СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 758
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 860
И не познавате ни един програмист, загърбил офиса и отдал се на друга кариера? Или обратното?
А колко пък знам, дето така си живеят с майка си, ходят в мола с майка си и т.н. и така до 60 години
Айде айде, млад човек, ако има желание,една гимназия няма да му съсипе ни шансовете, ни живота. Simple Smile

# 1 861
Всеки си е с късмета. Елитната гимназия няма как да те вкара в университет, ако не учиш, нито пък средата. Моите наблюдения , са че и във високобаловите училища има деца, които не са мотивирани и дори пречат на останалите по време на час. Но пък за родителите може би е надежда да "влязат в пътя".

# 1 862
  • София
Много е важно, когато си на кръстопът и вземеш едно решение, "да го направиш правилното" след това и да извлечеш ползите от него. А не да живееш с усещането или съмненията, че си направил грешния избор.

# 1 863
  • София
От пуснатите линкове правих тест по този https://learnenglish.britishcouncil.org/online-english-level-test, покрих 66%, което според мен не е достоверно спрямо моето ниво на незнаене.
Имаше и друг предложен тест, който се различава от обичайните, но така и не получих отговор с резултата ми по имейл.
Sami Diva, благодаря за линкчето. Дадох го на наборката и тя изкара 92%, пише upper intermediate. Но каза, че е бил много лесен и го направи за 5 мин. Някъде. Тя обикновено си прави някакви елементарни грешки на такива тестове. Не знам колко са достоверни тези тестове де, но тя сега кара B2, така че явно е ОК за нея.

# 1 864
  • София
Благодаря за споделеното за сборниците - актуализирахте ми информацията Wink за кандидат 7класничката.

За нивото за АЕ или нещо друго са ми мерило изпити/олимпиади, не моето мнение. Даже до скоро до мислех, че малката не е много добре с АЕ, докато не ми каза как е обяснила на учителя си, защо ще отсъства - нейтив в онзи момент. Отделно, че я похвалиха и учителите (курс и училище), проблемът при нея бил, че се притеснява да е активна.
В тази връзка мога да похваля АВО.
Организират пробни изпити за Кеймбридж сертификатите за учениците си, но може да се включите и като външен.
Преди 8клас синът ми казваше, че на АЕ може да пише есе, на БЕ - не, никога не бе писал.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 15:59 от Desem

# 1 865
  • София
С тези тестове ме подтиснахте. Реших да си проверя нивото и излезе ниско. После повторих и излезе още по-ниско.
Сега ще се залавям да си актуализирам английския.

# 1 866
И Ния твърди, че на АЕ може да пише есета. На БГ очевидно не може Simple Smile. Писала е 2 - едно в Лого и едно в АК. Едното беше с 12,5%, а другото с 12% (от 20 възможни). Значи реално толкова си може. Но на АЕ беше класирана като финалист на състезанието Creative writing. Има и една публикация в някакъв сайт, та явно има голяма разлика между изискванията за съчинение по двата езика (защото и това за АК всъщност не е есе, а съчинение).

# 1 867
  • София
С тези тестове ме подтиснахте. Реших да си проверя нивото и излезе ниско. После повторих и излезе още по-ниско.
Хахахха, и аз правих това току-що. Накарах и моят син да го направи. Абсолютно еднакви са ни резултатите. На мен не ми се налага да го ползвам и поддържането ми е много трудно. Предлагам му да гледаме заедно филми с английски субтитри, но той каза, че щял да го учи от плейстейшъна. Rolling Eyes Засега го ползва само в решаването на задачи на английски. Та, и двамата сме зле. Wink

# 1 868
  • у дома
Например текстовите задачи и особено тези за движение бяха най-добри на Просвета.
Точно тези хубавите от движение са копипейст от изпити по матемагика,когато си беше изпит,а не НВО-те пак са си хубави задачите,просто не са авгорско дело на авторите на сборника-то си и пишеше на повечето от къде и кога са,но не на всичките...
Иначе Бети е права-А и Б група ако се изрешат от койго и да е сбоник се добива приличто ниво за НВО.
От 18г нямам директор и шеф-вярно е,че работя три пъти повече,но и изкарвам в пъти повече-просто не знам какво трябва да стане,за да си го причиня пак...За съжаление не всички професии дават такава възможност,а и да дават не всеки има смелост да вземе такова решение-за мен лично беше едно от най-добре взетите решения,а тогава само мъж ми ме подкрепи-др ме смятаха за луда...

