В момента чета ... 66

• 51 811
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Чета "Сянката на планината" - продължението на "Шантарам".  Имам нужда от разпускащо четиво в момента заради твърде много работа и тази книга ми пасва. Който е харесал "Шантарам", спокойно да посяга и към тази.

# 571
  • Mediterraneo
Шантарам ми е една от топ книгите на мен, въпреки многото отрицателни мнения за нея. Изяде ме отвътре тази книга! Продължението още не съм чела, имам го, чака си реда, по- скоро вдъхновение да имам за нея.
Аз чета Добрата дъщеря на Карин Слотър.

# 572
И моето продължение на Шантарам ме чака:),доста съм позабравила вече от нея:).Сега чета “Conversations with friends “,харесва ми началото,Сали Руни умее да ме грабва.

# 573
  • Бургас
Чета "Кестеновия човек" с удоволствие. Ако имах повече време, щях да чета, докато я свърша. Гадая, предполагам, но знам, че сигурно ще бъда изненадана.

# 574
А аз пък се наслаждавам максимално на "Мирис на смърт" (Саймън Бекет) Simple Smile
Изоставена викторианска болница с прилично количество мумифицирани трупове..т.е. с много работа за д-р Хънтър и какво повече за иска човек?  Simple Smile
Книгата е доволно мрачна, есенна, зловеща...тъкмо като за това време на годината Blush

# 575
В момента чета книги на тема Втора Световна Война. Прочетох Берлинска любовна песен, Под алено небе и Люляковите момичета.
Издирвам Светлината, която не виждаме, но навсякъде удрям на камък Sad
Ще съм много признателена ако някоя дама е склонна да ми продаде тази книжка!

# 576
Саймън Бекет е просто велик! С негова книга човек никога няма да сгреши. А серията му за д-р Хънтър е едно от най-добрите криминалета, писани някога, по мое лично мнение! Аз съм си приготвил неговата "Опасни пътища" за по-нататък. Happy Mijjj, ако ти се намира "Мирис на смърт" в електронен вид и я споделиш, много ще ме зарадваш.

В момента съм на "Водовъртеж от чужди желания" - петата книга от серията за Бабки и Илюшин на Елена Михалкова. Най-меко казано - невероятно добро криминале! Мисълта, че ме чакат още 22 книги от същата поредица ме прави безкрайно щастлив Simple Smile

# 577
Освен "Палми в снега", започнах и книгата на Андерш Руслунд, която "Сиела" издадоха - "Три дни", пак за Пийт Хофман и Еверт Гренс.

Миж, звучи интересно, Саймън Бекет ми е останал извън полезрението.

# 578
И на мен Бекет ми е пропуск,трябва да се коригирам,хубаво е,че постоянно излиза инфо за читави автори,да не би случайно да се изчерпят:)

# 579
  • София
Аз пък нещо не останах кой знае колко впечатлена от Бекет, може би трябва да му дам втори шанс. Иначе започнах "Lost girls" на Анджела Марсънс. Това е трета книга от поредицата за Ким Стоун, мисля че само първите две ги има на български.

# 580
Саймън Бекет е много натуралистичен в описанията си и подробен в информацията, която дава за стадиите на разпадане на телата след смърт (например) и има голяма вероятност на много хора това точно да не допадне.
На мен ми е интересно да чета такива неща ... какво ли би казал психоаналитикът ми, ако имах такъв, хехе Simple Smile
Скрит текст:
За първи път от "Мирис на смърт" например научавам, че освен съдебни антрополози имало и съдебни тафономи. Тафономия - наука за процесите, които едно тяло претърпява след смъртта си до окончателното му фосилизиране.
Другото важно при Саймън Бекет е да се четат книгите му поред. Има развитие на образа на главния герой и житейската му история, както и герои, които са общи за поредицата.

mi6o_i_pe6o, първите книги ги има в ел.вариант. "Мирис на смърт" е сравнително нова и я няма, доколкото знам.

# 581
Не е лош Бекет, но на мен ми е твърде англичанин, което не ми допада особено. Но аз и само Убийства в Манхам съм чела, може пък с другите да разчупва дърварството ... ще го продължа някой ден. Иначе натурализма му ми е интересен с всичките му червейчета и бръмбарчета, като енциклопедия е.

# 582
  • Mostly in my mind

На мен ми е интересно да чета такива неща ... какво ли би казал психоаналитикът ми, ако имах такъв, хехе Simple Smile
Че ти е здрава психиката. Simple Smile

# 583
  • София
"Мирис на смърт" я има на руски във Флибуста - аз си я дръпнах от там, като стана дума за Саймън Бекет. Чела съм само първите няколко книги от поредицата и ми харесаха, така че незаслужено съм го сложила на пауза, ще се поправя.
В момента чета "Кажи, че си моя" от Елисабет Нуребек и съм по средата, дотук - тройка, ако успее да ме впечатли с финала, може и да добавя още.

# 584
  • София
И аз съм от феновете на Саймън Бекет. Разбира се, някои от романите са по-интересни от другите, но като цяло го харесвам. На мен много ми допада, че е твърде англичанин, както пише evencee Simple Smile

Аз съм в някаква дупка след голямата греда с Кен Фолет и може би заради наличието на повече работа и по-малко свободно време.

И една хубава новина за феновете на Робърт Харис - "Фау 2" излиза у нас в началото на ноември, когато всъщност е и световната премиера на романа.

Общи условия

Активация на акаунт