Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Сигурно, но пак не бих избрала такова.
Мислиш, че дете учещо в Цар Симеон например има по-малък шанс за реализация в живота от дете учещо в училище, в което децата са по 20, че и повече в клас? Примерно СС. Аз съм сигурен, че едно умно дете ще успее независимо в кое от двете училища е учило.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 19:46 от Анонимен

# 196
  • София
Нико, бре - само ти в тая тема търсиш заветната пряка връзка между началното/основното училище и дългосрочната реализация на човек. Не може ли човек да избере пустото училище и по други критерии. Божееее Weary

# 197
В момента не мога да прочета новите правила.
Някой знае ли как ще се използват УВ лампите в стаите?
Те са канцерогенни за кожата и се надявам да ги ползват само когато няма деца в помещението.

# 198
Нико, бре - само ти в тая тема търсиш заветната пряка връзка между началното/основното училище и дългосрочната реализация на човек. Не може ли човек да избере пустото училище и по други критерии. Божееее Weary
Щом не виждаш връзката между доброто училище и добрата реализация в живота не знам въобще какво правиш в тази тема.

# 199
  • София
От немай-къде седя Joy

А ти до тук една запетайка не си сложил правилно, ама иначе се водиш много успял в живота. Нещо не работи правилно теорията ти за доброто основно училище или ти си пребивавал там само телом.

Дъждец,

11. Озониране и пречистване на въздуха
 Използване на бактерицидни лампи от затворен тип за дезинфекция на въздух, които
могат да работят без прекъсване в присъствието на хора. Препоръчва се
използваните от системите пури да не продуцират озон (ozon-free).
 Използване на устройства за пречистване на въздуха, които да унищожават вируси
и бактерии, в т.ч. вируса на COVID-19.

# 200
  • София
Мислиш, че дете учещо в Цар Симеон например има по-малък шанс за реализация в живота от дете учещо в училище, в което децата са по 20, че и повече в клас? Примерно СС. Аз съм сигурен, че едно умно дете ще успее независимо, в кое от двете училища е учило.
А? Flushed Това пък откъде дойде?! 'Ми не, не мисля така. Мисля, че умното дете, ако има и други важни качества, ще успее и от селското училище. Мисля обаче, че среда от 5-6 деца в училище, не е среда изобщо. Мисля, че не създава възможност за развитие на редица по-важни качества за успех в живота - адаптивност, социални умения, конкуретност, позициониране в разнородна среда, умения за решаване на конфликти, умения за отстояване на позиция, умения за подбор на приятели, изграждане и запазване на приятелства /защото в такъв малък социум приятелствата са изцяло ситуационни/ и т.н.
Аз и ти мислим много различно, така че не се опитвай да предполагаш мислите ми. Joy

# 201
  • в страната на чудесата
Те са канцерогенни за кожата и се надявам да ги ползват само когато няма деца в помещението.
Нощем. Увреждат очите

# 202
Стига бе, хора, между другото, Нико, да знаеш, че Санака е много успял човек, както и Аш, и другите пишещи в темата. Но напълно съм съгласен с Нико, да ви кажа, че е много по-добре класът да е малък в контекста на пандемията.
Санака, напълно си права за класове от 5-6 деца, нямам предвид чак пък толкова малък. Но определено смятам, че е прекрасен клас с размери 10-16 деца и се радвам, че нашият е такъв.

И друго да си кажа, щото винаги съм бил максимално честен в този форум, дори и когато ми е носило негативи. Нико прави такава връзка, за която Аш е напълно права, че не съществува, защото тепърва се сблъсква с въпросите на частното образование и на образованието изобщо. Такава връзка правех и аз, когато започнах да участвам в този форум, когато детето ми беше на 1 годинка. Много, много научих оттогава, от всички вас, за което съм ви много благодарен, а още повече имам да уча оттук нататък. При Нико наистина е по-различна работата обаче, щото той е убеден, че всичко му е ясно Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 20:18 от Татко Мецан

# 203
Нощем. Увреждат очите
Не, не е само нощем. Проучвах ги за вкъщи. Използват UVC лъчи.
Да, ако са от затворен тип и безозонни може да работят, но тези, които изпускат озон и тези, които са отворени са вредни, ако в помещението има човек.
Озонът е много вреден за белия дроб.
Затова след такова облъчване, помещението трябва да се проветрява, ако лампата не е безоозонна.

# 204
Един гледа сватба, друг - брадва. Или всеки с грижите си.
 Просто ми дойде наум, четейки последните постове.

След като в 8 клас се озова в клас със седем-осем деца, на втория ден моята малката заяви, че това не е училище и иска да се маха. Санака, много си права, ама не мога да го кажа толкова добре.

# 205
Та по-хубаво да няма такива лампи, a да си проветряват редовно стаите. Често най-простите решения са най-добрите.

# 206
  • София
Та по-хубаво да няма такива лампи, a да си проветряват редовно стаите. Често най-простите решения са най-добрите.
така де, ама ако не кажат “лампи” цялото бг общественост ще скочи срещу тях.

# 207
Един гледа сватба, друг - брадва. Или всеки с грижите си.
 Просто ми дойде наум, четейки последните постове.
Всеки луд с номера си се казва Joy

Тази дискусия за училищата ми е омръзнала на мен.
Обаче сега забелязам, че може да се отвори ниша за гъвкави училища, предлагащи ОЕС тази година.

За лампите не се знае какви ще са. По принцип те дезинфекцират и повърхностите, но точно тогава не трябва да има хора в стаята. А проветряването с течение е най-доброто.

# 208
  • в страната на чудесата
Какво беше ОЕС?
Дъждец, имам предвид, че би трябвало да ги ползват нощем.
Аз имам известни резерви към тези лампи, не към ефективността, а към безопасността. Освен това основен проблем за ковид е аерозола, т.е. проблем с евентуално заразяване би имало докато децата са там. А те не бива да работят по това време...но не съм се задълбочавала.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 00:12 от Leika_moja

# 209
Мислиш, че дете учещо в Цар Симеон например има по-малък шанс за реализация в живота от дете учещо в училище, в което децата са по 20, че и повече в клас? Примерно СС. Аз съм сигурен, че едно умно дете ще успее независимо, в кое от двете училища е учило.
А? Flushed Това пък откъде дойде?! 'Ми не, не мисля така. Мисля, че умното дете, ако има и други важни качества, ще успее и от селското училище. Мисля обаче, че среда от 5-6 деца в училище, не е среда изобщо. Мисля, че не създава възможност за развитие на редица по-важни качества за успех в живота - адаптивност, социални умения, конкуретност, позициониране в разнородна среда, умения за решаване на конфликти, умения за отстояване на позиция, умения за подбор на приятели, изграждане и запазване на приятелства /защото в такъв малък социум приятелствата са изцяло ситуационни/ и т.н.
Аз и ти мислим много различно, така че не се опитвай да предполагаш мислите ми. Joy
Аз и ти гарантирано мислим и живеем много различно. В това съм напълно сигурен. Моля те отговори с да или не според теб ако едно умно дете учи в СС ще се реализира ли по-добре спрямо Цар Симеон .

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 01:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт