КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 020
  • 831
  •   1
Отговори
# 120
ХЛ трябва да е едно и да се приема течно.
ШС е допустимо да бъдат под някаква форма "заедно" приемани. НО! Има е там особености. ММ имаше предписание за комбинация от категорично класически хомеопат. Звучеше горе долу така - във вторник ХЛ 1 приема, всички останали дни ШС. Всяка седмица се чуваха.

И тя е класически хомеопат и то известен и уважаван, но всичко което научих днес меко казано ме озадачава...Това за течната форма също не ми е казано, пак го видях тук днес. Всичко накуп пия аз, като ХЛ е за седем дни, а ШС ми каза да пия месец-два. Вече часът не е удобен, но утре ще искам обяснение за всичко. Благодаря ви!

# 121
  • Русе
Лекарството може да се приеме в суха форма(когато разполагате с гранули), но само първия път. От там нататък трябва да е разтворено във вода. Как и по колко се взема казва хомеопата.

# 122
Някой има ли впечатления от Валентина Калайджиева класически хомеопат за гр.Пловдив ?

# 123
Къде може да се прочете защо не е добре да се смесват ХЛ и ШС? Търсих информация в гугъл и за сега намирам само такава, че могат да се комбинират.

# 124
ШС СА също ХЛ. Но в много ниска потенция. Реално имате 2 ХЛ. Всеки ден ли взимате ХЛ в суха форма?
ШС и на ММ бяха за няколко месеца по 3 ден. Имаше липса на костно вещество.

# 125
Къде може да се прочете защо не е добре да се смесват ХЛ и ШС? Търсих информация в гугъл и за сега намирам само такава, че могат да се комбинират.

Смесването на две или повече хомеопатични лекарства / Шуслеровите соли са си хомеопатино лекарство/  са на боаронски принцип, но боаронските хомеопати ползват като най- висока потенция 30 СН и предписанието е, едно сутрин, друго на обяд, трето, понеделник сряда и петък и няма нищо лошо в това, много хора се лекуват така ........, но при класическото лечение се изписва само едно лекарство в минимална доза и прием, като доста често то е във висока потенция от 200СН нагоре, пиша доста често, защото не е задължително и винаги, много зависи от проблема и човека.
Търсете ако искате повече иформация в тази насока, разлика между  класическа хомеопати и боаронска хомеопатия и лечение.

# 126
ШС СА също ХЛ. Но в много ниска потенция. Реално имате 2 ХЛ. Всеки ден ли взимате ХЛ в суха форма?
ХЛ всеки ден в продължение на 7дни по 5гранули от 30СН в суха форма. Шуслеровите са два вида по 3бр от всяко разтворени в 500мл вода, която се пие през деня, всеки ден в продължение на 1-2 месеца, това явно ще се уточнява в последствие.
Наясно съм че трябва да се обсъди с хомеопата, просто ме питате и отговарям Simple Smile

# 127
На нас класическият хомеопат (при когото сме от 15 години и се лекуваме успешно) ни изписва понякога шуслерова сол номер 3, заедно с  хомеопатичното лекарство, като ШС се разтваря в гореща вода и разбира се, не се приемат заедно. Много добре ни действа (на мен и децата). Става въпрос за остри състояния, а не хронични.

# 128
И нашият е изписвал на детето номер 3 при остро.

# 129
Явно е станало обичайна практика класическите хомеопати да изписват Шуслерови соли. Преди повече от 12 години, когато аз се лекувах при класически хомеопат, нямаше такова нещо! От няколко години не съм при такъв хомеопат и сега разбирам, че нещата са се променили. На мен Шуслерови соли ми беше препоръчал боаронски хомеопат, но не ми се отразиха добре и много бързо ги спрях.

