Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 435
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ей това нещо с прозвъняването не го разбирам. И в други училиша е така. Не изкарват списък с второ класиране ами звънят по телефони. Ами ако някой е в гората на палатки без обхват или пък в банята, ако е с температура или просто му е изключен телефона....
И изобщо как се гарантира прозрачност?
Ама сигурно ли е, че целят да постигнат прозрачност Grin

Соник, честито за СМГ!
И честито на Zvanche за АК!

# 61
Заинтересованите чакат това обаждане.

# 62
  • софия
О, моля ти се!

# 63
О, моля ти се!
Всяка година 5-10 деца не се записват. Тези под чертата очакват поканата. Не е някакво чудо невиждано като да не се запишеш в срока и да ти звънят с  предложения 😉
Относно прозрачността - на сайта на училището е списъка, който се актуализира.

# 64
  • София
С оглед на всеобщата нагласа ще си остане в СМГ детето, поне да пробваме как ще е. Ако видя, че не са ок нещата, ще умувам тогава дали да борим ПЧМГ или ще си го върна в ТЕ.

Warwick, с АЕ го записахме. Реших, че няма да го товаря допълнително с втори език, ще има достатъчно други неща, към които да се адаптира. Към немския ще се върнем след 7-ми клас живот и здраве.

# 65
Когато моето дете беше 4ти клас СМГ излизаше с класирания. Само че родителите, които искаха да участват в първо и трето подаваха документи. Във второ  беше автоматично.

Тинки, благодаря!

# 66
Когато моето дете беше 4ти клас СМГ излизаше с класирания. Само че родителите, които искаха да участват в първо и трето подаваха документи. Във второ  беше автоматично.

Тинки, благодаря!
Според мен бъркаш със 7 клас. За 4-ти няма фиксиран брой класирания, ако местата се заемат на 1-во, няма 2-ро и 3-то 🙂

# 67
Да, нямаше фиксиран брой класирания.
Първо всички, които искаха да участват, подаваха за първо. Имаше срок за записване и излизаше второ, ако има незаписали се на първо. Пак срок за записване и т.н. Мен ми беше интересно, защото исках да видя дали моята маймуна ще прескочи бариерата без много подготовка. Е, прескачаше я. Всичко ставаше през сайта.

# 68
Да, спомням си, че пишеха от този до този номер са поканени да се запишат... Тази година, предвид ситуацията и изместените срокове, са решили да ускорят нещата и да звънят. Което спестява непрекъснатото рефрешване на сайта. Иначе списъкът с кандидати и статуса е виден.

# 69
  • София
Тия дни, четейки седмокласната тема и гледайки високите балове за прием в СМГ, се зачудих - излезе ли някъде информация колко деца от СМГ (в периода 5 - 7 клас) са със 100 т. по МАТ и колко с над 90 т.?

# 70
  • София
ох, ве, начиии... Данибон е публикувала бройките седмокласници в почти всички МОН-ски ЧУ в София и ги насмятах на едро колко са общо. 586. За к'во си говорим изобщо Head Band То т'ва не пазар, не ниша, не килер, ми си е някъв малък долап направо... а ние си разсъждаваме за конкуренция, развитие, надграждане. И при това училищата с по над 40 деца в седми клас са направо "бели врани", освен че са и 4 на кръст ... :/

# 71
  • София
С всяка следваща година би трябвало да стават все повече. Предполагам, че част от по-новите училища още нямат седмокласни випуски.

# 72
Мисля, че съм виждала СМГ да публикуват на страницата си колко деца са със 100 т, но тази година не го намирам.

# 73
  • София
И аз не намирам информацията, но може през задния двор да попитам.

Тинки няма ли да ни каже?

По друга тема - моето 6-годишно ще посети ЕСПА фъндей другата седмица и се чудя дали няма да му е трудно със забавните англоговорящи. Английски е  “ползвал” само в youtube и ТВ досега Joy

# 74
  • София
Някой случайно да хвана по бтв новините коментара защо имало свободни места след трето класиране в най-желаните гимназии? Чух анонаса, но не и самия коментар, а на сайта им няма нищо. Просто ми стана любопитно какво ще изфилософстват. Макар че то за НЕГ и СМГ бяха по едно място и май 8 за 1 АЕГ. Малко насила се бяха опитали да го изкарат новина...

Общи условия

Активация на акаунт