КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 956
  • 831
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, аз пк си позволявам да пиша тук, но бих се радвала на ващите мнения от личен опит. Детето ми както бях писала по-горе е с поредната бактерия в носа (Мораксела). Приема от събота калиум бихроникум 9 ch 3 х 5. Мног бързо имаше подобрение - хремата от зелена стана бяла и намаля. Да.. но от вчера отново има много хрема и пак зелена. Това значи ли, че не е точното лекарство? Издирвам мнения за добър хомеопат и ще го водя, но до тогава имам изписано това.

# 541
Този филм с хремите го играхме и ние, плюс синузит. Вече няма нито едно от двете. НО, не сме спирали лечението в продължение на 10 години (Сега е на 16г.). Искам да кажа, че това състояние ще рецидивира постоянно, за дълго време и оправия има, но трябва да се реагира всеки път. При нас и по 2 пъти месечно сме ходили на преглед, а облекчението не беше напълно. Винаги си имаше сополи, запушен нос дори и в периодите на подобрение. Вече, както казах, няма синузит, нито хрема. Остана една алергична кашлица, но тя е по-скоро от стомашен рефлукс, който едва сега започваме да лекуваме. Към хомеопатичното лечение добавихме иглотерапия и нагревки, също и посещения в солна стая.

# 542
Здравейте, аз пк си позволявам да пиша тук, но бих се радвала на ващите мнения от личен опит. Детето ми както бях писала по-горе е с поредната бактерия в носа (Мораксела). Приема от събота калиум бихроникум 9 ch 3 х 5. Мног бързо имаше подобрение - хремата от зелена стана бяла и намаля. Да.. но от вчера отново има много хрема и пак зелена. Това значи ли, че не е точното лекарство? Издирвам мнения за добър хомеопат и ще го водя, но до тогава имам изписано това.
калиум бихроникум 9 ch 3 х 5 - това, ако е три пъти по пет гранули, не е класическо предписание, още повече за толкова дълъг период.
Хомеопатичните лекарства се разреждат, съгласно указание от хомеопата ви.
Няма как тук да получите отговор дали е точното лекарство.

# 543
Боаронско симптоматично предписание, не на база тоталност, така звучи. Не е класическо и не е точно

# 544
  • Бургас
калиум бихроникум е типичното предписание от всеки боаронски хомеопат за зелена хрема. Даже вече и някои лични лекари и УНГ го изписват. Аз също съм го приемала за това и хремата ми стана задна. Смених си хомеопата и се оправих с други лекарства.

# 545
Благодаря Ви. Много “боса” съм в това. Четох, четох за хомеопатията като цяло, и ми е трудно все още. Детето ми е малко, откакто е на ясла боледува много зарди третата сливица. Има един литър аб капки в носа, отделно не ми се говори за другите неща. И не попадаме на свестни доктори, хомеопти и прочее. Вече съм се спряла на една от гр. Варна, в понеделник ще й звъня за час за интервю. А сега спирам явно този брихоникум. Благодаря ви!

# 546
Благодаря Ви. Много “боса” съм в това. Четох, четох за хомеопатията като цяло, и ми е трудно все още. Детето ми е малко, откакто е на ясла боледува много зарди третата сливица. Има един литър аб капки в носа, отделно не ми се говори за другите неща. И не попадаме на свестни доктори, хомеопти и прочее. Вече съм се спряла на една от гр. Варна, в понеделник ще й звъня за час за интервю. А сега спирам явно този брихоникум. Благодаря ви!
Преди да си запазите час установете дали дава по едно течно лекарство! Няма нищо неудобно в това да я попитате по телефона и нея.

# 547
  • Русе
Абе, не е задължително да изписва течно лекарство, но ако е на гранули трябва за обясни как да се разтворят. Хомеопатът на децата ми само при първото интервю ни приготви лекарството. От там нататък аз си ги купувах и си ги разреждах по указание.

# 548
Абе, не е задължително да изписва течно лекарство, но ако е на гранули трябва за обясни как да се разтворят. Хомеопатът на децата ми само при първото интервю ни приготви лекарството. От там нататък аз си ги купувах и си ги разреждах по указание.
Да, аз и това го броя за течно лекарство. Защото приемът му е в такава форма. И моите повечето са на гранули. Така е мн по-удобно съхранението им. Може би трябваше да се изразя по-точно.

# 549
Всяка упорито заселила се бактерия изисква дълбинно, конституционално лечение, а не симптоматично. Хремата е следствие, не е причина.
И да, кали би се изписва поголовно за "зелени сополи", с ефект никакъв или временен.

# 550
  • Русе
Да, аз и това го броя за течно лекарство. Защото приемът му е в такава форма. И моите повечето са на гранули. Така е мн по-удобно съхранението им. Може би трябваше да се изразя по-точно.
Аз исках да доуточня, щото ние си ги знаем тези неща, но тепърва запознаващите се с хомеопатията не. Simple Smile

# 551
калиум бихроникум е типичното предписание от всеки боаронски хомеопат за зелена хрема. Даже вече и някои лични лекари и УНГ го изписват. Аз също съм го приемала за това и хремата ми стана задна. Смених си хомеопата и се оправих с други лекарства.

Влизам да кажа, че и при моето дете стана така… да, хремата намаля, но кашля влажно и има храчки.

# 552
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали класически хомеопат, който е постигнал успех при тиреотит на Хашимото. От години, може би 10тина, за всякакви състояния използвам услугите на хомеопат и цялото ни семейство се лекува по този начин. В момента усещам, че имам нужда от промяна.  Благодаря!

# 553
Здравейте, има ли някаква литература (може и на английски) за класическата хомеопатия, но малко по-научно обяснена - как точно действа на организма дадено хомеопатично лекарство (интересуват ме конкретни, но може и обобщено за всички). Тоест пътят по който се минава в тялото, за да има успешно лечение. Какви процеси протичат? Знам, че при всеки организъм е различно, но все пак има някакви общи принципи. Не знам дали се изразих правилно, но благодаря, ако някой ме разбере и насочи. Simple Smile

# 554
  • София
Здравейте, има ли някаква литература (може и на английски) за класическата хомеопатия, но малко по-научно обяснена - как точно действа на организма дадено хомеопатично лекарство (интересуват ме конкретни, но може и обобщено за всички). Тоест пътят по който се минава в тялото, за да има успешно лечение. Какви процеси протичат? Знам, че при всеки организъм е различно, но все пак има някакви общи принципи. Не знам дали се изразих правилно, но благодаря, ако някой ме разбере и насочи. Simple Smile

Доколкото ми е известно няма общоприето научно обяснение как действа хомеопатията. Тя е енергийно лечение, ако щеш, наречи я магия. Самият Ханеман не може да обясни точно как действа. Чела съм Органона, има някакви опити за обяснение, но според мен не са много точни. Моята теория е, че действа на астралното тяло, но това си е моя теория. Имам и своя теория как Ханеман се е сдобил с това знание, но ако го споделя, може да ме помислите за смахната. А всъщност съм стъпила здраво на земята. Така или иначе хомеопатията действа,  ако не безотказно, то поне много по-добре от официалната медицина. Като изключим хирургията, разбира се.

Иначе обикновено се казва, че хомеопатията поправя пробойните в жизнената сила, образно казано. Жизнената сила е нещо като имунитета, но не само. Всъщност имунитетът е частен случай на жизнената сила, тя е доста по-широко понятие, включващо всички аспекти на физическото, психическото и емоционалното здраве.

Общи условия

Активация на акаунт