СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 999
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 035
За мен тази книжка( за 7- ми клас) беше най- ненужното памагало.

# 1 036
  • София
Привет,
Прескачам от осмокласната да дам едно мнение и аз за 3то класиране. Видях, че Cool Baby е дала своя позитивизъм Simple Smile Тя с младежа ѝ са едни от успелите миналата година. Ако се върнете в нашите теми, ще видите, че доста всъщност успяха да попаднат на мечтаното място на 3то класиране. Но понякога така прочетени истории на успели дават криле и едно измамно усещане, че е лесно. Всъщност риск има и то не малък.
Не се опитвам да ви сплаша. Ние също участвахме на 3то. Но се бяхме записали след 2ро класиране. Най-малкото изобщо не бяхме сигурни, че ще има свободни места там, за където не му стигаше бала. Вече като обявиха св.места решихме, че рискът си струва, но имаше повече от 1 св.място за паралелките, които ни интересуваха. Но давам конкретни цифри за 2019:
СМГ 4 св.места на 3то кл. - приети деца с бал 485-473, т.е. балът на първия класиран е бил достатъчен и за 1во, и за 2ро класиране, но това явно е новопоявило се дете, сменило желанията. Куриозното е, че това е дете, което си дава труда да попълни ново заявление с нова подредба, с първо желание СМГ. Приемат го и не се записва. Същото се случва с 3 от 4те деца приети на това 3то класиране. Затова остават 3 св. места и за 4то класиране, което както вече знаете е т.нар. директорско - там всеки решава как да си го организира - дали да иска оригинали или не. А и тези, които ги искат се оказа, че не могат да контролират до колко са им представени истински такива.
Тези подробности ги знам, тъй като миналата година се занимавахме няколко майки да искаме информация от няколко училища по ЗДОИ. Длъжни са да я предоставят и в общи линии го правеха сравнително бързо, макар и с размяна на по няколко уточняващи имейла. Това  е вариант да се видят кои са приети, кои - записани и с какви балове. Миналата година наистина не установихме надпланов прием, но както Дидева каза наредбата е променена и не се знае тази година към 15.09 до какви бройки ще достигнат паралелките.
И още нещо, ако разчитахме да не се запише на 2ро класиране, за да му остане неговото си място, на което да си "се върне" на 3то класиране, пак нямаше да ни се получи. И там първия приет беше с по-висок бал от мин.бал и за 1во, и за 2ро класиране. Мисълта ми е, огледайте хубаво свободните места и преценете какво може да загубите. За нас рискът беше премерен, защото имаше на 4 места по 4 бройки. Нищо не спечелихме, но и не загубихме Simple Smile
Извинете за дългия ферман.
Успех и кураж на тези, които ще се пробват!
А на вече записаните здраво и усмихнато лято!

# 1 037
Гнездата за първо и трето дали са едни и същи? Че аз си пращам на приятели тези от първо и изведнъж ме хвана гузната съвест да не ги заблуждавам.
Извинявам се, но ще бъда благодарна за линк към  училищата —гнезда, или поне инфо къде са публикувани!

# 1 038
В сайта на РУО са публикувани (доста назад във времето), но линк съзнателно не давам, за да не заблудя много хора, че това са гнезда и за трето класиране.

# 1 039
  • у дома
В сайта на РУО са публикувани (доста назад във времето), но линк съзнателно не давам, за да не заблудя много хора, че това са гнезда и за трето класиране.

Пише, че са "за първи и трети етап"

http://ruo-sofia-grad.com/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%ba-% … 1%83%d0%bc%d0%b5/

# 1 040
  • София

СМГ 4 св.места на 3то кл. - приети деца с бал 485-473, т.е. балът на първия класиран е бил достатъчен и за 1во, и за 2ро класиране, но това явно е новопоявило се дете, сменило желанията. Куриозното е, че това е дете, което си дава труда да попълни ново заявление с нова подредба, с първо желание СМГ. Приемат го и не се записва. Същото се случва с 3 от 4те деца приети на това 3то класиране. Затова остават 3 св. места и за 4то класиране, което както вече знаете е т.нар. директорско - там всеки решава как да си го организира - дали да иска оригинали или не. А и тези, които ги искат се оказа, че не могат да контролират до колко са им представени истински такива.
Това ми прилича на нарочно направено. Може да са деца от частни училища, участвали и в класирането.

# 1 041
  • sofia
Аз малко като развалена плоча се вмъквам винаги извън темата😉 Как ще прекарат децата лятото? Престрашихте ли се да ги запишете на лагери, а ако остават в София как се разнообразяват в това ковидно време🤔

# 1 042
Ох, благодаря! Голяма съм бяла птица!

# 1 043
  • София
Моят е при майка ми в провинцията. Началото на август ще се върне, за да поднови тренировки, после имат лагер и след това ще си е в София. Контактува най-често със съотборници, дори и извън тренировките, така че предполагам ще ритат някъде в свободното време.

# 1 044
  • о`майна лунна нощ е
При излизане на първо класиране синковецът беше на тренировъчен лагер. При излизането на второто - изчезна на 140 км. от Пловдив да разпуска и нищоправи с братовчед си.
Като се прибере в Пловдив след седмица имам основателни съмнения да считам, че ще изпадне в енергоспестяващ режим и само ще му чета надписа на терлиците от леглото.

ПП - това беше подаръкът от мен за успешното приключване на кандидатстването.

# 1 045
  • София

ПП - това беше подаръкът от мен за успешното приключване на кандидатстването.
Успокоих се - не съм сама! И моя се срастна с дивана покрай това дистанционно. Но и по принцип си е флегма.
....ъъъъ, да питам - как сте с хигиените навици? Flushed

# 1 046
  • Пловдив
Моят заминава в неделя  за 1 седмица на езиков лагер, а август ще ходи на тренировъчен. После ще си стои в Пловдив  и ще нищоправи ✌🤣
За хигиената, ами моя е суетен и се къпе по 2 пъти на ден 🤞

# 1 047
  • о`майна лунна нощ е
Прекалява даже малко с употребата на ролони. Но тренировките и излизането с приятели бързо го запознаха по-добре и често с банята. Почти не ми текат сълзи вече като отворя детската.

# 1 048
  • София
 Успокоих се - не съм сама! И моя се срастна с дивана покрай това дистанционно. Но и по принцип си е флегма.
....ъъъъ, да питам - как сте с хигиените навици? Flushed
[/quote]

С хигиенните навици сме много добре. Аз му обясних, че момичетата не харесват младежи, миришещи на пот и тестостерон. Не знам колко го впечатлих, но онзи ден приятел на мъжа ми му обяснявал как неговата дъщеря не харесва своите съученици поради тези причини. Доста се е впечатлил.

А сега след ДО и тоталното обездвижване, е време за спорт и движение. Тръгна на плуване и постоянно иска да спортува още нещо. Simple Smile Аз съм доволна.

# 1 049
  • София
Sweat SmileSweat Smile
Прекалява даже малко с употребата на ролони. Но тренировките и излизането с приятели бързо го запознаха по-добре и често с банята. Почти не ми текат сълзи вече като отворя детската.
Sweat SmileSmile

Да, добре, че почнаха тренировките!
Иначе моя сега е на село, после сме на почивка. Август не знам. Ни тренировки ще има...ни нищо...ще се вмирише! Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт