КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 899
  • 831
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,най после се престраших и отидох на хомеопат. Както споделих по рано имам алергии и непоносимости и много се страхувам от лекарства. Хомеопатът ми даде лекарство още във кабинета си. Сега имам леко сърцебиене и повишено кръвно. Това лечебна криза ли е или е моят страх. Колко след приема на лекарството има лечебна криза. Извинявам се че задавам тъпи въпроси,но ми е голям филм.
Дано да устискам и да завърша лечението си. Много искам да се лекувам със хомеопатия и да се излекувам.

# 646
Здравейте,най после се престраших и отидох на хомеопат. Както споделих по рано имам алергии и непоносимости и много се страхувам от лекарства. Хомеопатът ми даде лекарство още във кабинета си. Сега имам леко сърцебиене и повишено кръвно. Това лечебна криза ли е или е моят страх. Колко след приема на лекарството има лечебна криза. Извинявам се че задавам тъпи въпроси,но ми е голям филм.
Дано да устискам и да завърша лечението си. Много искам да се лекувам със хомеопатия и да се излекувам.

Здравейте! Не може да даде никой тук категоричен отговор дали е засилване на съществуващи симптоми, или вашият страх (което впрочем е едно и също Simple Smile) Не е нужно обаче да имате лечебна криза. И да добавя: Не е смел човекът, който няма страхове, смел е този, който се изправя пред тях и действа въпреки тях. Green Heart

# 647
Много Благодаря Мечка Малинарка!
Аз споделих със хомеопата за страховете си от лечебните кризи. Той каза че е избрал подходящата потенция за да нямам лечебна криза.
Озадачава ме едно нещо. Навсякъде пишат че се дава само едно лекарство,а на мен ми даде четири. Това правилно ли е,има ли изключения.

# 648
А при кого отидохте в крайна сметка?

# 649
А при кого отидохте в крайна сметка?

Отидох във София. Исках да намеря във Пловдив за да ми е по близо,но не знаех на кого да се доверя. Дано да не съм сгрешила

# 650
Много Благодаря Мечка Малинарка!
Аз споделих със хомеопата за страховете си от лечебните кризи. Той каза че е избрал подходящата потенция за да нямам лечебна криза.
Озадачава ме едно нещо. Навсякъде пишат че се дава само едно лекарство,а на мен ми даде четири. Това правилно ли е,има ли изключения.
Има изключения. Много зависи как ги приемате. Обикновено когато се налага редуване, известно време се взема едното, а примерно веднъж или два пъти в "неделя" се взема другото, но при специфични условия. Най-често повече медикаменти се дават, когато хомеопатът смята, че има да "чисти" определени слоеве. Например понякога се налага лечението да започне с туя, сулфур, карцинозин, това да изчисти определен слой, да отвори и изясни терена и т.н. Понякога се дават нозоди, саркоди (хомеопатични бактерии и т.н.). След това се дава конституционално евентуално. Аз давам и тези, които смятам, че са показани за остри състояния, а не като се случи, човек да се чуди къде да ги търси спешно и т.н. Много е индивидуално.

Да добавя: Това, че сте се доверили (а дали сте? Simple Smile ) не означава, че доверието ви ще бъде оправдано. Ние всички имаме определени очаквания - понякога те са свръхочаквания към нас като лечители. Днес имах такъв дълъг чат, точно поради свръхочаквания, пък никой не е Господ. Важното е, че сте стъпили на пътя. Някога първият ми хомеопат имаше известни успехи при децата при остри състояния, но конституционално хич го нямаше в нашия случай (което не означава, че не е помогнал на други хора). Аз вярвах, че е Господ. Е, слязох на земята. Научих се да прощавам, да нямам очаквания.
Важното е, че понякога картината много ясно личи, друг път не толкова. При деца е още по-трудно - хомеопатът предписва по думите на майката, а майката НЕ е обучена да вижда това, което вижда хомеопатът. Например често родителят остава сляп за дребни, но важни симптоми, защото е фокусиран я в някоя кашлица, я в хремата. И става един развален телефон, който не води до нищо. Това, че се знаят лекарствата и принципите съвсем не означава, че хомеопатът не може да сгреши медикамента, още повече като не наблюдава детето.

Имах преди години колежка, която (при остро болно дете) искаше родителят да включи камера на телефона и да наблюдава незабелязано детето в продължение на няколко часа. Всичко това било поради дискусия с родителя. Родителят твърдял, че детето си лежало спокойно и нямало двигателно неспокойствие. На камерата се е видяло, че детето лежи, не се върти, но мачка пръсти под одеялото, тоест има изразена тревожност. Родителят твърдял, че капризничело, на камерата се видяло, че детето мрънка САМО когато родителят непрекъснато му бута я вода, я чай, я сок, които детето НЕ иска - е това каприз ли е? Изобщо всеки вижда различно, а притеснен родител съвсем... Simple Smile Но едно е да се вземат два симптома - лежи спокойно, но капризничи. И лежи, но има нервно напрежение, и реагира по-бурно при обезпокояване. Съвсем различни лекарства излизат показани...
Та това е нормално, затова се работи трудно с деца, а докато се изяснят някои "недоразумения", денят си отива, кой може да си позволи цял ден да наблюдава дете. Затова съветвам родителите да се обучават на наблюдение, мисля даже, че имаше статия някъде какво и как да наблюдаваме... Аз лично обичам да се впускам в дълбоките дебри на тежкото хронично лечение.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 20:11 от Мечка Малинарка

# 651
Мнения за Пепа Марчева хомеопат от Пловдив

# 652
Аз като пиша на хомеопата ни, за детето (много е удобно за мен, че има сайт и не се налага всеки път да ходим до кабинета), винаги става дълго, чак се чудя дали не му досаждам, но описвам всичко, което знам, че може да ме пита, за да е по-ясна картината. Досега не е сгрешил с лекарство. Simple Smile

# 653
Ако Ви попадне статията, ще се радвам да я споделите. Ние с дъщеря ми винаги ходим на място. С времето се понаучих какво ме питат и за какво да следя, но да, понякога се вторачваме в погрешно нещо.

Мечка Малинарка, бихте ли споделили дали имате опит с кефалхематом?

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:35 от Г-жа Шантал

# 654
Мечка Малинарка, бихте ли споделили дали имате опит с кефалхематом?
Личен опит не, но ако отчетем  травмата - арника, натриум сулфурикум, силика, карцинозин и още няколко по-малки лекарства, според зависи от другата симптоматика. Арника на първо място. Зависи също така какво време е минало от раждането, осификация

# 655
Благодаря, на 10 дни е бебето, не знам защо чак сега ми хрумна да опитаме и с хомеопатия, дано се повлияе добре.

# 656
  • Точно където трябва
Хомеопатията справя ли се с автоимунни заболявания?

# 657
  • Бургас
Хомеопатията справя ли се с автоимунни заболявания?

Да

# 658
Здравейте. Детето ми е на 3г и в момента е с пневмококова инфекция в носа, но симптоматиката е много лека. Възможно ли е бактерията да се излекува с хомеопатия и без да се налага антибиотично лечение?

# 659
Здравейте. Детето ми е на 3г и в момента е с пневмококова инфекция в носа, но симптоматиката е много лека. Възможно ли е бактерията да се излекува с хомеопатия и без да се налага антибиотично лечение?
Възможно е

Общи условия

Активация на акаунт