Седмокласници 2020/2021

• 31 957
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ох дано нашите курсове не са  он-лайн . Той ходеше миналата година по МАТ  и бяха он-лайн - пълна пародия .
Отбелязвам, че уроците са индивидуални, не в школа. Надявам се да успеят да му привлекат вниманието и да има ефект. Rolling Eyes

# 646
Тогава може и да е различно , но при нас беше пълна катастрофа. Моят все пак е от скатавките , винаги се носи по посока на най-малкото съпротивление.

# 647
  • Пловдив
Моят синковец втория срок беше на онлайн частни уроци по български - пълна скръб.
То и До за нас беше трагедия, защото той е голям мизерник и не влизаше в часове, не слушаше, не предаваше домашни. Просто беше ужасно.

За сега сме решили да ходи на живи частни уроци. Да видим.

# 648
Може би има значение дали са индинидуални или в група онлайн уроците. Аз съм доволна от индивидуалните по математика това лято, мисля да продължи така. Но ще започвам изкъсо да следя, защото последният път не си беше научил новите формули и госпожата веднага се обади да го докладва. Вместо да продължат напред, посветили още един час на същото. Абе и аз малко лоша майка, на морето му беше последния урок, ама нямаше как да го пропусне, та не му се карах много.

# 649
  • София
Моят все пак е от скатавките , винаги се носи по посока на най-малкото съпротивление.
Все едно описваш моя младеж Stuck Out Tongue Closed Eyes. Точно за това ходи на индивидуални уроци, там няма къде да се скатае, всичко него чака Smiley

# 650
  • София
Видях ви новото заглавие на темата и рязко осъзнах, че моят синковец вече е осмокласник, а не седмокласник:) Пожелавам много късмет на децата ви и здрави нерви на вас. И да знаете опитайте се да го карате по-спокойно, защото пренапрягането само ще ви навреди и на вас, и на тях. Пожелавам ви по-трудно НВО, а не лесно каквито са напоследък, защото тогава и десетите имат значение.
Успех набор 2007!

# 651
  • Варна
Ехе вече сме седмокласници! Малко ме стегна сърцето като видях заглавието...
За индивидуалните уроци онлайн имам положително мнение - девойката вече от половин година е така по испански. Но все пак това не е като подготовка за НВО, а си е за удоволствие, така че го учи с желание и си се подготвя сравнително съвестно. Ако е за школа с много деца, не съм сигурна, че ще е добре, трябва да се преценява всеки отделен преподавател/група/дете - не може да се генерализира.
За самото кандидатстване - не знам какво да я съветвам - много съм объркана. Бях приела решението й, подкрепях я и бях спокойна, че за тази паралелка не трябва космически бал. Разчитах, че ще е спокойна през годината и ще се справи достатъчно добре. Сега обаче, когато целта е неясна и трябва "колкото повече, толкова повече", не знам какво да правим, за да не се пренавие и от стрес да се омотае на изпита.
В тази връзка - съвети от миналите по този път ще бъдат много ценни!

# 652
Ехеее, вече сме седмокласници! Успех желая на всички!

Pisa, и за какво са му да ги знае тези формули??? Аз лично, не бих харесала учител, който изисква да се знаят наизуст! Още по-малко да загуби 2 часа от тези които аз плащам за това. 

# 653
  • София
Всъщност формулите трябва ли да се знаят наизуст - дъщеря ми твърди, че не...? Дават ли ги на матурите?

# 654
Досега даваха това.

# 655
  • В светлината на слънцето
Марти, честита ви пораснала госпожица! Да постигне мечтите си! Heart

Моят започна да чете. Чудо! Установи, че “До Чикаго и назад” не му харесва. Реши няколко теста и по мат. Там установи с изненада, че не е забравил всичко. Изводът: “Бе аз май не съм толкова тъп.”

# 656
Видях ви новото заглавие на темата и рязко осъзнах, че моят синковец вече е осмокласник, а не седмокласник:) Пожелавам много късмет на децата ви и здрави нерви на вас. И да знаете опитайте се да го карате по-спокойно, защото пренапрягането само ще ви навреди и на вас, и на тях. Пожелавам ви по-трудно НВО, а не лесно каквито са напоследък, защото тогава и десетите имат значение.
Успех набор 2007!

Много благодаря! Успех и на осмокласника!

lulumba , моят син прочете "Бай Ганьо" и каза, че "става" Сега добутва "Немили недраги" Иска ми се да прочете "Една Българка" и май до тук ще приключи...
Какви тестове решава по математика? От книжка ли, или свалени от НЕТ-а?

# 657
Всъщност формулите трябва ли да се знаят наизуст - дъщеря ми твърди, че не...? Дават ли ги на матурите?

Да, дават ги на НВО. Не е нужно да се знаят наизуст! Но неизменно при решаване на достатъчен брой задачи (ПИ) се научават. Папагалското учене на формули без практическо приложение в момента за мен е пълна глупост!

# 658
  • София
Девойката имаше онлайн уроци по БЕЛ, останахме доволни, въпреки че бяха в група. Тя много си харесва учителя и както и преди съм казвала БЕЛ никак не й вървеше, но господина направи чудеса и може би затова имаше успех с онлайн обучението. Но въпреки това бих предпочела тази година да се провеждат присъственото.
Формулите, ги дават на матурата, но миналата година в старозагорско училище бяха пропуснали да ги дадат. При n на брой решени задачи няма как да не ги научат, дори и да не искат 😁

# 659
  • В светлината на слънцето
mama Irinka, от фб групата.

Да ви кажа, че аз много силно се надявам извънучилищната подготовка да е присъствена. Не го виждам как ще се справи с НВО, ако се подготвя само дистанционно. За училището вече ми е все тая, честно казано. Макар да предпочитам и там присъствено. Но ако училището мине на ДО, това вероятно означава, че и всички курсове и частни уроци ще бъдат така. Ей това ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт