В момента чета ... 66

• 51 848
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Сара Груен - Вода за слонове

# 586

Издирвам Светлината, която не виждаме, но навсякъде удрям на камък Sad
Ще съм много признателена ако някоя дама е склонна да ми продаде тази книжка!
Аз съм я чела в електронен вариант, ако ви устройва, мога да проверя дали не съм я изтрила.

# 587
  • София
Някой се похвали преди няколко дни за някаква книга с Пламъци ( в заглавието или на картинка), криминална. Не мога да я намеря обаче.
Кой я чете?

# 588
  • София
..... започнах и книгата на Андерш Руслунд, която "Сиела" издадоха - "Три дни", пак за Пийт Хофман и Еверт Гренс.
О, хубаво ме подсети! И аз си я купих от Алеята, ще взема да опитам с нея да си оправя книжната дупка. Чела съм другите две издадени на български и ми допаднаха. А Христо Блажев я е харесал доста и сподели, когато я взимах от щанда им, че ако това заглавие успее да се хареса на читателите, ще направят всичко възможно да издадат и другите части от поредицата.

# 589
Венка, и аз се надявам да издадат и други книги от поредицата. Аз съм чела на шведски предишната - "Три часа" (тя също е само от Руслунд), дано най-напред нея да издадат. А иначе има и други книги на Руслунд и Хелстрьом, които са хубави - пак с Еверт Гренс, макар и не с Пийт Хофман. За Хофман е поредица в поредицата.

# 590
  • София
Не е по темата, ама вие ако не знаете, не знам кой. Grinning

Изскочи ми събитие във фейсбук, че този уикенд ще има зад НДК някаква разпродажба на книги за по 5 лв. Имало ли е досега такова събитие? Аз не съм попадала и ако е имало и някой е ходил заслужава ли си?

# 591
  • София
Съвсем по темата е според мен Simple Smile Това събитие всъщност е инициатива на Перото по повод петата им годишнина и сякаш го правят за първа година. Но ми се струва, че районът на НДК покрай алеите и книжните панаири на открито ще се утвърди Simple Smile

Ето и инфо за самото събитие:
Някои от най-популярните български издателства, дългогодишни партньори на Националния център за книгата, ще се включат в инициативата „Всичко е 5“, с която НДК ще отбележи 5-тата година от създаването на Литературен клуб и книжарница „Перото“ и Националния център за книгата, чиито програми „Българска книга“ и „Преводи“ подпомагат автори, преводачи и издатели в създаването и тиражирането на съвременна българска литература и разпространението й по света.
Книжният базар „Всичко е 5“ ще предложи на любителите на книгите широко популярни и по-малко известни заглавия, които те ще може да закупят на символичната цена от 5 лв. Сред заглавията ще има образци от всички жанрове - класическа и съвременна българска литература, световната класика, художествена проза и поезия, драматургия, публицистика, научна, детска литература и мн. др.
Базарът „Всичко е 5“ ще се проведе на 10 и 11 октомври, събота и неделя, на Платформа А6 в парка зад НДК от 10.00 до 19.00 ч.
Източник https://www.facebook.com/events/249719289797685.

# 592
Да, за първи път е, но ми се струва добра идея. Simple Smile

# 593
  • София
Ще се опитам да мина събота, да хвърля едно око. Grinning

# 594
  • София
Аз съм се "отбелязала" за събитието на Перото и току що получих актуализирана информация:
Базарът „Всичко е 5“ ще се проведе на 10 и 11 октомври, събота и неделя, във фоайето на вход А6 от 10.00 до 19.00 ч.
Източник: https://www.facebook.com/events/249719289797685/?source=6&re … tion_history=null

Сигурно се притесняват от евентуален дъжд и мероприятието ще е на закрито.

# 595
Даже ще е топло, странно решение, но има време пак да го ъпдейтнат.
Аз дойдох и друго да кажа, ъ напиша - след дълго и мъчително четене най-сетне приключих "И никога не я откриха". Оценката ми е - Не! или 3 звезди на релси. Добре тръгна в началото, интересно, после влаковете станаха два и накрая манджа с грозде. Едва се устисквам да не напиша нещо издаващо, но като цяло това поведение на героите ми е абсолютно необяснимо и спирам дотук. Не е моята книга и сега разбрах защо има толкова ниска оценка в ГР.

