Гобленарска лятна Коледа - 144 тема

• 49 612
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • sof
Зори, в София съм сега, заповядай; добавям, че стойката си пътува безпроблемно със самолета, разглобява се. Английска е, от стария Sew and So я купих, но те се закриха миналата година, така че трябва да се потърси.

CvEtE, дзверих се по темата къде се купуват конци DMC и проверих няколко староизвестни ми места. Напр. вносител е все още съществуващата за моя изненада Ади ТАИ, от Дружба с 204 директно на кръстовището на Гоце и България. При колоните на Пиротска между Стамболийски и Ботев имаше няколко кинкалерии с м-ли за бродерии; до колелото на трамвай 5 зад Съдебна палата има една Аника, в Младост има една Ирена, ако ти е още по-близо. Умишлено не слагам линкове, че да не ги рекламирам, ама ако не ти говори нищо, пиши ми на лични, а може и да те придружа да си купя нещичко родно и аз, нали, че си нямам... Безогледно скъпо е 0,25 лв за метър, то чилето е 8 метра за лев-лев и нещо в Бг, чак оставя лошо впечатление.

# 91
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Миналият  четвъртък пропуснах да покажа творението си нарочно... Нямаше много за показване. Ших, разшивах....
Ще гледам да се включа този четвъртък.
Имам молба към вас - търся сравнителните таблици за стари и съответстващите нови номера на Анхор и ДМС. Ако някой ги е срещал  моля да ми ги изпрати

за DMC
и за  Anchor

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Благодаря!

# 92
  • там където има винаги вятър
Зори - цял ден се рових и всичко що беше качено видях, но все с такива размери. А на снимките как лъжат, явно от паспартуто изглеждат големи
Къщата до фара - 12/17 см

Фарът на разсъмване - 13/18 см

# 93
mama iasi, значи тогава Роки Пойнт е твоя фар, 28/43го дават и то на 18-ка. Ако го ушиеш на 14 ка, ще стане великан Simple Smile)), ето го ушит

Не съм гледала другите на какъв каунт се шият, но ако е на дребна панама, а ти ги шиеш на 14-ка, ще добавиш едни 7-8 см. допълнителни. Стига да те устройва и да ти допадат като визия, разбира се.

Или кажи колко големи горе-долу търсиш, за да търсим и ние

dinkov2, благодаря, ще разгледам всички опции и ще мисля. Ама като си знам как действам, като си навъртя нещо на пръста....Може и да се възползвам от поканата Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 13:06 от 3ори

# 94
  • София
mama iasi, имам схемата на този:

Размерът му е 30х25 см.

# 95
mama iasi, значи тогава Роки Пойнт е твоя фар, 28/43го дават и то на 18-ка. Ако го ушиеш на 14 ка, ще стане великан Simple Smile)), ето го ушит

Не съм гледала другите на какъв каунт се шият, но ако е на дребна панама, а ти ги шиеш на 14-ка, ще добавиш едни 7-8 см. допълнителни. Стига да те устройва и да ти допадат като визия, разбира се.

Или кажи колко големи горе-долу търсиш, за да търсим и ние

dinkov2, благодаря, ще разгледам всички опции и ще мисля. Ама като си знам как действам, като си навъртя нещо на пръста....Може и да се възползвам от поканата Stuck Out Tongue Winking Eye

Станал е страхотно! Откъде мога да го купя като комплект или трябва да го събирам?

# 96
  • там където има винаги вятър
Момичета, благодаря ви. Но сега ще си шия купения, а после ще мисля. Никога не съм имала повече от един за шиене, когато го ушия и рамкирам, тогава мисля за друг.

# 97
hexy,  не съм го шила аз, снимката е от нета.
Ако го искаш комплектован, Аксиома го предлагат :
https://www.axioma-hobby-shop.com/broderiya/gobleni-marki/Dimens … -farat-na-skalite

Сигурно и по фейсбук групите го има, но аз не съм гледала скоро там и не знам какво се предлага.
Ако искаш схема само, ще трябва ти да си го комплектоваш.

