КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 878
  • 831
  •   1
Отговори
# 705
Лекарства на котката давам без проблем в малко парченце кренвирш или мокра храна. Откакто ползвам кашка против кърлежи, не носи. Вадила съм по 30, когато е била без каишка. В горист район сме.

# 706
Мечка Малинарка имам едно въпросче, ако имаш време.
Доста кърлежи вадя от котаците в последно време и се чудя дали има нещо, което да им дам за всеки случай подходящо? Не вярвам да има ХЛ, което да отблъсква гадинките, но може би да не им се случи някоя беля от кърлежите.

Не съм Мечка Малинарка, но ако мога да ти помогна, аз давам LEDUM PALUSTRE 9 CH.

# 707
Доста кърлежи вадя от котаците в последно време и се чудя дали има нещо, което да им дам за всеки случай подходящо? Не вярвам да има ХЛ, което да отблъсква гадинките, но може би да не им се случи някоя беля от кърлежите.

Не съм Мечка Малинарка, но ако мога да ти помогна, аз давам LEDUM PALUSTRE 9 CH.
И аз го мислих това. Но не съм убедена.

# 708
Жар_птица, в темата за котките коментираха същия проблем и една съфорумка сподели, че се дава витамин Б, но не помня дали комплекс или някакъв конкретен. Котето започва да излъчва аромат, който отблъсквал кърлежите.
Който е приемал витамина знае - просто сега не мога да се сетя кой точно беше.
Аз съм приемала витамин В, с идеята да не ме хапят комарите, но за жалост не можах никак да ги отблъсна. Изяждат ме и това е! Rolling Eyes Предполагам и на кърлежите не им пука.

# 709
  • Русе

Навремето от първия ни хомеопат, който лекуваше боаронски беше изписано същото лекарство за дъщеря ми, защото много я хапеха комарите. Ефект май нямаше.

# 710
  • София

Навремето от първия ни хомеопат, който лекуваше боаронски беше изписано същото лекарство за дъщеря ми, защото много я хапеха комарите. Ефект май нямаше.

Аз пък съм давала преди години и имаше ефект. 🙂

# 711
Превенция ледум няма да направи. СЛЕД ухапване е главно лекарство, но не е единствено (вкл. комари, кърлежи, бълхи и т.н. )
Хора, много чувствителни към комари, или хора, които често хващат въшки, в някакъв момент ще пият стафизагрия. И не че ще спрат да ги хапят или налазват, просто ще влезе в някаква норма реакцията и честотата на опаразитяване.
Иначе лекарства за СЛЕД ухапване, ужилване, прободни рани и т.н. са още хиперикум, беладона, лахезис, лизинум, апис, арсен, тарентула кубенсис...зависи от картината, в която влезе човекът.

# 712
Аз за котка без картина питах Simple Smile явно няма да им давам нищо. Може евентуално малко спешни капки на д-р Бах за всеки случай. На Св.Паралия може и да ги обзаведа с каишки или медикамент по въпроса.

# 713
Няма значение дали е човек, котка, плъх или крава. Превенция в общоприетия смисъл няма. Ако е котка, която е ТВЪРДЕ нападана от кърлежи, (тоест повече от средностатистическата котка Simple Smile ), я лекувай конституционално Simple Smile, за да стане по-слабо възприемчива.

# 714
Мммм да, потвърди ми предположенията Simple Smile нямаме установени картини на котките, не са нападнати прекалено много, ще им се наложи да се справят природно за сега.

# 715
На бебета дава ли се Аконит и Беладона в потенция д2 или д3? Питаха ме за полипреоарат, ясно ми е какво мислите. Но питам за случай, в който л-вото е показано. Мечка изписваш ли в такива ниски потенции точно тези?
Защо си мисля, че съм чела за случаи на натравяне от гранули за зъби.

# 716
Аз лично не виждам никаква причина точно аконит и беладона да са в тези потенции, сякаш са дренажни лекарства. Д потенции давам рядко, при необходимост, имат си своите показания, но никога не ми се е налагало да ползват точно аконит и беладона в Д... То...2 Д са две десетични разреждания от тинктурата майка...

# 717
Мммм да, потвърди ми предположенията Simple Smile нямаме установени картини на котките, не са нападнати прекалено много, ще им се наложи да се справят природно за сега.
Има каишки на билкова основа. Не са скъпи

# 718
Как процедирате когато няма ефект от предписано лечение? Колебая се да отида при същия лекар и да дам отново 150лв или да търся друг. И след като вече са ми определили типа и са изписали дадено лекарство, дали и всеки друг хомеопат няма да изпише същото?

# 719
  • Бургас
Еха, 150лв ви взимат при всяко ходене ли?

Общи условия

Активация на акаунт