Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 48 506
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
А обикновен хемоглобин имаш ли изследван? Ако е нисък, гликираният ти не отразява вярно положението с глюкозата.
Иначе си добави и ИР към заболяванията, според мен няма нужда да правиш обременяване. С тия картофи и ориз, не си правиш услуга на здравето обаче.
До колкото разбрах, висок ЖСК говори за анемия, ама не съм спец и не давам категорично мнение.
Хемоглобина е 140 при реф. 120-160... Без млечни, месо и зелеви заради Хашимотото, за тестените е ясно, просто се изчерпвам от към разнообразие 🤔

# 226
Аз може би бъркам дефицит на желязо и анемия - в главата ми са едно и също, та може би не използвам правилната терминология, за което се извинявам.

Desire,  не разбрах какво пречи месото на хашимототото. Съчувствам ти, че не обичаш. Яж риба и яйца тогава, макар че опциите наистина не са много при тези ти вкусови предпочитания. Постните протеини са много въглехидратни, а в зарзавата пък няма. Не знам как се оцелява така...

# 227
Не съм се задълбочавала дали е полезно месото при проблеми с ЩЖ. Заради нея внимавам със зеле, броколи и т. н.
С храната криво-ляво ще се оправя, но най-много се ядосвам на факта, че при тези стойности, много лекари не обръщат никакво внимание... Сами ли трябва да се диагностицираме/лекуваме?

# 228
Зелеви, кръстоцветни, ако са сготвени или фермвнтирали, не пречат на ЩЖ. Дори са полезни.

# 229
Зелеви, кръстоцветни, ако са сготвени или фермвнтирали, не пречат на ЩЖ. Дори са полезни.
Даа, чувала съм и тази теория. Може би ще ги включвам по малко да видя как ми влияят...

# 230
Аз може би бъркам дефицит на желязо и анемия - в главата ми са едно и също, та може би не използвам правилната терминология, за което се извинявам.
Дали е дефицит на желязо или анемия- желязото все не достига. Разликата е само в стойността на хемоглобина. Ако е под норма се води анемия. Но при дефицит на желязо аз се чувствам като с анемия- при това имам сериозен дефицит и нисък феритин, въпреки че хемоглобинът ми е над 120 (124 последния път).

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 22:12 от dolce miele

# 231
... но най-много се ядосвам на факта, че при тези стойности, много лекари не обръщат никакво внимание... Сами ли трябва да се диагностицираме/лекуваме?
За съжаление, отговорът в почти всички случаи е да. Много малко лекари има в час, а относно храненето, нищо не разбират. Тренирани са да изписват хапчета и всеки да "лекува" само по неговата специалност - лекар за ляв крак, друг лекар за десен. Изобщо не отчитат, че тялото е една обща система.

# 232
Междудругото, смъкнах средната стойност на КЗ на 5,5 (глюкомерът отчита осреднена стойност за 14 дни)- меря на гладно и около час след храна, понякога и 30-40 мин след храна. Но би трябвало да е достоверно. Преди осреднената стойност беше почти 6.

# 233
Един колега ми донесе една кутия годжи бери и четох, че добре влияе на КЗ. Някой пробвал ли е ?

# 234
Един колега ми донесе една кутия годжи бери и четох, че добре влияе на КЗ. Някой пробвал ли е ?
[/quote
Опитай един два пъти по две-три лъжици, тъй като при хора с гастрит не влияе добре. Аз напълно отказвам да го ям това нещо, защото всеки път съм със страшни болки в стомаха и последващо разстройство.

# 235
Момичета, може ли да ми разясните: през целия прием ли на метформинови лекарства се слабее? Вече паднах под 70 кг. от започнала на 80. Не искам да слизам под 64-65, защото ще се счупя Simple Smile Как трябва да продължа с храната, за да задържа килограмите, докато пия хапчетата до декември за контролата?

# 236
  • София
Не, за съжаление, не се слабее през целия период, стига се до плато. На твое място не бих го спирала. С какъв ръст си?

# 237
Не, за съжаление, не се слабее през целия период, стига се до плато. На твое място не бих го спирала. С какъв ръст си?

174 см съм и 64-65 кг са идеални. До декември трябва да ги пия, а имам още 5-6 кг за сваляне. Не желая по-надолу

# 238
Явно все още не съм достигнала платото.

# 239
  • София
Аз съм 179 см. и на мен 60-62 кг са ми идеални (и недостижими), пак съм си 78 кг (80.5 ми е бил максимума). Бях спаднала до 70 кг. миналата година по това време и през зимата бавно и полека си ги върнах. Не знам обаче дали приема на ХЗТ (естроген) не повлия на напълняването, защото и ТСХто ми скочи рязко.

Общи условия

Активация на акаунт