# 130
ХЛ всеки ден в продължение на 7дни по 5гранули от 30СН в суха форма. Шуслеровите са два вида по 3бр от всяко разтворени в 500мл вода, която се пие през деня, всеки ден в продължение на 1-2 месеца, това явно ще се уточнява в последствие.
Наясно съм че трябва да се обсъди с хомеопата, просто ме питате и отговарям Simple Smile
7 дни по 5 гранули не е класическо предписания.
За 5 години само 1 път нашия е предписвал ШС и то с основателна причина. Никога не е била повече от една гранула ХЛ. Винаги след първия прием е искала да мине известно време (от ден до седмица), да се чуем и след това да каже как да приемаме лекарството. В момента съм оставана на свобода в приема на лекарството Simple Smile от около два месеца го приемам. След някъде 4-5 чувания, предписанието е - като се влоши конкретния проблем,  ама не по-често от 2 пъти в седмицата да взема 2 капки. Отварям скоба, че проблемът е хроничен, много добре познат на хомеопата и аз вече нямам желание при първата влошаване веднага да взимам мерки, а имам търпение да чакам няколко дни, преди да направя каквото и да било.
Приемала съм всеки ден ХЛ (друго) в самото начало на лечението си. Преди доста години. Винаги е било течно.

# 131
7 дни по 5 гранули не е класическо предписания.
За 5 години само 1 път нашия е предписвал ШС и то с основателна причина. Никога не е била повече от една гранула ХЛ. Винаги след първия прием е искала да мине известно време (от ден до седмица), да се чуем и след това да каже как да приемаме лекарството. В момента съм оставана на свобода в приема на лекарството Simple Smile от около два месеца го приемам. След някъде 4-5 чувания, предписанието е - като се влоши конкретния проблем,  ама не по-често от 2 пъти в седмицата да взема 2 капки. Отварям скоба, че проблемът е хроничен, много добре познат на хомеопата и аз вече нямам желание при първата влошаване веднага да взимам мерки, а имам търпение да чакам няколко дни, преди да направя каквото и да било.
Приемала съм всеки ден ХЛ (друго) в самото начало на лечението си. Преди доста години. Винаги е било течно.

Всичко това ме кара да мисля, че първото предписание е било още по- далеч от класическа хомеопатия...
2х4гранудли- 7 дни
1х4гранули- 14 дни
Всичко в суха форма...
Много ви благодаря, колкото и да не ми се иска съм силно разколебана дали изобщо да продължа с този хомеопат. И друго ме притеснява, всичко което ми е изписано е абсолютно симптоматично, толкова буквално са предписани, че едва ли не ако чета описанията и аз мога да знам какво да си предпиша.

# 132
Истината е, че са много малко бг хомеопати дето спазват принципите на Ханеман, правят някакво осъвременяване на хом. лечение.
Има донякъде резон в това, но се прави малко с лека ръка, според мен. Променя се психиката на хората,  в различните времена, едно от най-трудните неща за хомеопата е  да обясни на пациента, че той трябва да участва активно в лечението си, защото не му се дава хапче за глава, а с хомеопатично лекарство се подпомагат цялостни процеси, при които човек може да съдейства с изборите които прави.
Малко отклонение от въпроса.

# 133
Ралица, всички сме извървяли криволичещ път, докато стигнем до правилния за нас класически хомеопат.

# 134
Истината е, че са много малко бг хомеопати дето спазват принципите на Ханеман, правят някакво осъвременяване на хом. лечение.
Има донякъде резон в това, но се прави малко с лека ръка, според мен. Променя се психиката на хората,  в различните времена, едно от най-трудните неща за хомеопата е  да обясни на пациента, че той трябва да участва активно в лечението си, защото не му се дава хапче за глава, а с хомеопатично лекарство се подпомагат цялостни процеси, при които човек може да съдейства с изборите които прави.
Малко отклонение от въпроса.

Лично "моят" (класически) хомеопат е един от първите и най-добри в града ни, практикува повече от 20 години, постоянно ходи на семинари в чужбина и му имам 100% доверие. Използва винаги само 1 лекарство и както писах, в някои случаи комбинира с ШС, съвсем успешно. Солите са си соли, има ги в храната, във водата и не може да се сложат наравно с хомеопатичните лекарства. Но нека се включи и хомеопат, с мнение по темата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт