СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 775
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 455
Ния беше впечатлена от живота на дъщерите на Мария Кюри. Не зная къде е чела. Но едната е избрала науката, по стъпките на родителите си. Умира млада. Другата става актриса, емигрира в Англия, после отива в САЩ, където над средна възраст намира любовта на живота си, женят се и обикалят света. Умира над 90 годишна. Колко различни сестри! А тефтерите на Кюри още отчитали радиация.

Ирен Жолио-Кюри е носител на нобелова награда за откриването на изкуствената радиация и умира на 58 години.
Ев Кюри е пианистка и журналист, умира на 102 години  през 2007г . Съпругът й е носител на нобелова награда за мир. Така фамилия Кюри са с най-много нобелови награди, при това в три различни области.

# 1 456
  • Пловдив
Люба, в Пловдив сред професионалните гимназии Търговската определено е първенец. Тази година дори се учудвам, че имат свободно място за трето класиране. ПГЕЕ е на приливи и отливи през годините.

А, да, но Търговската в Пловдив за мен традиционно си е много желана и аз не я поставям по-ниско от ЕГ и МГ. Но, за сметка на това, наплива към ТЕТа  ме изненада. И зарадва, защото има нужда от такива специалисти на пазара.

# 1 457
  • София
Нашите причини:
1. Всеки си има талант, а този, който забелязахме за нашето дете са езиците. Гълта ги с лекота, каквато не съм виждала в близкото обкръжение. Искаме да я подкрепим в това.
2. В момента има мечта, свързана с медицина. Медицина + 2-3 езика определено не е равно на кол център. Мечтата може да се промени, но богатството да владее няколко езика остава.
3. Нямаме очакване да излезе от гимназията със “занаят” . Simple Smile
Надявам се да е достатъчно като аргументи.
Да ви питам нещо, значи. Защо според вас е този наплив към езиковите гимназии? При положение, че е ясно, че завършилите такива ще бъдат веднага подхванати от месомелачката "кол център". А, ако и продължат филология няма и да имат друг избор. Интересно ми е да чуя мнения, не, че и ние не драпаме натам Simple Smile
Ако имаше гимназия, от която да се излиза със занаят лекар, адвокат, инженер, архитект и др. подобни занаяти, които изискват магистърска степен, натам щях да насоча децата. Ама няма. Joy

# 1 458
  • Бургас
Виктория от Плевен с 2х100 точки на НВО МАТ и БЕЛ остава в същото училище

Ралица от Варна отива в МГ
Скрит текст:

Новина за третото момиче с 2х100 още не съм срещала.

Ето и за нея: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8829432
Ще учи в Немската Гимназия в Бургас.

# 1 459
  • Варна
По въпроса с ЕГ - защото аз не знам какво се учи в професионалните гимназии. За мен са си техникуми с напълно непонятно обучение. Аз съм учила в гимназия, мъж ми и почти всичките ми познати и приятели също - предимно възпитаници на природо/математически гимназии. С едно-две изключения в икономически техникум. Нашето момче няма някакви изявени наклонности или страсти, освен леката атлетика и то основно заради децата в отбора - те са му приятели, с тях се мотае по цял ден. Гимназията дава възможност човек да научи език, в тази възраст бързо учат и са най-свободни при добро желание да научат и два езика. Изучаването на различни предмети им дава възможност да решат на по-късен етап с какво искат да се занимават. Това сега с профилирането ми е малко хикс как ще се случат нещата, но ще видим. Той не знаеше какво иска да учи, редихме желанията в зависимост от това какво НЕ иска. И така попадна в паралелка с български и география. Не съм убедена, че всички се захващат след това с филология.

# 1 460
Сеетле, хайде давай вече препоръките за сборниците по математика за осми клас. Август месец обикновено купувам някои от допълнителните неща, които ще ми трябват за двамата.
По принцип е хубаво сборника да си е по издателството на което е учебтика...Вярно математиката е една и съща,ама в разл учебници има разместване на уроци като последователност.
Иначе аз харесвам този на Веди https://www.ozone.bg/product/sbornik-po-matematika-za-8-9-i-10-k … H4JkaAuYjEALw_wcB -комбиниран е за 8,9 и 10 кл и е нещо като подготовка за нямащото никокво значение НВО мат в края на 10 кл-тестове са към всеки урок и задачи към разделите,има доста задачи над обикновеното училищно ниво.
Мернах в книжарницата, че Коала имат сборник и за 8 клас. Ама дали е добър като прогимназиалните?

# 1 461
Ехооо, юли е! Какви сборници ви вълнуват Simple Smile

# 1 462
  • София
Да ви питам нещо, значи. Защо според вас е този наплив към езиковите гимназии? При положение, че е ясно, че завършилите такива ще бъдат веднага подхванати от месомелачката "кол център". А, ако и продължат филология няма и да имат друг избор. Интересно ми е да чуя мнения, не, че и ние не драпаме натам Simple Smile

А, на мен ми е интересно, вие защо драпате натам?

Езиците /понеже вече само един, честно да си кажем за до никъде не стига/ са начин и форма да се отворят европейските и световни врати на децата ни и да имат възможност за избор. Ако не знаете, от около 13 години сме членове на Европейски съюз, чиято мисия е свободно движение на стоки и хора, което означава, че децата ни, биха имали много по-широки възможности да продължат живота си, стига да сме се погрижили да го осъзнаят и да нямат езикова бариера. Да учат, доучват магистратури, ако решат в наш ВУЗ да се дипломират, да специализират ,да работят, да пътуват и да използват до дупка, както се казва онова свещено понятие, за което толкова са писали есета, а именно- свободата.

# 1 463
Еее, образованието, движението на хората...са права, не задължения Simple Smile

# 1 464
Milasara, честити рожденици 🎈🎈 Пожелавам им никога да не губят любопитството към света!

Значи, като чета за ФЕГчетата от набора и ми идва да се пробваме на 3то там, но мрън ще ме убие. Ще бъдат страхотен випуск.
Спирам ти бирата!

# 1 465
  • София
Еее, образованието, движението на хората...са права, не задължения Simple Smile

Къде съм писала, че са задължения, а не права Simple Smile Отговарям, защо се учат езици- а именно упражняването на въпросните права да се учи, движи, живее и работи в ЕС и не само, разбира се.

# 1 466
  • София
Да се ожени в ЕС? Joy

# 1 467
Мисля, че не са само 3 пълните отличници. От бургаското ППМГ има май момиче с две стотици от националните олимпиади. Сигурна съм, че мернах две 500 в баловете на първо класиране.

# 1 468
  • София

Моля ти се, да не пренебрегваме Англия и Швейцария. Концентрацията на милионери е просто крайно изкушаваща и мисля да разширим кръгозора извън ЕС, ако става дума за женитби Simple Smile

# 1 469
Повече от нормално е Ванеса да е със 100 по математика, т.е. и тя вероятно е с бал 500.

Общи условия

Активация на акаунт