. Спи почти до обяд, яде, играе на компютър, излиза в ранния следобед с приятели, прибира се около 22 часа, яде, спи и така всеки ден. От книгите е прочел само Онегин,  сега довършва Бовари и каза, че щял да прочете и Гъливер, защото смята, че тя ще е интересна.
Да изкажа възхищението си от сина на Вилиан. Всеки път като прочета за него изпитвам радост и гордост, че има такива деца. Вили, отгледали сте прекрасен син. Да имате много поводи да се гордеете с него.
estteliana, да ви е жив и здрав младежа и да има много успехи!

# 549

Цецо, пробвах икейското, ама не ми помага, само техни джаджи предлага, пък едно нямаше да ми хареса и отиде коня у ряката. Не че имам големи изисквания, просто идват по-старомодни, винтидж леко (направо консерва за някои неща). Сподели за мивката и маркуча за смесителя, че там имам още малко време за избор. И хладилника, който изпълнява изброените от теб неща, за които изобщо не съм се замисляла. Гледах прозаични неща като обем, шум и цена.

Идеята да използвам икейската програма е, че можеш точно да си разпънеш помещението по реалните размери и чупки. После слагаш от техните шкафове/уреди (нямат опция за промяна на размери) и почти докарваш на реална визия как би изглеждала физически кухнята, само трябва малко фантазия за външния вид. Мивката е Schock n100s, харесахме я поради ограничения в размера на шкафа, тя пък се оказа и на промоция. Има и n100, по-голяма на същата цена. Смесителят е Pyramis Elvira. Поръчах и два дозатора на Blanco черен мат (за сапун и веро) и за всичко фирмата ми направи близо още 100 лв. отстъпка за комплексна цена за всичко. Хладилникът е 6та серия на Bosch, 70 см широчина / 203 височина, има го и в инокс. Ако те интересува, мога да ти кажа и фирмите, от които поръчвах.

За акне щерката ползва смес от силицилов спирт и някакъв антибиотик (мога да я питам утре), препоръчано от козметик, действа. Синът е с акне аут...като го забрави ден-два, присеща се в банята пред огледалото на третия. Книга не подхваща, борбата е немския да поддържа.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 00:08 от Ceco1

# 550
  • София
Estelliana да е жив и здрав младежът и да се радва на много успехи!
Спунк замислила съм се за идея за подарък,ама пусто нищо неангажиращо не ми идва на акъла в момента.
Колана,който са ти педложили не е лоша идея.
Приятелка на дъщеря ми ходеше в Гьоте миналата година.Доколкото разбрах родителите не били доволни и щели да търсят учител или нещо такова...Истински изненадана съм да прочета толкова негативи за там.
От моята кухня и паркета на Сънчо са тръгнали едни разговори за ремонти...
Моята кухня освен,че е стара за мен /на 13 години/,започна и да издиша.Дори и мъжът ми,който не е  фен на ремонтите се съгласи,че е за смяна.Уредите и те полека лека издишат.
Миналата година изведнъж хладилникът ни отказа.Наложи се спешно да го сменяме.Тогава взехме аналогичен на описания от ceco1.Иска ми се и останалите уреди да са по възможност добри.
Ceco1,а за фурна и плот на коя фирма се спря?Много държа фурната да има телескопични водачи.А май не всички предлагат тази екстра.
Обаче доколкото се ориентирах повечето ползвате услугите на дърводелци.А аз мисля да се обърна към фирма.
Преди 13-14 години проучвах фирмите,сега пак трябва да го правя.Поне време имам.
Време е за сън,та ви оставям.

# 551
  • София
Ние преди 4 години се нанесохме в ново жилище, та направихме пълно изтърбушване, ремонт и обзавеждане на 4 стаи+кухня, баня и тоалетна.  Още ми държи влага и не искам да чувам за ремонти. Отиде ми тогава една пролет и едно лято,  защото идеята ни беше да се нанесем за началото на учебната година (не, че успяхме).
Вашите пак нещо са прочели от литературата. Моята нищо. По английски гледам, че нещо се опитва да преговаря. Иначе гледа сериали по цял ден, ама те били на английски и така си била поддържала езика Simple Smile. От есента почва френски като 2ри език. Вече говорих с учителка да ходи веднъж седмично, че като си знам човека, ще почне да затъва. Каката ни заминава за Франция, а ние с баща и освен мерси боку, друго не можем.

