КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 827
  • 831
  •   1
Отговори
# 525

Това е много интересно. Значи осцилококцинум си е монопрепарат в потенция 200 и то в Раков миазъм?
Това означава, че предназначението му за широко използване като антивирусно лекарство може да бъде доста опасно. В момента може да потисне симптомите и даде вид, че болестта е овладяна, но в дългосрочен план същата тази болест е възможно да се появи на по-дълбоко ниво в спектъра на раковия миазъм.
А ковид, че протича в сифилитично-туберкулинов спектър, това значи ли, че сблъсквайки се с ковид, това ни вкарва в някой от тези миазми?
Или нашият собствен миазъм определя как ще мине през нас ковид?
Имам чувството, че и двете са верни.

Миазмичната теория е сложна и трън в петата на много хомеопати.
Всеки миазъм има определени черти, характеристики. Всеки човек има разнообразни черти, характеристики, поведения - шарено. Но като цяло в конкретен момент преобладаваме някъде. Аз съм псоро-сикотична например, независимо от туберкулинови, ракови, сифилитични черти и периодични поведения. Миазмът,  в който сме като цяло в момента, наистина определя до известна степен как ще протече заболяването. Знаем например, че КОВИД в първоначалния му вариант поне, се отличаваше с влошаване-подобрение-влошаване. Тук се намесват псорични и туб.лекарства. Псоричният човек боледува по определен начин - има общовалидни признаци, туберкулиновият - по друг, сикотичният - по трети. Би могло да се каже, че и на двата въпроса отговорът е ДА, макар че на първия - временно влизаме в това състояние (което впрочем правим ежедневно). Специално иначе за ковид, осцилококцинум трудно ще потисне остро заболяване, но като цяло първата част на поста ви е вярна. В осцилококцинум има и туберкулинови характеристики, затова говоря като цяло. Да, при първи симптоми, ако са в картината му, може да свърши чудна работа. Със същия успех това може да е и Инфлуенцинум. А може и да е директно друго лекарство, покриващо туб-сиф спектър на заболяването.

Монопрепарат е, има своя картина ,вписан е в реперториумите, тоест знаем какво може да предизвика в здрав човек, респективно да излекува болен с подобни симптоми.

# 526
При прием на хомеопатично лекарство със силна потенция еднократно,колко време не трябва да се приемат други лекарства,за да не се антидотира?

# 527
  • Русе
При прием на хомеопатично лекарство със силна потенция еднократно,колко време не трябва да се приемат други лекарства,за да не се антидотира?
Ами, питайте хомеопата си. Всеки случай е индивидуален.

# 528

Какви други?

# 529

Няма СИЛНА потенция. Има НИСКИ и ВИСОКИ.

Няма значение дали е ниска или висока потенцията на ХЛ. Хомеопатът ви ще прецени в зависимост от ХЛ, алопатичните лекарства и състоянието на пациента кога да приемете ХЛ.
Аз съм с редовен прием на алопатични за високо кръвно (за съжаление все още стои този проблем), хомеопатът ми е запознат. Тях ги приемам сутрин, а когато имам ХЛ, което не е от спешен порядък, най-често вечер. Когато ХЛ е от спешен порядък, много правила може и да се пропуснат при необходимост. Приемала съм и три пъти на ден, без значение от регулярните.

# 530

Какви други?

Примерно инфлуцид, сироп за кашлица...

# 531
Преди години, моят хомеопат ми каза, сиропа за кашлица да го изхвърля в кофата за боклук. Simple Smile

# 532
По принцип НЕ се приема друго хомеопатично, освен ако хомеопатът не го е назначил, особено коктейл (сбор от няколко хомеопатични на принципа "което каквото забърше като симптом"), когато има класическо лечение. Инфлуцид е точно такъв коктейл...

# 533
По принцип НЕ се приема друго хомеопатично, освен ако хомеопатът не го е назначил, особено коктейл (сбор от няколко хомеопатични на принципа "което каквото забърше като симптом"), когато има класическо лечение. Инфлуцид е точно такъв коктейл...

