Гобленарска лятна Коледа - 144 тема

• 50 247
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Edinburgh-UK
Уау ,"Кухнята на баба "направо ме завладя ,ще чакаме етапчета от нея.

# 661
  • UK
Оленка, готова комплектовка е чорапчето, да. Малко скучно се шие заради многото зелени листа (които преди контура си изглеждат като зелени петна), но се получава доста красив, има и много златен металик по него, който мисля да почна днес- никога не съм шила с метални конци, дано да се справя.

# 662
Започнах кухнята в петък "да съм петимна"(според баба ми хубав ден за започване на някакво ръкоделие). Започнах от долу пода-трудно върви.  С години ще го шия. За сега не съм организирала много добре нещата, но утре ще разтворя килера и ще извадя конците,имам да прибирам, имам да вадя, да рисувам знаци. Имам 10 знака дето трябва да си отварям очите точно на 4. Представете си квадрат, разделен с диагонал и половината бяло, половината черно-4 различни позиции имам, така че докато шия си повтарям къде на глас, къде на ум черното отдолу в дясно, после черното отгоре в дясно, черното отдолу в ляво, черното отгоре в ляво и те един до друг. Около 22 цвята съдържат в името си кафяво, без да броим теракота и капучино и други подобни. Споделям, не се оплаквам.Simple Smile
Ава, а панамата какъв цвят е?

# 663
  • София
Днес не е четвъртък, но:

# 664
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 всеки ден е четвъртък. Simple Smile и да си знаеш Simple Smile следя те.
харесва ми как бавно и методично си вървиш по ръкоделието - без форсиране и без големи паузи, спокойно и уверено.
Simple Smile много ме радват такива хора. основно защото аз не съм такава и така не мога - при мен всичко е "ураааа..." и "айде по-късно".

# 665
  • София
Благодаря за вниманието и милите думи! Flowers Hibiscus

# 666
  • Edinburgh-UK
olenka63 може трудно да ти върви "Кухнята на Баба  "но си заслужава .Страхотен е !
Малък напредък и от мене  ,че вмомента се занимавам с друго ръкоделие и незнам кога пак ,ще пусна снимка с напредък .
Момичета ,много ми харесват коледните чорапчета и творенията ви на коледна тема .

# 667
  • Бургас
Започнах кухнята в петък "да съм петимна"(според баба ми хубав ден за започване на някакво ръкоделие). Започнах от долу пода-трудно върви.  С години ще го шия. За сега не съм организирала много добре нещата, но утре ще разтворя килера и ще извадя конците,имам да прибирам, имам да вадя, да рисувам знаци. Имам 10 знака дето трябва да си отварям очите точно на 4. Представете си квадрат, разделен с диагонал и половината бяло, половината черно-4 различни позиции имам, така че докато шия си повтарям къде на глас, къде на ум черното отдолу в дясно, после черното отгоре в дясно, черното отдолу в ляво, черното отгоре в ляво и те един до друг. Около 22 цвята съдържат в името си кафяво, без да броим теракота и капучино и други подобни. Споделям, не се оплаквам.Simple Smile
Ава, а панамата какъв цвят е?
Оленка кураж! Ще те следя с голям интерес, проекта е мащабен но пък ще стане невероятен! Много ми харесва...Heart Eyes Heart

# 668
  • там където има винаги вятър
Между два четвъртъка:

Който отбелязва така и изпуска червения маркер, пере и глади без време. Добре че се изпра, защото не ми се мисли какво щях да го правя 😠

# 669
Много ми е ситна схемата. Ще ходя да ми я преснимат и увеличат.

# 670
  • там където има винаги вятър
А моята обратно, едни големи, големи чаршафи бяха - та я намалих при преснемането.

# 671
  • София
А моята обратно, едни големи, големи чаршафи бяха - та я намалих при преснемането.
Аз винаги преснимам схемите и обикновено винаги ги увеличавам. Най-често ги разделям на по-малки части при копирането, за да са ми удобни - хем по-големи знаци, хем на не-много големи чаршафи. Някой път на 2, понякога дори на 4 разделям оригиналната схема. И после драскам на воля по копието. Simple Smile

# 672
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile Аз да се оплача, вчера довърших контура на едно мини, шито за подарък и познайте - още кисне в легена с поредния препарат, няма изпиране на изпиращия се пълнител. Мрън, мрън.... Хубав ден ви пожелавам и ще се радвам на вашите красоти Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 16:32 от did_tag

# 673
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, диди...
ти не беше ли и предния път с един молив?
дано се отпере.

# 674
  • sof
Vanja77, ще кажа, че на мен ми се струва непостижимо да съм толкова методична, винаги са интересни етапите ти.
olenka63, и аз любопитствам за етапи от кухнята! Желая ти кураж!
mama iasi, поучително, аз с цветен молив от детските си драскам по работното копие.
Ето и колко бавничко напредвам:

Общи условия

Активация на акаунт