# 1 869
  • София
И аз се пробвах с два от тестовете. Единия го пратих на набора да видим какво ще изкара. Видя ми се доста точен.

# 1 870
  • София
За есетата на АЕ, на БЕ и по философия...
Моето дете не може да пише на БЕ. Така си мислех аз. В 8 клас, в часовете по АЕ пишеха, а и за домашно пишеха. Винаги получаваше високи оценки, чела съм резюметата от госпожата, то похвали за разсъждения, за обосноваване... Подлагах го на съмнение, защото според мен или имаш мисъл и ти върви, или нямаш... Joy
Да, но започнаха да пишат и такива по философия, на чист български. Освен първото есе, което прочетох и със сълзи се смях, не в негово присъствие, разбира се, оказа се, че и там се справя добре.
Та, идеята ми е, че по БЕ се пишат есета на базата на някоя творба, автор, нещо си... и в школите, и в часовете.
Есетата по АЕ, а в нашия случаи и по философия, са на съвсем различни теми и житейски проблеми, които са по-близки до възрастта и мисленето им. И всъщност, като цяло мисля, че изучаването на БЕЛ в училищата е може би най-застиналото във времето... някъде към 60те-70те години на 20 век...

# 1 871
Oпределено има разлика дали ще пишеш за нещо, което те вълнува и имаш мнение, или за нещо, което е буквално със 100-годишна давност и само се преповтарят клишета.
В университета се бях договорила с учителката ни по "Писмени упражнения" (немски) да не пиша по темите, които тя дава. Пишех за каквото аз реша, а после го предавах за проверка.

Дъщеря ми се е заинатила и не иска да чете нищо от литературата за 8-ми клас - докато дойдело време да я разискват, щяла вече да е забравила какво е чела. Аз дори не я карам да чете целите произведения. Мързел и инат в комбинация, не знам как да го преборя...
Обяснявам ѝ, че после просто няма да разполага с времето да чете и да учи немски паралелно - това си било неин проблем!

Тестът на denyil https://ihsofia.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0 … 1%82%D0%BD%D0%B8/ ми беше по-труден от обичайните. Пише, че трябва да се отделят около 30 мин., аз го "направих" за 20 мин. Но както казах, така и не получих резултат.
По-различен е, има нюансиране, а също четене с разбиране.

В предишната тема се дискутираше есперанто, в този тест има информация в тази връзка.
Лично за мен есперанто е неуспешен проект не поради политически причини, а защото всеки език е жив организъм и като такъв търпи промени. Дори и да ни задължат всички да изучаваме есперанто като най-универсално средство за общуване, вместо да се учат по 2-3 езика, пак в един момент ще се стигне до вавилонско неразбирателство. Всяка една общност променя езика. Хора, пръснати по целия свят, ще внесат промени, нагледен пример е разликата между британския и американския английски както и между вариациите на испанския.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 16:19 от SamoDiva

# 1 872
  • София
И аз се пробвах с два от тестовете. Единия го пратих на набора да видим какво ще изкара. Видя ми се доста точен.

И ние с набора се пробвахме от споделения тук линк на ih. Аз съм В2А, а той В2В, малко над мен 😁.
Направих и един по руски, със 165 въпроса. Резултатът ми е С1, пишеше, че съм много близо до носител на езика, ама щях да се обидя ако не беше така, майчин ми е, нищо, че не го практикувам и използвам 😁. Явно няма забравяне когато си проговорил първо на този език.
Иначе си почиваме активно, христоматията още е в режим на изчакване....

# 1 873
  • София
Може ли пак да споделите този линк, да се пробвам и с него Blush ?

# 1 874
Моята девойка пише, когато темата й  е емоционално близка. Ако не е- отказва.
В последния ден на учебната година, трябваше да напише нещо за завършването на седми клас.
Ето това е напшсала, аз го проченох след като го беше предала. Отказа да ми то покаже преди това:-)
Последното е нейното:
https://www.suivanvazov.com/vrachvane-na-svidetelstvata-za-osnov … -v-su-ivan-vazov/

Общи условия

Активация на акаунт