В момента чета ... 66

• 52 589
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Аз привърших "Мозайка от убийства" на Хоровиц. Със смесени чувства съм. Хем ми хареса сюжета, хем тромавичка ми дойде.  Нещо много капризна съм станала след скандинавците Simple Smile

# 481
  • Дъблин
Обожавам да ходя до библиотеката, записах се още на втория месец откакто се преместих в Ирландия. Имам клон на 200 метра от вкъщи и ходя всяка седмица. Вярно, малък клон е и не винаги имат книгите, които искам, но има електронен каталог, от който се поръчват онлайн и ги доставят от друга библиотека в страната, обикновено за седмица-две. За най-новите се чака повече естествено, сега съм се наредила на опашка за новата книга на Антъни Хоровиц, на 168 място съм, но имат и доста копия, ще видим кога ще ме огрее.
По темата, най-после започвам "Жертвите, които правим" на Ю и Р. Поръчката на книгата от България (няма я преведена на английски тук) беше истинска сага, която се развиваше от май до септември, но завърши с щастлив край Heart Eyes

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 00:13 от Smurfieta

# 482
  • Русе
Така прочетох Татуировчикът.
Плюсовете: чете се бързо, кратка е , засяга реални лица и събития.
Минусите: 12 години , е отлежавала историята като сценарий преди да се превърне в роман и колкото и да не ми се иска да го призная има моменти , когато наистина все едно чета нахвърляни  сцени, бързо се прескача от ,,сцена на сцена,, ;
 акцентът е любовта между двамата главни герои.
 Стилът на авторката е посредствен, но историята и съдбата на персонажите ме трогна, просълзих се на последните страници, където следва послеслов какво се е случило с тях след лагера, както и 2 страници, от сина им за тях.

# 483
Дочитам "Острието на бръснача" (хареса ми, макар че други на Моъм са ме впечатлявали повече), започвам "Вила с басейн" на Кох...

# 484
Друговремец - книга шеста, том първи. Blush

# 485
Фенове на библиотеките, можете ли да ми кажете дали има опция ако притежават стари списания да ги сканират и дадат на електронен носител примерно? Ползвали ли сте такава услуга?
Аз в библиотека отдавна не съм стъпвала, та нямам и представа какво предлагат освен книги де (което е ясно). Simple Smile

# 486
  • София
Все още чета Трима в любовта на Арчибалд Кронин. Харесва ми, но не знам защо ми върви бавно. Непременно ще я дочета.
През това време прочетох Все още Алис. Стресна ме книгата. На 50 съм и на теория знам, че животът може да се преобърне ей така за миг и без причина, но пак често се вглеждам в дребнотемието и злободневието. Беше поучителна. Много хубаво написана.
Също прочетох и Човекът в търсене на смисъл на Виктор Франкъл. Още една книга, която те кара да мислиш. Имах я на Киндъл, но доста лошо беше конвертирана, затова си я купих, за да мога да я разлиствам и чета от средата.
Преди дни започнах Макара със син конец на Ан Тайлър. Страхотна книга. Не знам защо Колибри са принудени да я продават по 5 лв (може и да е изчерпана вече, но беше последно 5 лв). Това е е втората книга на Ан Тайлър, която чета (след Уроци по дишане). На мен ми допада много нейният стил. Историята върви плавно, без резки скокове и спадове, чисто по човешки. Има време да осмислиш живота, мислите, чувствата на героите. Да си ги представиш и преживееш. Предполагам, че на някои може да им е скучно такъв начин на писане и развитие на събитията, но на мен много ми харесва.
Така че продължавам с Трима в любовта и Макара със син конец.

# 487
  • Разпиляна във въображението
От доста години посещавам нашата библиотека и много пари са ми спестили. За 10 лв на година чета много нови заглавия. При нас таванът за заемане е 7 книги. Лошото е, че заради короната, работното им време е разделено и приключват в 16.00 ч. Поне да работеха и в събота.