# 596
За който обича биографии , препоръчвам "Ти го каза" на Кони Палмен. Историята на любовта и брака на  Силвия Плат и Тед Хюз, пресъздадена от позицията на Хюз. Той е бил обвиняван , заклеймяван,  за самоубийството на жена си. Съвсем го е компроментирало , че и втората му съпруга, заради която се развежда с Плат  , се самоубива и то с дъщеря му. Не е спойлер, защото за това продължение не става дума в книгата. Доколкото разбрах , дълги години той е мълчал за случилото се, защото е искал да предпази децата си. Книгата е написана по негови дневници, части от които са публикувани след смъртта му.

# 597
"Мирис на смърт" я има на руски във Флибуста - аз си я дръпнах от там, като стана дума за Саймън Бекет...
Благодаря много! Сега я намерих в един от руските тракери. За улеснение на другите, които ще я търсят - на руски името на автора се пише "Саймон Бекетт".

За който обича биографии , препоръчвам "Ти го каза" на Кони Палмен. Историята на любовта и брака на  Силвия Плат и Тед Хюз, пресъздадена от позицията на Хюз. Той е бил обвиняван , заклеймяван,  за самоубийството на жена си. Съвсем го е компроментирало , че и втората му съпруга, заради която се развежда с Плат  , се самоубива и то с дъщеря му. Не е спойлер, защото за това продължение не става дума в книгата. Доколкото разбрах , дълги години той е мълчал за случилото се, защото е искал да предпази децата си. Книгата е написана по негови дневници, части от които са публикувани след смъртта му.
Чудесно! Силвия Плат ми е сред любимите автори. Въпреки че не бих препоръчал "Стъкленият похлупак" да се чете от жени, живеещи сами, през есенно-зимния период Wink Имаш ли биографията в електронен вид?

А аз попаднах на биография на друг любим автор - Джералд Даръл. Написана е много реалистично от Дъглас Ботинг. Прегледах я по диагонал и съм я заделил за предстоящо четене. Използващите руски език могат да я изтеглят в .FB2.ZIP формат от този линк.

# 598
Прочетох Люляковите момичета.
Според мен е прехвалена.
Интересен сюжет, но изграждането на образите на героините беше претупано.
Вместо това е заложено на "екстериора"-протяжно описание на бални зали, рокли, градини и пейзажи.
Ключът на Сара,Крадецът на книги и Изгубената съпруга си ми остават любими на тази тема.

Започнах Сянката на вятъра и на 75стр. я оставих.
В групата във Фейсбук попаднах на пост за Сафон и много хубави мнения.
Не исках да споделям моето защото не ми се четяха отговори от рода, че книгата не е за всеки и едва ли нямам умствения капацитет да я възприема.Simple Smile

Сега съм на Снежно цвете и тайното писмо.
Започна обещаващо, но и там има малко странични отклонения, но се понасят.
Интересна ми е , защото научих за един обичай при китайците, за който не бях чувала.
Бинтоване на краката на малките момичета с цел да останат къси.
Много болезнено чупене на пръсти и понякога се стига до смърт поради натравяне на кръвта. Гангрена и прочие.
Това бил критерий при женитбата.
В Интернет има информация. Няма да пусна снимки тук защото са .....
Какви комплексари са били мъжете преди векове.
Голям страх от жените.
То било обрязване, то бинтоване. Бруталност голяма.
Понякога се радвам, че живея точно тук и в тези времена.
Книгата ми напомня на Пустинно цвете.

Взех от библиотеката Закуска в Тифани и Цар плъх.
Видях, че ги коментирате в темата , а аз съм ги пропуснала.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 06:25 от МАРИ77

# 599
МАРИ77, минаха доста години, откакто прочетох "Сянката на вятъра", така че вече си спомням само най-основното от книгата. Но помня, че ме омагьоса почти от самото начало. Може би наистина не е книга за всеки, но ако в някой момент по-нататък решиш да й дадеш нов шанс, може пък да я погледнеш в друга светлина. Дано да стане така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт