Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 27 481
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Не знам и аз за маските, чудя се още. Ние още не сме получили конкретни инструкции за тях. Има ли вероятност някое училище да излезе извън рамките на МОН по отношение на маските?
Аз не знам какви точно са рамките на МОН, понеже МОН като институция са ми били винаги едно ниво по-абстрактни, но от първата родителска среща в  'Питагор' оставам с впечатление, че те няма да държат на маските като задалжителна мярка и носенето им ще е изцяло пожелателно от родителите, съответно децата.
Това което заявиха(са заявили, понеже аз не присъствах лично) е , че те самите са наясно, че е трудно да накарат децата да носят маски постянно. Ако родителите сами настояват децата им да са с маски, децата могат да ги носят, но от Питагор няма да настояват за това. Отварям скоба тук, за да кажа, че нашата класна е нова учителка там и има вероятност да не е доразбрала, но ми се струва малко вероятно, понеже е била много категорична за нещата на които ще държат много изкъсо, като униформите, например.
Разбира се всичко по отношение 'COVID-19' подлежи на промяна всеки един момент.

# 361
  • София
При нас маските са задължителни само в общите закрити пространства, не и в класните стаи - пратиха ни подробни мерки.
Днес ни пратиха и инструкции за първия учебен ден. Четох ги два пъти, но още не успявам да ги осмисля - връщам се да чета. Joy

# 362
Вашите са мънички бонбони, няма как с маски.

# 363
  • София
При нас маските са задължителни само в общите закрити пространства, не и в класните стаи - пратиха ни подробни мерки.
Днес ни пратиха и инструкции за първия учебен ден. Четох ги два пъти, но още не успявам да ги осмисля - връщам се да чета. Joy
Ако искаш да ти ги преразкажа - аз се напънах и ги схванах .... горе-долу, след третия прочит Simple Smile

# 364
Кажи де, да видим най-добрите (без капка ирония) какво предвиждат.

# 365
  • София
Ако искаш да ти ги преразкажа - аз се напънах и ги схванах .... горе-долу, след третия прочит Simple Smile
Ти си в другата група - с по-сложните инструкции. Joy А тези, които имат деца и в двете групи /ПУК - 3кл. и 4 - 7кл./, мисля да не планират нищо за уикенда, а да залягат да учат инструкциите. Satisfied

Нот, стройна система за кой, кога и откъде влиза, кога и къде пребивава, и кога и откъде излиза, за която ти трябва карта, компас, GPS и няколкочасова предварителна подготовка, включваща теория и сухи тренировки. Joy

Шегувам се, не са неразбираеми, постарали са се да организират сравнително нормален първи учебен ден за всички, предвид ситуацията, но ми се струва, че е по-добре да има откриване само за ПУК и 1-ви клас. По-големите ще преживеят и без.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 18:19 от sanaka

# 366
  • В офиса
Ахахахаха, а аз се зачудих, че при големите пише "баскетболното игрище", а при малките "долната част на двора", но май иде реч за едно и също място, което е и долната част на двора, и баскетболното игрище. Иначе: едните влизат от там, другите от там, а третите от едикъде си.. crazy.. да имаше карта с 1., 2. и 3. в жълтичко... И аз се шегувам, де, всичко е ясно.

От училището на голямата няма яснота за маските, или аз не знам. Но пък масово учениците от АК са казали, че те в стаите маски няма да носят. Що се пънат да правят правила, дето масово ще се клинчи от тях не знам. Ако ли пък ги задължат, ще настане война май, вече чух определения като "фашисти" Grinning

# 367
  • София
Дори и в час да стоят с маските, извън кампуса мислиш ли?

# 368
  • София
Ох, доволна съм - пукчетата няма да са с маски.

# 369
Аз доволна. Нашите инструкции за 15.09 са в три изречения.
Кратко, точно и ясно. Типично за МГ.Smiley

# 370
Сподели тайните на математиката.

# 371
Ох, баскетболното игрище е там където обичайно ги строяват на първия учебен ден? Simple Smile

# 372
  • София
Значи, ПУК-3 клас са в другия двор, моля, моля (детския с катерушките) Grinning

# 373
  • София
Само за снимките. Откриването ще ви е в същия двор, в който е винаги /Морени 7/. И да не дойдете с токчета. Joy

# 374
  • София
Аз и без това не нося Joy

Общи условия

Активация на акаунт