# 552
estelliana, жив и здрав да е и да постига всичко с лекота и желание!
Вилиан, браво на момчето ти, както винаги удивлява във всяко отношение! Гордей се и бъди спокойна за него! Успех на девойката в подготовката.
Alexandra, успех на републиканското! Два пъти четох и аз за сватбата, но загрях накрая! Simple Smile Успешна да е и тя!
Спунк, мисля си за шарени чорапи тип Happy Socks, но българските варианти. Вече ги предлагат на много места и сайтове, различни фирми, подарявала съм и в картонена кутия повечко бройки. Но разбира се, ако биха му подхождали, много зависи от човека. Хареса ми много предложението на NSt!
Спокойна, да пишеш като завърши интензивния курс как й се е сторил.
Светкавица, точно и аз си мислех, че това сигурно ни е последното лято, в което имаме възможност да сме почти плътно заедно. Sad
aniK, възглавници Tempur, матраци - Теmpur и Magniflex. Когато не е с мен възглавницата ми, просто спя без, това също е полезно!
Ceco1, миялната ми е също така с тавичка горе и е изключително удобно и спестяващо място! Повече от 10 години я ползвам и си е като нова - Miele. На майка ми е с кошничка за приборите и имам чувство, че нищо не мога да наредя, събера като хората, особено около нея, освен това си има и дупки за всеки прибор, така че не е като при Izida да ги бухнеш, пак се редят един по един. Добър избор, няма да съжаляваш! Браво и за всичко останало.
Gorg0nzola, винаги ме усмихваш, дори и като пишеш за битовизми!
silver pearl, докъде стигнахте с щитовидната?
jd, сигурна съм, че ще съумее да тика и компютрите!
Марти, добре дошла!
Ян@, и моята девойка нито една книга от препоръчителните не е прочела, само френската, но чете страшно много други и не й се меся. Също гледа сериали на английски и се беше канила филми на френски с френски субтитри, но не знам дали е. Успех и с френския! А какво става с вашето пътуване, надявам се не е пропаднало и отивате всички!

Ние сме още ваканционно настроени и чак като се приберем в София септември ще прегледаме налични тетрадки и пр. Иначе и вкъщи сме има ремонти, тъкмо направихме 4 бр. тераси с изолация и т.н. но аз само на снимки ги видях, никакво участие нямах, така най-обичам! Трябва да преформим малко и детските стаи, но ще е есента, зимата.. Но и аз бих се възползвала от контакти на мебелисти.

# 553
  • София
Ремонтите са ми най-любима и омразна тема. Вкъщи откакто се помня, все се прави, човърка и доизкусурява нещо. Много бързо ни омръзва и започваме наново. Сега е наред стаята на малкия, която направихме страхотна, но е по-детска и най-вероятно след година -две ще се наложи подмяна.
Това ни е може би първото лято, в което нищо не сме правили по апартамента, но за сметка на това подхванхме вилата. Мъжът ми е главният инициатор. Аз в началото бях ентусиаст, но така ми омръза,  че само като се заговори за ремонт и вече съм се изнервила.
Ние с малкия нещо се разболяхме докато бяхме на вилата. Почти не сме се срещали с хора, освен на неговия рожден ден, когато бяха нашите приятели, но никой друг не е болен, освен нас. Вече сме Ок, но много се притесних в началото. Явно сме настинали нещо, бързо ни мина, но сега с тоя модерен вирус, човек не може едни сополи да има на спокойствие.
Другата седмица сме запланували да отидем за едно бързо море в Гърция и ще си правим тестове, та леко ми е напрегнато отсега.

# 554
  • Sofia
На мен това рафтче за приборите отгоре в миялната ми остава мокро, независимо каква програма ползвам. Капки вода се задържат отдолу по него и ако сбъркам да го докосна, капят върху вече сухите съдове от долния рафт Confounded Отделно лъжиците и вилиците ги слагам (редя) с вдлъбнатото надолу и да не се припокриват, не е като да ги захвърлиш там. Чак си мислех да търся кошничка за съдомиялна, не може да не продават (, но обща - просто да ги напъхам вътре).

Наборът също получи стрии по гърба - ако не бях прочела, че има такова чудо, нямаше да повярвам. Доста време си мислех, че му се е отбелязала облегалката на стола, но след като седмица-две, все едно и също, се загледах и разбрах какво е. Мажем Контратубекс, но май трябва да потърся нещо по-сериозно. Гледах и лазерното премахване.

За акне - редовно почистване. Ние ползваме общи продукти - измивен гел и почистваща вода след него (в момента лаванулова). Спирт 1-2 пъти в седмицата, защото той изсушава кожата и тя се напъва да образува повече себум, за да компенсира.

Общи условия

Активация на акаунт