Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 769
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • в страната на чудесата
Може ли аз?
При равни други условия - ДА

# 211
  • София
Обучение в електронна среда.

# 212
  • София
UVC лампите нямат ли за цел да “намаляват” вирусния товар във въздуха на помещенията?

# 213
  • София
Ами ако са само лампи-не. Просто дезинфекцират повърхностите и въздуха за момента. Ние имаме такъв озонатор, който се пуска без присъствието на хора. Добра работа върши, че моите имат алергия към плесени, акари и т.н. Но самият въздух след това няма как да си стои дезинфекциран при наличие на хора. Има обаче и пречистватели, които работят с ув-лампи и въртят въздуха. Тоест, дезинфекцират го и може да работят в присъствието на хора, тъй като лампите са затворени и скрити. От това май повече полза би имало, но едва ли са панацея при толкова много деца на едно място.

# 214
  • София
Едва ли ще има организация, която ще се "остави" само на лампи, според мен те са екстра към дезинфекцията на повърхности. А и МОН нали с вчерашната заповед изискват  дезинфекция на повърхностите и подовете два пъти дневно, преди и след занятия.

# 215
Да не си представяте, че някой ще мие пода на цялото училище два пъти дневно? И ще бърше чиновете и масите. Това в АК трябва една бригада да го прави.

# 216
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние ползваме УВ лампа в работата. Това е супер стар метод за дезинфекция на повърхности, превръща кислорода в озон, затова не трябва да има никой в помещението. Ако се ползват в училище, трябва да е само през нощта, защото изисква сериозно проветрение. А зимно време едно проветряване от 30 минути, ще изстуди много помещенията. Методът е хубав, само при стриктно и правилно ползване, но не съм сигурна, че са добра идея за училища и масовост в употребата.

# 217
  • София
А, това ми напомни нас едно време колко са ни карали да си чистим чиновете със спирт, заради надраскано с химикалка... Голямо творене падаше по тези чинове. И колко мъка когато го триеш Joy

# 218
  • София
Да не си представяте, че някой ще мие пода на цялото училище два пъти дневно? И ще бърше чиновете и масите. Това в АК трябва една бригада да го прави.
В АК отдавна си имат такава бригада, 17 души е.

# 219
  • София
Честно казано, не мисля, че може да опазим децата особено, мерките ще се спазват горе-долу в началото и почти никак след кратко време, това се наблюдава навсякъде и в момента. Пък и независимо от всички дезинфекции, ще си кихат и кашлят насреща и ще дишат един въздух... Стискаме палци само наистина да го изкарват леко, а ако имах дете/възрастен вкъщи с проблеми, просто нямаше да го пусна в клас. След около месец, асо настъпи бум на заразени/починали, просто ще си останем пак вкъщи всички, явно така ще е до ваксина/лекарство.

# 220
Въй, Шарки, би трябвало да се сетя, ама къде толкова акъл петъчно. То е ясно, че всяко училище все някой го чисти, но сега става въпрос за съвсем друго “чистене”.

# 221
  • София
При по-малките аз го виждам да е смесено обучението почти до края на пролетта, ако ще се изолират при първи симптом (един). На тях често я им тече нос, я подкашлят ... Това лято до тука лично аз два пъти се борих с температури - веднъж едното дете, после другото. Не зная как ще върви обучението, докато поединично са си вкъщи (т.е. не с карантина на класа). С някои от учителите имаме вайбър групи и те казват всеки ден какво е взето като материал и какво - не. Други са много по-пестеливи и чакат да мине цяла седмица, та да напишат нещо в дневника.

# 222
  • София
Да, Аш, дано да помислят за тези, които ще си остават вкъщи при леки симптоми, как да им се подава информация за материала и т.н. Че сега би трябвало да се налага по-често от преди. В противен случай, доста хора ще се въздържат да си спират децата. Нашата ЛЛ преди казваше, че леко червено гърло не е повод за спиране от училище, но на нас винаги е давала бележки, защото при сутрешния филтър са предупреждавали и връщат. Като си помисля, че моето едното редовно влачи някоя хрема...

# 223
  • София
Ами честито, Лейди - ще си го гледаш вкъщи (нищо така ще се сближите още повече, освен ако не се престрашиш да извикаш свекървата да живее у вас Heart)

А това възможно ли е:

В противен случай, доста хора ще се въздържат да си спират децата.
Според мен при всеки такъв случай ще се звъни на родител да си прибере детето, както е описано в Насоките.

# 224
Аш, досега не само, че беше възможно, но беше и съвсем често срещано. Ходят си много болни деца, за да не изпускат материал, защото има деца, които трудно наваксват.
Самите деца си казват, че родителите не ги оставят вкъщи.
И ако във втори клас имате пестеливи учители, чакай да станете 4ти.
Тогава изобщо не бях разбрала номера на класната, нито можех да отида в училище. Та, сигурно една седмица се чудих какво са взели и как да си изкомуникирам проблема.

Сега може и да има нещо като сутршен филтър или да се следи по-строго за неразположения. Със сигурност ще има и недоволни родители, защото като им звъннат в 9ч да си приберат детето за кашлица или хрема, ще се чудят как да излязат от работа, къде да го карат това дете, и училището ще трябва пак да балансира.

Общи условия

Активация на акаунт