Благодаря за отговора

# 534
Здравейте, мамчета!
Синът ми е на 4 години и има сезонна алергия към полените. Бих те ли ми казали кой хомеопатичен продукт ще е най подходящ за него. Живеем в чужбина нямам възможност да го карам на лекар защото тука дават само противоалергични. От два дена взе да се прокашля, днес вече кихаме и има хрема.
Ще съм благодарна за всеки един съвет.
Благодаря ви.

# 535
Здравейте, детето ми на 2.4 е с трета сливица и съответно много боледува. От Декември до сега редуваме стафилокок и мораксела в носа, педиатъра разбира се постоянно изписва аб капки… няма д ави кажа колко съм му слагала. Не виждам вчее никакъв смисъл, като това е омагьосан кръг. Този път съм решила да пробвам с хомеопатия. Хремата му неше адски зелена - давах калиум брихоникум 9 ch и за два дена стана бяла. Сега издухва много гъсти, бели, злузести с много лек оттенък на зелено (извинявам се за подробното описание). Кой препарат сега е подходящ да му дам? Ще се радвам да споделите мнение ☘ кашля влажно, гърдите са чисти.

# 536
  • Русе
Момичета, не очаквайте тук някой да ви даде съвет за това какви хомеопатични лекарства да дадете. Малки са ви децата, което значи, че имате повече време да седнете и да попрочетете темата "Информативно за хомеопатията". Не е голяма.

# 537
Момичета, не очаквайте тук някой да ви даде съвет за това какви хомеопатични лекарства да дадете. Малки са ви децата, което значи, че имате повече време да седнете и да попрочетете темата "Информативно за хомеопатията". Не е голяма.

Благодаря за насоката ☘

# 538
  • Бургас
Здравейте, мамчета!
Синът ми е на 4 години и има сезонна алергия към полените. Бих те ли ми казали кой хомеопатичен продукт ще е най подходящ за него. Живеем в чужбина нямам възможност да го карам на лекар защото тука дават само противоалергични. От два дена взе да се прокашля, днес вече кихаме и има хрема.
Благодаря ви.

За съжаление наистина е строго индивидуално. Ние със сина ми сме имали алергична хрема по една и също време с еднакви симптоми, но нашия хомеопат ни изписа различни препарати. На мен ми помогна моето конституционно лекарство. Щом нямаш достъп до хомеопат наистина остава да четеш в интернет и да пробваш, макар че това е нож с две остриета, защото може и да се влоши ако не дадеш правилното лекарство. Най-лесното е да му дадете някой комбиниран препарат за целта и да се надявате някоя от съставките да му подейства. Да, знам че това не е истинска хомеопатия, но човек като е отчаян взема отчаяни мерки. В коя държава се намирате? Потърсете в интернет или попитайте в някоя група/форум за хомеопат. Може да има при вас.

# 539
Здравейте, мамчета!
Благодаря ви.

За съжаление наистина е строго индивидуално. Ние със сина ми сме имали алергична хрема по една и също време с еднакви симптоми, но нашия хомеопат ни изписа различни препарати. На мен ми помогна моето конституционно лекарство. Щом нямаш достъп до хомеопат наистина остава да четеш в интернет и да пробваш, макар че това е нож с две остриета, защото може и да се влоши ако не дадеш правилното лекарство. Най-лесното е да му дадете някой комбиниран препарат за целта и да се надявате някоя от съставките да му подейства. Да, знам че това не е истинска хомеопатия, но човек като е отчаян взема отчаяни мерки. В коя държава се намирате? Потърсете в интернет или попитайте в някоя група/форум за хомеопат. Може да има при вас.
Такива отчаяни мерки, може да влошат много състоянието и да объркат организма. Ако няма достъп до хомеопат, по-добре билки, диета или каквото и да е друго!?

Общи условия

Активация на акаунт