КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 967
  • 831
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: Бонбон911 link=topic=1237332.msg42109700#msg42109700 date=161026510[url
[/url]0]
Това е детокс хомеопатичен режим,поне така знам.Дали някой от Вас знае повече за това , и къде бих могла да попрочета за него. Моля да ме насочите.🌺🌺🌺
Ние разбрахме, че имате "детокс" предписание. Но НЯМА ТАКОВА В КЛАСИЧЕСКАТА ХОМЕОПАТИЯ. Така че - четете.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 16:35 от Жар_птица

# 91
Здравейте.
Аз изрично написах,че нямам представа от хомеопатията и за това поисках мнение тук.Не съм оспорила нито един Ваш коментар именно поради факта,че не съм запозната.По повод детокса, И това че хомеопата е класически, Ви написах това което знам и в което е (специализиран) и какъвто се води хомеопата при който бях. Ако имах излишно свободно време в което да прочета 40 теми щях да го направя и може би въпрос тук нямаше и да отправя,но аз не разполагам с такова! Първата тема, която е обобщение на хомеопатията я прочетох.Въпреки това пуснах пост ,понеже последните няколко коментара ми изглеждаха на съвестни и добре запознати хора от които мога да почерпя опит и съвет,нищо повече!Снимката, която прикачвам е за да видите,че все пак такава хомеопатия има,до колко обаче е хомеопатия и кой принцип следва това няма значение.Първоначалния ми коментар тук беше свързан не толкова с това дали схемата има общо с класическата хомеопатия или не,а дали тук има хора,които са имали среща с някое от лекарствата изписани по схемата и дали запознаете с хомеопатичните лекарства я смятат за опасна или не здравословно, при евентуалното й започване.
Благодаря на всички, включили се!
Бъдете здрави.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 14:34 от Бонбон911

# 92
Бонбон911 би било доста трудно за всеки пишещ в темата да ви систематизира цялата информация за класическата хомеопатия и да Ви я е предложи. Отговориха Ви, че това не е предписание, което следва класическата хомеопатия, както и че последиците от приема на всичките тези лекарства в суха форма не могат да бъдат известни на който и да било, за да Ви се отговори дали е опасно или безопасно. Няма значение дали някой от пишещите в темата е използвал едно или друго от предписаните Ви лекарства, защото това няма да Ви помогне по никакъв начин, тъй като предписанията в класическата хомеопатия са строго индивидуални. Ако прочетете първия пост на темата Информативно за хомеопатията, там е написано какви са принципите на класическата хомеопатия и всяко отклонение от тях не е правилно. Хомеопатичен детокс в класическата хомеопатия не съществува и е против принципите на лечението. Аз не бих ползвала такава схема от лекарства.
И последно- когато реших да лекувам себе си и децата ми с класическа хомеопатия изчетох всички теми, които са свързани с обсъждането й, включително и инфо от други източници. Сменихме няколко хомеопата, които не следваха тези принципи, не само защото нямаше дълготраен ефект от лечението, а и защото се опасявах от последиците от това лечение. В по- старите теми особено има доста информация от действащи хомеопати, която може да Ви е от полза. Успех!

# 93
Бонбон911, докато да го напишете последния си пост, половин тема щяхте да изчетете. Ваш е изборът как да степенувате нещата в живота си. Повечето в темата сме извървяли дълъг път в хомеопатичното лечение, много сме питали, много сме търсили помощ тук.
Ето жокер за съкращаване на четенето: вижте отговорите на Мечка Малинарка и д-р Ваня Косева.

# 94
Накратко, това може да е детокс с хомеопатични лекарства, но не е съгласно принципите на класическата хомеопатия. А използването на хомеопатични лекарства извън тези принципи и закони - да, може да навреди. Може да се случат някои неща, които желаете, но в по-дългосрочен план проблемът ви може да се премести другаде и стане по-дълбок. Целта на хомеопатията не е само да реши моментния въпрос, а да изхвърли причината вън от организма. С неправилно предписание на лекарство,симптома може да изчезне, но болестта си е в нас, за да се прояви пак след време в по-жизненоважен орган.

# 95
Благодаря за адекватния и конкретен отговор.
За всички останали, не ми казвайте какво съм можела и какво не да направя. Аз Решавам,след като съм преценила да попитам значи така съм сметнала за добре.А щом не можете да ми отговорите на това което Ви питам,може да спестите излишния спам в темата и да насочите упреците си и даването на наклон и тон в живота към членове на вашето семейство.
По-малко злоба, по малко болести ще Ви навестяват.
Всичко хубаво.
Накратко, това може да е детокс с хомеопатични лекарства, но не е съгласно принципите на класическата хомеопатия. А използването на хомеопатични лекарства извън тези принципи и закони - да, може да навреди. Може да се случат някои неща, които желаете, но в по-дългосрочен план проблемът ви може да се премести другаде и стане по-дълбок. Целта на хомеопатията не е само да реши моментния въпрос, а да изхвърли причината вън от организма. С неправилно предписание на лекарство,симптома може да изчезне, но болестта си е в нас, за да се прояви пак след време в по-жизненоважен орган.

