КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 953
  • 831
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, за първи път реших да отида на хомеопат лекар препоръчан ми от приятел и с добри отзиви като чета. Доста добре се ориентира лекаря и нещата, които ми каза съм съгласна с тях, но ми даде лекарства, които те си приготвят в шишенца, не надписани, нито какво има в тях, нито срокове на годност и така нататък. Това ми се беше случвало само един път с един дерматолог и не приех лечението му. От една страна искам да се доверя и да пробвам, от друга страна това противоречи с моите разбирания да приемам нещо, което не е описано какво е. Имате ли подобен опит и как бихте постъпили вие?

# 601
  • Бургас
Ами питайте го. Не е тайна. Пишете в множествено число. Не ви ли даде само едно лекарство?

# 602
Даде ми 3 шишенца, на капки се приемат. Можеше да питам, но на място не реагирах, а сега се чувствам некомфортно да й звънна и да питам ама какво има в тези шишенца.

# 603
Даде ми 3 шишенца, на капки се приемат. Можеше да питам, но на място не реагирах, а сега се чувствам некомфортно да й звънна и да питам ама какво има в тези шишенца.
3 шишенца, които не са дори надписани, не звучи много добре.
Моят хомеопат ми дава само 1 шишенце, надписано - името на лекарството и каква потенция е.

# 604
  • Бургас
А как се пият тези лекарства? Редуват ли се, наведнъж ли или при определени условия? И как различавате кое кога се взима.

# 605
Аз също, когато давам, давам по 2-3. Конституционално, плюс евентуално миазмично или остри лекарства. Понякога колеги го правят, защото знаят, че пациентите четат в интернет и се автосугестират. Аз лично смятам, че това е нож с две остриета, защото и в двата случая има негативни реакции - липса на доверие или страх от информация в интернет за лекарството. В крайна сметка обаче, изборът е на клиента, ако се страхува от това, което е прочел, да не взема лекарството.

# 606
Да, по схема са. Едните дни се вземат от едното шише, другите от друго. Написани са, колкото да знам за кое шише става въпрос, но не и съдържание. (например Ep.bar 30ch, sep 20ch) Съгласна съм, че пациентите почват да четат в Интернет и може да е заради това, но както казахте всеки си решава после дали ще се довери, но поне да е информиран.

# 607
  • Sofia
Шишенцата с течност радрусвате ли ги?
Преди години ,когато приемах такива,ми беше казано да ги удрям към 50пъти и тогава да ги пия 🤔

# 608
По 10 пъти ги друсам аз 🤣, Доли
И при дъщеря ми се е случвало да даде 2 лекарства, но защото очаква да премине в друго състояние или наближава уикенд,  когато не приема и държи да сме подсигурени.

# 609
  • Бургас
Aguila
Те са си надписани, просто са съкратени имената.Може би и са били изговорени, но ти ако не си запозната не си могла да ги запомниш.

Ep.bar  има ли представа някой кое е? Другото мисля, че е sepia.

# 610
Да, това е името на лекарството, съкратено. А числото е потенцията. Всичко е точно. Wink А вече защо са повече от 1, обяснение може да даде хомеопатът. Simple Smile

# 611
Да, за сепията съм съгласна. Но Epstain bar е вирусът на мононуклеозата. Това е съкращението. Но това е към цел на лечение, а не съдържание вътре, та се чудя. Но няма да ви занимавам повече, че много спамя вече, благодаря ви много за отговорите/информацията на всички!

# 612
Това са имената на л-вата. И имат своя смисъл и място в лечението. Коментирали сме, че понякога се налага да се редуват лекарства при определени обстоятелства.

# 613
Здравейте,искам да попитам,може ли да се съчетава рейки със хомеопатия. Или трябва да избера или едното или другото. Препоръчайте ми добър хомеопат в Пловдив. Благодаря предварително!

# 614
Да, за сепията съм съгласна. Но Epstain bar е вирусът на мононуклеозата. Това е съкращението. Но това е към цел на лечение, а не съдържание вътре, та се чудя. Но няма да ви занимавам повече, че много спамя вече, благодаря ви много за отговорите/информацията на всички!
Не спамите Simple Smile но нямате идея за хомеопатичните лекарства. Те съдържат точно това, което е надписа. Енергията на Sep (сепия). Срокът на годност е безкраен, ако не бъдат компрометирани. За целта стоят далече от слънце, телефони, телевизори, радио. Вижте в темата информативно за хомеопатията и в канала на Мечка Малинарка как се създават ХЛ.

Общи условия

Активация на акаунт