КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 043
  • 831
  •   1
Отговори
# 150
  • Точно където трябва
Кое зависи от много фактори не разбрах. Дали ще се справи или колко бързо ще се справи?

# 151
Хомеопатията би се справила с всичко, но зависи от много фактори - натрупани пластове заболявания, фаза на заболяването, индивидуални избори, среда на живот, фактори, които продължават да влияят на здравето негативно.
Какво удобно оправдание за хомеопатията Joy

# 152
Хомеопатията би се справила с всичко, но зависи от много фактори - натрупани пластове заболявания, фаза на заболяването, индивидуални избори, среда на живот, фактори, които продължават да влияят на здравето негативно.

Не, неудобно е. Всъщност пречи. Ханеман говори за негативни поддържащи и възбуждащи причини. Ако лекуваш цироза, а пациентът ти продължава да си сръбва ще има ли лечение? Не. Ако лекуваш жена, жертва на насилие вкъщи и тя знае, че за да започне да възстановява себе си първо трябва да се отдели от отровната среда, ще има ли лечение? Не. Ако лекуваш свито, кротко, послушно дете, то започне да заявява себе си и както обикновено става - от едната крайност мине в другата и "побърква" всички вкъщи и въпреки че си обяснил на родителя, че трябва да прояви толеранс и много внимателно да мине заедно с детето си през този период, а той при първите прояви на неподчинение отново доминира детето или му шибне един шамар, ще има ли лечение? Не.

Хомеопатията НЕ лекува всичко. Би могла, ако пациентът вземе в ръце живота си или най-малкото опита да отстрани негативните възбуждащи или поддържащи причини. При някои хора неврозите са толкова силни, че без терапия няма да помогне хомеопатията. Това е голата истина. Или дори да помогне, ще е временно и релапсите, връщането на състоянието е неизбежно. Нищо няма да се промени, ако нищо не се промени Simple Smile.

Кое зависи от много фактори не разбрах. Дали ще се справи или колко бързо ще се справи?

Зависи от индивидуалната жизнена сила, от нивото на патологични изменения и от коректността на хомеопатичното лечение. Ако вие се порежете и аз се порежа относително по един и същи начин на едно и също място, раните ни ще заздравеят по различно време, по различен начин, даже моите биха могли да се инфектират и т.н., и т.н. Тоест никой не може да се ангажира със срокове.

# 153
  • Точно където трябва
[Зависи от индивидуалната жизнена сила, от нивото на патологични изменения и от коректността на хомеопатичното лечение. Ако вие се порежете и аз се порежа относително по един и същи начин на едно и също място, раните ни ще заздравеят по различно време, по различен начин, даже моите биха могли да се инфектират и т.н., и т.н. Тоест никой не може да се ангажира със срокове.
Не, аз не питах за срокове, питах дали е възможно.

# 154
  • София
Възможно е.

# 155
  • София
А помага ли при гинекологични и чревни проблеми и по скоро при хронична болка от неясен характер с която традиционната медицина не може да се справи?

# 156
  • София
А помага ли при гинекологични и чревни проблеми и по скоро при хронична болка от неясен характер с която традиционната медицина не може да се справи?

Може да помогне за всичко по принцип. Което може да бъде излекувано въобще, може да се излекува и с хомеопатия.

# 157

Всеки има право на избор. Нищо не ти се дава даром и никой не може да носи отговорността за собствените ти избори. Доста дълбок е смисъла и истините в хомеопатията. Но ние сме свикнали предимно да консумираме. А житейските закони си важат и не им пука за това, което сме свикнали и ни е удобно. Факт е, че пациента на хомеопатия подпомага собственото си лечение.
Едно не ми е ясно, защо никой не плюе традиционните методи като не могат да го излекуват, но пък бясно иронизира хомеопатични подход...

# 158
Разбирането на хомеопатичното лечение е първата крачка към излекуването. С малки стъпки, лист по лист се отделят болестотворните слоеве от пациента. Това е съвсем друг поглед върху болест и здраве. Всички се сблъскваме с нещата в живота, въпросът е каква е нашата нагласа да минем през тях. Мисля съм споделяла в групата - системна работа върху моето лично възприятие на живота ми назад, върху възприемането му днес и напред, изключително много помогна на хомеопатията и цялостното ми здравословно състояние.
Имам въпрос към Мечка Малинарка  - диоптрите повлияват ли се от ХЛ?

# 159
  • София
Имам наблюдения върху моите деца - като малки имаха мнооого малък диоптър и астигматизъм, но не са носили очила. Сега, последните прегледи при очен лекар, не показват никакви отклонения. Ако не е от хомеопатията, не знам от какво е.

# 160
  • София
Бихте ли ми препоръчали добър,доказан хомеопат във Варна?

# 161
  • София
Дъщеря ми е на ХЛ при класически хомеопат от бебе (сега е на 14 год,), но миналата година сложи диоптрични очила, които това лято увеличи на 2 диоптъра. Само мога да гадая какво би станало, ако не беше на ХЛ. Thinking

# 162
[Зависи от индивидуалната жизнена сила, от нивото на патологични изменения и от коректността на хомеопатичното лечение. Ако вие се порежете и аз се порежа относително по един и същи начин на едно и също място, раните ни ще заздравеят по различно време, по различен начин, даже моите биха могли да се инфектират и т.н., и т.н. Тоест никой не може да се ангажира със срокове.
Не, аз не питах за срокове, питах дали е възможно.
Възможно е, ако откриеш и премахнеш причините за образуването на шиповете и същевременно започнеш работа с психотерапевт, за да бъдеш по-осъзната, да преодолееш разни травми, да следваш себе си, мечтите си, да твориш, да откриваш кои физически и психоемоционални причини саботират лечението с хомеопатия.
Ако не помогне Х, нещо си прецакала горните условия. Wink
По-добре вложи парите в психотерапевта и подходяща литература от самото начало.

# 163
Жар Птица, да, в зависимост от причините и нивото на патология, разбира се.

"Едно не ми е ясно, защо никой не плюе традиционните методи като не могат да го излекуват, но пък бясно иронизира хомеопатични подход... "

unabella, отдавна не си задавам този въпрос вече... Лекарят (доктор по медицина) е на пиедестал. Индоктринирането във всесилието на конвенционалната медицина и отричането на почти всички останали алтернативи като алабализми започва от най-ранна детска възраст. Като добавим и консуматорската нагласа (днес, тук, сега и веднага, без особени усилия от моя страна, освен да си сипя чаша вода, за да си преглътна хапчето) и ...става ясно.

# 164
  • Точно където трябва
Аз вярвам в хомеопатията, лекувам детето си така, но не ме устройват и уклончиви, общи или никакви отговори. Ще може ли хомеопат, след първото или първите интервюта да ми каже за даден проблем какво подобрение мога да очаквам. Аз обещавам да съдействам всякак. Когато попитах един хомеопат след интервюто, какво да очаквам каза- Ще видим.
Това не приемам.  Приемаме някакво лекарство, може да имаме и влошаване, което, както чета е нормално, но накрая може и да няма подобрение. С какво тогава Х е различна от стандартната медицина.
Пак пояснявам, вярвам в Х, но не сляпо.

Общи условия

Активация на акаунт