# 96
  • Русе
Съжалявам, но не се стърпях.
То се вижда кой е с болестите и на кой са му изписали една камара лекарства "да се чисти".

# 97
Ако бяхте здрави,нямаше да сте на "ти" с хомеопатията и редовен член тук.😉
Толкова от мен!
То се вижда кой е с болестите и на кой са му изписали една камара лекарства "да се чисти".

# 98
  • Русе
Толкова от мен!
Ами представете си - някои имаме и деца. И заради тях сме се запознали с хомеопатията и сме чели, и сме се интересували...

# 99
А аз нямам ,точно за това не съм се запознава с нея и без да имам и представа от хомеопатията реших да направя среща с хомеопат.
Преди да съдите кой какъв дали е болен или здрав и защо не се е запознал с нещо си би било добре преди това да се запознаете с човека или историята му.
Ако се сблъскате с объркани документи ,грешна диагноза и лечение, а след това и прочетете за кортикостероидите ще разберете защо на здрав човек би му се наложило да потърси помощ . ТОВА Е от мен,излизам от темата !
Бъдете здрави.
Толкова от мен!
Ами представете си - някои имаме и деца. И заради тях сме се запознали с хомеопатията и сме чели, и сме се интересували...

# 100
Здравейте, Бонбон911!

Както вече са ви отговорили, предписанието НЕ е съобразено с принципите на класическата хомеопатия. Можете да погледнете 8-те видеа за принципите на хомеопатичното лечение в ютуб канала на "Здраве и хомеопатия" и ще съберете информация.

За антидоти - не се тревожете излишно! Съжалявам, че сте поредния човек, подвел се по тази мода с детокса... Писала съм статии по въпроса, но за съжаление "мекото и лекото" в хомеопатията влече дори лечителите да нарушават природните закони.

# 101
Много е смешна котчицата, когато успея да й дам ХЛ. Удря я на сън. То не, че не спят 22 часа на ден котките. Ама имам две и са горе-долу с един и същи ритъм игра/спане. Ей сега дребния излезе на разходка, след като един час не се спря да беснее. Каката само се местеше къде да дреме. Много се надявам да й помогне това лекарство да не бъде толкова лакома .... Не успявам редовно да й го давам. Издебвам я вече на два пъти да е жадна и го слагам в паничката с разбъркана вода.

# 102
Здравейте , имам високи тсх хормони на щитовидна и високо Мат -антитела . Ходих само веднъж на ендоккринолог , повече не отидох . Според вас с тези нива на хормоните отключила ли съм автоимунен процес -Хашимото? Важно е да кажа,че всивко това се случи след месеци на много силен стрес започнал и завършил с смъртта на мои близки . Започна като паник атаки, не спях , отлсабнах много ,не ядях , постоянно лоши мисли , премрежване пред очите , изтръпване в челюста и в крайниците и сковаване и световъртеж ,сърцебиене ,треперене,стискане в групата.задух,цикула ми закъснявеше месец и т.н . Започнах да приемем хомеопатия на бойрон по предписание на доктор Михайлов и билки,по собствено желание спрях млечни глутен и захар и започнах бавно,но славно да се чувствам малко по добре , ходих на котролно тсх и хормона беше се смалил от 4 на 2 , беше влязал в нормаа с изключение на антителата.С идването на септември и започването на работа(учител съм ),започна и стреса и страх от този вирус ,който постоянно ни насаждаха, и аз бях вече започнала да си ям всичко и бях спряла хомеопатия и симтомите се върнаха отново.. хормона се беше качил 7 и нещо..... много се уплаших . веднага спрях глутен млечни и захар и се обадих на класически хомеопат в София .От тогава съм на строга диета и на класическо ХЛ.Пия и Много добавки за регулиране а цикъла ,последният месец ми дойде точно на време ,сега ще видим ,но  е много болезнен. Та въпросът  ми е има ли някой ,който лекува Хашимото с хомеопатия успешно?

# 103
  • В градината...
Аз приемам хомеопатични лекарства, но си пия и еутирокса.
А от скоро съм и с високо кръвно.

# 104
Здравейте! Лекува се. НО според зависи от степента на патология и отговорното отношение към лечението. Добавките от хомеопата ли са изписани?

Общи условия

Активация на акаунт