КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 767
  • 831
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Много ви благодаря, момичета!

# 436
На дъщеря ми от същата "бебешка" възраст даваме от стъклено шише с капкомер, никога не се е дърпала. Измисляте история за вълшебност на капките и готово 😄

# 437
Втори път преборихме с брийония една хрема, болки в гърлото около сливиците,  общ отпадналост и неразположение. И двата пъти се възстанови за 1, 2 дена. И двата пъти след 4,5 дена пак поява на симптомите. Мислих, че сме готови, но ето от вчера, пак същия проблем ... силна болка в сливиците. Втория път лекарката мислеше да смени брийонията с други, но след интервю, реши да я повтори. Сега, за 3-ти път същото, не знам какво да си мисля. Някакъв коментар?

# 438
  • Бургас
Втори път преборихме с брийония една хрема, болки в гърлото около сливиците,  общ отпадналост и неразположение. И двата пъти се възстанови за 1, 2 дена. И двата пъти след 4,5 дена пак поява на симптомите. Мислих, че сме готови, но ето от вчера, пак същия проблем ... силна болка в сливиците. Втория път лекарката мислеше да смени брийонията с други, но след интервю, реши да я повтори. Сега, за 3-ти път същото, не знам какво да си мисля. Някакъв коментар?

Не знам до колко ще съм ви от помощ , но аз лекувам хронично и вече четвърти месец каквото и лекарство да ми се даде след 3-4 приема влизам в остро с болки в гърлото и отпадналост.

# 439
  • София

Питайте хомеопата си. Но в такива случаи обикновено се играе с потенцията. Или пък, освен острото лекарство, каквото е брионията, се дава миазматично. Или се сменя брионията с друго, което отговаря на повече симптоми. Но всичко е индивидуално, понякога се получава бързо, понякога не. Но във всички случи хомеопатията действа. Дори и да повтаряте симптомите, тя пак си действа и чисти нещо.

# 440
Да, ще говоря с нея. Нашият случай не е хроничен. След каране на сноуборд в планината се проявиха и двата пъти. Сега обаче, не е ходила на сноуборд и пак я заболя. Общо взето за 3 дни неразположение, после 5-6 дни е добре, без симптоми и после пак. Ще видя какво ше каже днес като я чуя, че вчера беше много късно да й звъня,  а и не беше нещо спешно.
Благодаря за коментарите

# 441
Понякога ни се струва, че е еднакво. Хомеопатите виждат повече нюанси. След 10 години хомеопатично лечение, бих обърнала внимание на подобни симптоми, ако се задържат повече от 3 дни без подобрение. В повечето случаи ги минавам без лекарство и само се чуваме с Х да има представа от жизнената ми сила.

# 442
Това, което ме притеснява е повтаряемостта на ситуацията. Иначе, да 3 дни е нищо като време. Проблемът е, че след 3 дни има 5-6 подобрение и после пак 3 дни и така 3 пъти ... Ето това ме притеснява.

# 443
Това, което ме притеснява е повтаряемостта на ситуацията. Иначе, да 3 дни е нищо като време. Проблемът е, че след 3 дни има 5-6 подобрение и после пак 3 дни и така 3 пъти ... Ето това ме притеснява.
Има "затегнато" оздравяване, недостиг на жизнена сила. Подкрепям писаното по-горе от Клер.
Също така понякога (повтарям - понякога) така се поставя началото на хроничност.

# 444
Да, отиваме на меркурий 200. Дано задекстваме жизнените сили!

# 445
  • Бургас
Да, ще говоря с нея. Нашият случай не е хроничен. След каране на сноуборд в планината се проявиха и двата пъти. Сега обаче, не е ходила на сноуборд и пак я заболя. Общо взето за 3 дни неразположение, после 5-6 дни е добре, без симптоми и после пак. Ще видя какво ше каже днес като я чуя, че вчера беше много късно да й звъня,  а и не беше нещо спешно.
Благодаря за коментарите

Аз съм с нещо подобно, откакто се появи този вирус, появява се, изчезва.Няколко години преди това, мисля, че пак от някакъв вирус получих алергичен ринит, появяващ се зимата,при влажно време и при студени крака. Събуждах се алергична реакция при промяна на времето или и аз не знам точно какво, постоянно имах хрема сутрин, кихах.Слава Богу се овладя това състояние, но ми остана някакъв проблем на моменти с гърлото.Скоро изкарахме вируса, при който също носоглътката си я чувствах като изгорена, но забелязах около Коледа до скоро почти всеки ден имах някакво дразнение в гърлото, но не като болно гърло, особено през мъгливо и дъждовно време.Аз го свързвам с мръсотията във въздуха.Тези дни при нас е доста студено, няма влага и съответно нямам това усещане.Мисълта ми е, обърнете внимание кога се появява.

# 446
При дъщеря ми си е нещо ново, от 26.12.2021г. Ново, ново, колко да е ново ... последния й проблем с УНГ беше преди 12 години,  когато имаше силно възпалени уши, бяхме и в болница, макарички в ухото, промивки ... И оттогава няма никакви оплаквания до този декември.
Вчера сменихме с Меркурий 200, но болката не отминава.  Днес е ходила при личната и тя й е дала направление за УНГ. Явно нещо е видяла при прегледа... Не знам, не бях с нея. Това е за сега.
Иначе аз съм с постоянна кашлица, изтичане на секрет назад ... няма оправия ...

# 447
  • Бургас
Да и аз имам едно закашляне, но то също не е всеки ден и не е постоянно.Предимно в мъгли и вечер.Ето от вчера, откакто е слънчево и ясно през деня изобщо не ме е подразнило да се закашлям, дори и носната лигавица усещам по-свободна.Но от Коледа до преди няколко дни осезаемо дразнене имах.

# 448
  • Бургас
Галчудо, сега видях, че си от Бургас. И аз по Коледа и малко след това имах подобни проблеми, някакво дразнене имах. Вече започвам да си мисля, че сериозно ни обгазяват от Нефтозавода. Според мъжа ми по празниците е било идеално времето да си изпускат отровите - хем беше облачно и мрачно, хем мъгливо, хем проверяващите органи почиват.
Не съм от хората, дето вярват в теории на конспирациите и подобни, но то вече човек започва да се замисля.

# 449
  • Бургас
Аз също, но откакто получих алергията взех да обръщам внимание и стигнах до същите изводи, дори и малко повече, защото много хора се оплакват от подобни неща напоследък.Мъглите свалят цялата мръсотия долу.

Общи условия

Активация на акаунт