# 98
Здравейте момичета, четвъртък е днес нали? Simple Smile
Че аз съм в отпуск тази седмица и ми се губят дните...Не, че ми е останало много време за шиене, че с детето все сме някъде.
До тук съм

преди това
Скрит текст:

И случайно ровейки в шкафа ми попаднах на кутията прибрана със Зеленото ми селце, направо бях забравила, че и той чака заразян до половината. Та скоро май ще почна да редувам който ми се шие Simple Smile

# 99
hexy,  не съм го шила аз, снимката е от нета.
Ако го искаш комплектован, Аксиома го предлагат :
https://www.axioma-hobby-shop.com/broderiya/gobleni-marki/Dimens … -farat-na-skalite

Сигурно и по фейсбук групите го има, но аз не съм гледала скоро там и не знам какво се предлага.
Ако искаш схема само, ще трябва ти да си го комплектоваш.

Благодаря много! По принцип си купувам нещата от Галантерия Бургас, но за съжаление нямат този гоблен и вероятно ще се възползвам от твоето предложение.

# 100
Ако си свикнала да шиеш само гобленов бод,о бърни внимание, че фарът се шие с няколко различни бода + доста контур. Това го казвам в случай, че никога не си шила  гоблен на Дименшънс, да не се изненадаш или уплашиш.

# 101
Ако си свикнала да шиеш само гобленов бод,о бърни внимание, че фарът се шие с няколко различни бода + доста контур. Това го казвам в случай, че никога не си шила  гоблен на Дименшънс, да не се изненадаш или уплашиш.

Това е полезно, мерси - надявам се описано както трябва в инструкциите.

# 102
Вярно, че е четвъртък! Тази седмица наистина се изниза без да я усетя.
Ех, фаровете никога не ми омръзват.

Моята икона много бързо върви. Почти няма единични бодове и като си подкарам един цвят не се усеща. Разбира се времето е най-важният фактор, а сега точно имам. Обаче досега не ми се бе случвало да ми свърши конец от готова комплектовка. Е, случи ми се с едно синьо, от техните акрилни прежди. Не ми достигна за един от ореолите. Понеже много от вас са споделяли, че са се обръщали към производителите за допълнителни конци и аз реших да пиша на Риолис преди да сменя с подобно ДМЦ. Отговориха ми веднага и казаха, че ще ми изпратят допълнително и до 1-2 седици трябва да ми пристигне. Много се зарадвах. Доста професионално ми отговориха, даже ме поканиха да споделя когато е готов.

Продължение, за който проявява интерес:
Скрит текст:
Продължих да си бродирам, ама на следващия ден гледам и едно оранжево на привършване. Писах аз пак, даже приложих и снимки на гърба да покажа, че не хабя излишно, с останалите конци както са си на картоните. И както изпратих имейла, така се загледах в собствените си снимки - и там виждам, че си имам от този оранжев цвят още много, но просто на отделно карточне намотан. Щях за припадна от срам. Пак писах да се извинявам. Половинката ме спука от подигравки, децата питат има ли още нещо да ми липсва, а на сутринта получих писмо от новата ми приятелка от Риолис Joy да не се притеснявам толкова, даже да й пиша пак ако имам въпроси. И така. Чакам сега синьото. Съвсем легендарна е иконата вече. Joy

# 103
  • Пловдив
Четвъртък, но аз нямам етап. Но след около 5-6 години отлежаване в шкафа, рамкирах 4 гоблена от малката серия на Ланарте - Етнос и сега си чакам пироните на ново боядисания ми ъгъл.  Серията ми, снимана на пода / докато си чакам пироните/:

# 104
  • Карлово
Пропускам четвъртъците и само набързо хвърлям око в темата. Щастлива бабичка съм и всецяло съм отдадена на другото важно в живота ми. За фар ето предложение и от мен

Общи условия

Активация на акаунт