По темата - подхванах  "Силата на шестимата" от Питакъс Лор. Имам много купени и залежали книги, които ще се опитам да понамаля.

# 488
Минавам да похваля Алекзандър Маккол Смит "Дамска детективска агенция номер 1" /слушам я на аудиокнига, отличен четец/, "Лекарки" на Сидни Шелдън и "Чумата" на Албер Камю. Бях писала, че одобрих "Фронт" на Патриша Корнуел, отказвам се от одобрението си. Не успях да я дочета. Отчетох се и с първия Ю Несбю "Снежният човек", доволна съм. Както и от Джой Филдинг "Пътят Лудата река". Втората нейна ми е, възхитена съм. Оказва се, че съм доста доволна от жените автори на трилъри и криминалета.

"Трима в любовта" ми е любимата на Кронин. Бая сълзи съм изплакала на нея. Можем да коментираме в спойлер, когато приключиш. На мен ми вървеше много бързо, но намирах редица сходства в моя предишен начин на живот и този на героинята, определено се припознах, та вероятно този факт е бил решаващ за афинитета ми към това произведение. "Дървото на Юда" пък ми е втората любима от неговите. Преди няколко години изчетох доста от романите му, запецнах на "Дамата с карамфилите" и спрях, имам няколко негови купени, но недочетени. Препоръчвам с две ръце.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 21:54 от Анонимен

# 489
Обожавам Алегзандър М.Смит,всичките му поредици са супер обаятелни,начинът му на изказ е пленителен,много интелигентен,грабващ,книгата “Ана” е чудесна,главните героини на поредиците са човечни,забавни и изключително бързо се сприятеляваш с тях и не искаш книгата да свършва.
Патриша Корнуел започнах с първата й книга Postmortem  и се пристрастих към двойката Скарпета-Марино и продължих да си ги чета с голямо удоволствие,историята в поредицата е с надграждане на характерите,отношенията,личните драми и затова е хубаво да се чете хронологично.

# 490
  • Mediterraneo
"Шепнещият" на Донато Каризи започнах. Май за първи път чета италиански трилър.

# 491
Обожавам Алегзандър М.Смит,всичките му поредици са супер обаятелни,начинът му на изказ е пленителен,много интелигентен,грабващ,книгата “Ана” е чудесна,главните героини на поредиците са човечни,забавни и изключително бързо се сприятеляваш с тях и не искаш книгата да свършва.
Патриша Корнуел започнах с първата й книга Postmortem  и се пристрастих към двойката Скарпета-Марино и продължих да си ги чета с голямо удоволствие,историята в поредицата е с надграждане на характерите,отношенията,личните драми и затова е хубаво да се чете хронологично.
Нещо стилът й не ми допада, така и не мога да му свикна.
А сега продължавам с "На изток от рая", на която бях дала малко почивка. До известно време ми вървеше доста бързо, след това запецнах.

# 492
Зависи много и от превода,аз съм ги чела в оригинал,но всичко е субективно:)
Тарталета,дано ти хареса ,аз я прочетох за нула време.

# 493
Прочетох Пролетен сняг.
Увлекателно написана, но  още в самото начало предусещаш развръзката.
Чела съм и Теменужки през зимата. Тя е  по-изненадваща. Проблемът при нея беше, че ми се размазаха по едно време роднинските и приятелските връзки, но след като препрочетох страниците,  си ги изясних.  Simple Smile

# 494
Май за първи път чета италиански трилър.
Пък аз полски - "И никога не я откриха". Като прочетох анотацията бях на път да я отложа, защото ми напомни за "Шест години" на Коубън, но се оказа че няма много общо. Интересна е, увлекателна, бързо се чете и ме грабна веднага. Добре се е справило момчето, но мисля че с тези две болезнени теми малко е пресолил манджата - и една е достатъчна.

Общи условия

Активация на акаунт